Lukijat 2.6.2021 12:00

Ehdokkaalta: Uudistuva ja elinvoimainen Hämeenkyrö

Hämeenkyrön kunnan 2020 tilinpäätös on reilusti ylijäämäinen johtuen Marinin hallituksen koronatuista. Talous ei kuitenkaan rakenteiltaan ole kunnossa. Palveluista leikkaaminen tai veroprosentin korotus eivät ole oikeita keinoja. Rakenteita ja toimintatapoja on yksinkertaistettava ja järkeistettävä. Kunnan pitää myydä kiinteistöt, joille ei ole käyttöä. Verorahoja ei pidä käyttää tarpeettomien kiinteistöjen ylläpitämiseen.
Asuntotarjonnan on oltava riittävää, aloitteeni vuokrakerrostalosta Kyröskoskelle toteutuu ja vastaa osittain tähän tarpeeseen. Kuntaan pitää saada lisää asukkaita, näin saadaan verotulot kasvuun.
Oikeanlainen kaavoitus ja nopea/helppo rakennuslupien myöntäminen, kuten loma-asuntojen muuttaminen vakituisiksi asunnoiksi tuovat kuntaan lisää asukkaita. Olen Sasi-Mahnala kaavan ohjausryhmän puheenjohtaja ja lähiaikoina saadaan tälle alueelle paljon hyviä uusia rakennuspaikkoja, joihin saa rakennusluvan nopeasti.
Työpaikat ja yritykset tuovat vaurautta ja Hämeenkyrön väylän valmistumisen myötä Hanhijärven eritasoristeyksen alueelle tulee hieno alue, mihin yritysten on hyvä perustaa toimintaansa. Kunnan pitää huolehtia, että alueella on infra kunnossa, kun tie valmistuu.
Hämeenkyrössä koulut ja päiväkodit ovat hyvässä kunnossa. Tämä on iso vetovoima tekijä. Hyvät tilat eivät yksin tee palveluista laadukkaita, koulutettu, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilökunta on tärkeä laadun ja saatavuuden tae. Hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet lisäävät kiinnostusta muuttaa kuntaan.
Valtuustoaloitteeni tapahtuma-, liikunta- ja moottoriurheilualueesta hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa ja aloite etenee hyvää vauhtia. Aloitteen toteutuminen lisäisi ja parantaisi liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia reilusti Hämeenkyrössä. Hämeenkyröllä on erinomaiset mahdollisuudet pärjätä hyvin ja kasvaa itsenäisenä kuntana. Yhteistyötä muiden kuntien kanssa ei saa kuitenkaan unohtaa, kaikkea ei tarvitse tehdä yksin.

Esa Järvenpää
kuntavaaliehdokas, SDP
Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 7.6.2021 15:30 Tilaajille

Ehdokkaalta: Avoimuutta, yhteistyötä koko Ikaalisten hyväksi

Mielipiteet 4.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Oikeutta ja tasa-arvoa ympäristönsuojeluun

Mielipiteet 3.6.2021 18:00 Tilaajille

Miksi äänestää nuorta?

Mielipiteet 3.6.2021 13:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Perheet keskiöön

Mielipiteet 3.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Minun Ikaalinen