Mielipiteet 3.6.2021 12:00

Ehdokkaalta: Minun Ikaalinen

Maalaiskaupungissa on ihana asua. Kunnan elinvoimaisuutta mitataan kotikunnan työikäisellä väestöllä. Hienoa on, kun työpaikka löytyy kotikunnasta tai on perustettu yritys, joka kenties työllistää muitakin. Ikaalinen voi olla asuinkunta kunnan ulkopuolella työllistyvällekin. Pandemian lisäämä digitaalisuus ja etätöiden toteuttaminen mahdollistuu myös kesämökiltä. Olisikin järkevää jakaa kunnallisverotuloa mökkiasuinkunnan käyttöasteen mukaan.
Ikaalinen on paikka, jossa on tilaa olla ja elää. Pieni paikkakunta tuo turvaa arkeen. Täällä verkostoidutaan ja ystävystytään, on helppoa saada tarvittaessa luontevasti apua. Luonto ja sen monimuotoisuus on lähellä sekä tukee liikkumista. Päivähoito- ja perhepäivähoito tai vanhempien kodin- ja lastenhoito mahdollistuu yksilöllisen tarpeen mukaan. Kunnan on hyvä tukea vanhemman valintaa.
Elinvoimaisessa kunnassa on toimivat peruspalvelut. Toisen asteen maksuton oppivelvollisuus 12-vuotiseen peruskoulutukseen asti on Suomessa maailman kärkiluokkaa. Työelämän muuttuminen, digitalisaatio ja globalisaatio lisäävät elinikäistä oppimistarvetta. Ikaalinen on opiskelukaupunki, joka on panostanut sisäilmaltaan terveellisiin rakennuksiin. Tuottaviin investointeihin otetut lainat tuovat verot takaisin aiempaa parempina palveluina.
Sote-palvelut ovat tänä vuonna erityisen tärkeässä uudistuksessa itsehallinnollisten maakuntien muodostumisessa. Sote- palveluiden kehittämisessä tulee hyödyntää hoitotyön ammattilaisia.
Pandemia aiheutti hoitojonoja, joita puretaan ensin. Hallitaan kustannusten kasvua ja vastataan terveyspalvelujen laadusta, saatavuudesta sekä hoitoon pääsystä. Hyvinvointiteknologia sekä etälääketiede tulevat olemaan ratkaisuja. Ikäihmisiä tuetaan pärjäämään pitempään kotona.
Kustannussäästöjä ei saavuteta alibudjetoimalla hyvinvointialueiden toiminnasta. Ikaalinen on mukana Pirkanmaan Sote-keskusohjelmassa, joka on valtionavustushanke (Pirsote). Terveyspalveluiden toimivuus on olennainen asia!

Susanna Lahti
kuntavaaliehdokas, SDP
Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 7.6.2021 15:30 Tilaajille

Ehdokkaalta: Avoimuutta, yhteistyötä koko Ikaalisten hyväksi

Mielipiteet 4.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Oikeutta ja tasa-arvoa ympäristönsuojeluun

Mielipiteet 3.6.2021 18:00 Tilaajille

Miksi äänestää nuorta?

Mielipiteet 3.6.2021 13:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Perheet keskiöön

Lukijat 2.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Uudistuva ja elinvoimainen Hämeenkyrö