Mielipiteet 23.5.2021 16:00

Ehdokkaalta: Kohti uutta, kohti unelmaa

Iän myötä asiat voivat muuttua. Vuosien myötä voi löytyä uusia ajatuksia, uusia näkökulmia, uusia ulottuvuuksia vanhoihin, tuttuihin asioihin. Kaikki asiat eivät kuitenkaan muutu, eivät ainakaan minulla. Edelleen minulla on toive ja unelma kaupungista, jossa kaikessa tekemisessä ja päätöksenteossa yhteinen etu ohittaa puolueen edun, oman edun, ammattiryhmän ja asuinpaikan edun. Silloin osaavimmat saavat heille kuuluvat paikat, taustoista riippumatta. Unelmoin kaupungista, jossa ihmisen arvoa ei mitata euroissa, ei sosiaalisen aseman, ei iän, eikä varallisuuden perusteella. Unelmoin kaupungista, jossa jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiin ilman vähättelyä, painostusta tai leimaamista.
Unelmoin idearikkaasta, avoimmuuden tuulissa purjehtivasta kaupungista, jossa omaa pesää ei liata, jossa oman pesän vahvuudet valjastetaan palvelemaan kaikkia. Unelmoin kaupungista, jossa ihmiset voivat henkisesti ja fyysisesti hyvin, jossa menestys ja myös tappiot ovat yhteisiä. Unelmoin toiset huomioonottavasta kaupungista, jossa vahvat ja heikot elävät yhdessä, toisiaan arvostaen, toisiaan kunnioittaen. Unelmoin kaupungista, jossa apaattisuus ja kyynisyys ovat poissa,kaupungista, jossa usko parempaan huomiseen on totta ja todellista. Unelmoin kaupungista, jossa asioita lähestytään mahdollisuuksien, ei uhkien kautta. Luottamuksen, ei pelon hengessä.
Toivon ja edelleen unelmoin, että tämän kaupungin nimi on Ikaalinen.
Tällaisesta uudesta minä siis unelmoin, ennen ja nyt. Voi olla, että unelmani ovat joillekin vain unelmia, haaveita vailla pohjaa ja arjen realismia. Näiden unelmieni perässä minä kuitenkin haluan kulkea. Niitä tavoitella, niistä pitää kiinni eteen tulevien tilanteiden ja haasteiden keskellä. Enempää en voi, enkä halua luvata. Asia kerrallaan, askel kerrallaan kohti uutta ja ehkä vähän toisenlaista kotikaupunkia, ihmisen näköistä Ikaalista.
Tiivistän ajatukseni laulun sanoihin: ” minä toivoisin, että mun toimeni ois, vielä rakentaa useaa siltaa...”

Kari Salo
kuntavaaliehdokas, KD
Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 7.6.2021 15:30 Tilaajille

Ehdokkaalta: Avoimuutta, yhteistyötä koko Ikaalisten hyväksi

Mielipiteet 4.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Oikeutta ja tasa-arvoa ympäristönsuojeluun

Mielipiteet 3.6.2021 18:00 Tilaajille

Miksi äänestää nuorta?

Mielipiteet 3.6.2021 13:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Perheet keskiöön

Mielipiteet 3.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Minun Ikaalinen