OIVASEUTU 23.9.2024 17:00

Riistanhoitoyhdistysten yhteiset metsästysammuntakilpailut pidettiin Vatulassa – Pokalin vei Hämeenkyrö-Viljakkala

Harri Isomuotia

Kahden edellisen vuoden tapaan Ikaalisten-Jämijärven riistanhoityhdistyksen ja Hämeenkyrön-Viljakkalan riistanhoitoyhdistyksen metsästysammuntojen mestaruuskilpailut pidettiin 11. elokuuta Vatulan ampumaurheilukeskuksessa. Riistanhoitoyhdistysten mestaruuksien lisäksi käytiin yhdistysten välinen keskinäinen kilpailu, jossa verrattiin kummankin yhdistyksen viiden parhaan yhteenlaskettuja pistemääriä.

Mestaruuskilpailuissa osallistujia oli Ikaalinen-Jämijärveltä 12 ja Hämeenkyrö-Viljakkalasta 16. Yhdistysten välisen kilpailun voitti tällä kertaa Hämeenkyrö-Viljakkala 801 pisteellä. Ikaalinen-Jämijärven viisi parasta sai kokoon 683 pistettä. Hämeenkyrön-Viljakkalan riistanhoitoyhdistyksen lahjoittaman kiertopalkinnon sai haltuunsa vuodeksi Hämeenkyrön-Viljakkalan riistanhoitoyhdistys. Pokaalin vastaanotti Veikko Hietamäki, joka ampui kilpailun kovimman yhteistuloksen 170 pistettä. Samaan pistemäärään ylsi myös Juha Tuppi. Heidän lisäksi viiden parhaan joukkoon selviytyivät Toomas Saag, Kalle Mäkikauppila ja Erkki Malmberg.

Ikaalinen-Jämijärven viisi parasta olivat Tomi Heikkilä, Marko Kankaansivu, Jorma Peltomäki, Tuomo Kivimäki ja Rami Savisto.

Sekä Ikaalisten-Jämijärven että Hämeenkyrön-Viljakkalan mestaruudet ratkottiin metsästyshaulikossa, metsästystrapissa ja ratahirviammunnassa. Sarjat olivat naiset ja yli sekä alle 60 vuotiaat miehet.

Ikaalisten-Jämijärven RHY:n metsästyshaulikon voitti alle 60-vuotiaiden sarjassa Marko Kankaansivu 22 osumalla, toisena Tomi Heikkilä 21 osumaa ja kolmantena Risto Kivimäki 19 osumaa. Yli 60-vuotiaiden paras haulikossa oli Asko Kivimäki osuen 17 kiekkoon, toiseksi tuli Jorma Peltomäki 16 kiekkoa ja kolmanneksi Arto Kivimäki. Naisten sarjan voitti Johanna Särkijärvi 17 kiekkoa ja toiseksi tuli Erja Savisto. Metsästys-trapin alle 60-vuotiaiden sarjan voittivat tasatuloksella Marko Kankaansivu ja Rami Savisto 17 osumaa, toisena Tuomo Kivimäki 16 osumaa ja kolmantena Risto Kivimäki, joka osui 14 kiekkoon.

Asko Kivimäki voitti yli 60-vuotiaiden sarjan 17 osumalla, toisena Jorma Peltomäki 14 osumaa ja kolmantena Arto Kivimäki 13 osumaa. Naisten sarjan voiton vei Johanna Särkijärvi 16 osumaa ja toiseksi tuli Erja Savisto 11 osumalla. Ratahirven 4+6 laukausta naisten sarjan voitti Erja Savisto 71 pisteellä, miesten alle 60-vuotiaista voiton vei Rami Savisto 79 pistettä, toisena Matti Luomaniemi 78 pistettä ja kolmantena Tuomo Kivimäki 77 pistettä. Yli 60-vuotiaiden voiton vei Jorma Peltomäki 76 pistettä, toisena Asko Kivimäki 55 pistettä ja kolmantena Arto Kivimäki. Ikaalisten-Jämijärven RHY:n yleismestari-kiertopalkinnon, joka jaetaan RHY:n vuosikokouksessa, voitti Tomi Heikkilä tuloksella 149.

Hämeenkyrö-Viljakkalan metsästyshaulikon voitti naisten sarjassa Päivi Nylander 11 osumalla, toisena Taina Lind 4 osumaa ja kolmantena Krista Sarvijärvi. Miesten alle 60-vuotiaiden sarjan voitti Jarno Jaakkola 22 osumaa, toisena Toomas Saag 20 osumaa ja kolmantena Juha Tuppi 19 osumaa.

Yli 60-vuotiaiden voiton vei Erkki Malmberg 22 osumaa ja toisena oli Veikko Hietamäki 21 osumaa. Metsästys-trapin naisten voiton vei Krista Sarvijärvi 11 osumaa, toiseksi tuli Päivi Nylander ja kolmanneksi Taina Lind. Alle 60-vuotiaiden sarjan voitti Jarno Jaakkola 24 osumaa, toiseksi tuli Toomas Saag 23 osumaa ja kolmanneksi Juha Tuppi 19 osumaa. Yli 60-vuotiaiden voiton vei Erkki Malmberg 21 osumaa, toiseksi tuli Veikko Hietamäki 20 osumaa.

Ratahirven naisten kilpailun voitti Pirjo Mäki-Karvia 55 pistettä, toiseksi tuli Päivi Nylander ja kolmanneksi Krista Sarvijärvi. Alle 60-vuotiaiden sarjan voitti Juha Tuppi 94 pistettä, toiseksi tuli Kalle Mäkikauppila 88 pistettä ja kolmanneksi Juha Tapola 76 pistettä. Yli 60-vuotiaiden sarjan voitti Veikko Hietamäki 88 pisteellä ja toiseksi tuli Erkki Malmberg 62 pisteellä.

Nyt jo kolmansia yhteisiä metsästysammuntojen mestaruuskilpailuja päätettiin jatkaa ensi vuonna, kun hyvään vauhtiin yhteistoiminnassa on päästy. Tietysti kummankin yhdistyksen suunnalta toivotaan jatkossa vieläkin runsaampaa osallistumista: erityisesti nuoria ja naisia toivotaan rohkeasti mukaan tähän kuitenkin matalan kynnyksen kisaan.