HÄMEENKYRÖ, VILJAKKALA 10.10.2023 13:00

Perinnettä elvyttämässä: Metsästysyhdistysten perinteikäs Matintorni käytiin jälleen

Harri Isomuotia


Hämeenkyrön-Viljakkalan alueen metsästysyhdistyksillä on ollut 1980-luvun puolivälistä lähtien vuosittain silloisen riistapäällikön Matti Lehvilän ideoima Matintorni-joukkueammuntakilpailu. Koronan seurauksena Matintorni-kilpailussa oli muutaman vuoden tauko. Kyröskosken Metsästysyhdistys järjesti tämänvuotisen kilpailun radallaan 23. syyskuuta ja Hämeenkyrön-Viljakkalan riistanhoitoyhdistys lahjoitti kiertopalkinnon, koska edellisen kierto oli katkennut sääntöjen mukaisesti viiteen voittoon, joista kolmen pitää olla peräkkäin, Itä-Hämeenkyrön Metsästäjille.

Kilpailu käydään nelihenkisin joukkuein ja jokainen ampuu kymmenen laukausta. Aluksi 75 metrin matkalta ilman tukea seisovaan hirvikuvioon ja sen jälkeen liikkuvaan. Sen jälkeen ampuja siirtyy 50 metrin etäisyydelle ja lataa aseensa sekä ilmoittaa valmiutensa, jolloin hirvi tulee vasempaan laitaan vallin viereen.
Kilpailija ampuu seisovaan kuvioon, jonka jälkeen hirvi lähtee välittömästi ja kilpailija ampuu juoksuun. Sama asia toistuu oikealta. Seuraavaksi ampuja siirtyy 25 metrin etäisyydelle, lataa aseensa ja ilmoittaa valmiutensa, minkä jälkeen ammutaan liikkuvaan vasemmalta ja oikealta. Lopuksi ammutaan vallin reunassa 25 m etäisyydellä olevasta 3 metriä korkeasta tornista liikkuvaan hirvikuvioon vasemmalta ja oikealta. Ammunta on vaativaa ja jäljittelee varsin hyvin mahdollisia tilanteita metsästystilanteissa.
Joukkuekilpailun voitti tänä vuonna Hämeenkyrön Lopen Metsästysyhdistys 343 pisteellä. Joukkueeseen kuuluivat Kalle Mäkikauppila (90), Ville Jokinen (89), Jussi Nylander (84) ja Vesa Metsähonkala (80). Toiseksi tuli Viljakkalan Karhen Metsästysseura 333 pistettä, kolmantena Itä-Hämeenkyrön Metsästäjät 328 pistettä, neljäntenä Kyröskosken Metsästysyhdistys 323 pistettä ja viidentenä Metsästysyhdistys Vasa 316 pistettä. Kiertopalkinto meni vuodeksi Lopelle ja kilpailun parhaan henkilökohtaisen tuloksen palkintopuukon voitti omakseen Jampe Koskinen, huikealla tuloksella 98 pistettä. Koskinen edusti Metsästysyhdistys Vasaa. Alueen metsästysyhdistyksistä kisaan osallistui kahdeksan joukkuetta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 4.3.2024 13:00 Tilaajille

Pirkan Hiihtoon lähti miltei 1 300 hiihtäjää – Katso seudun tulokset täältä!

IKAALINEN 29.11.2023 19:00 Tilaajille

Ikaalisten Voimia-Maija selvisi ravintola-alan Oscareiden finaaliin – ”Minulla on takataskussa aina varasuunnitelma”

OIVASEUTU 6.2.2023 17:00 Tilaajille

Viidesosa hirviluvista jäi käyttämättä – saalismäärä pieneni etenkin Hämeenkyrön-Viljakkalan alueella

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 8.12.2022 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrön talvilinturallissa ihmeteltiin vitivalkoista jalohaikaraa – varpusia löytyi vain yksi

OIVASEUTU 5.10.2022 15:00 Tilaajille

Oivan leivos sai inspiraationsa Kyrösjärvestä – Hanna Saine loi Oivan juhlaleivoksen, joka sai raadilta täydet pisteet