Mielipiteet 23.5.2021 08:00

Ehdokkaalta: Kunnallishallinto peruspalveluiden hoitamista varten

Kunnallishallinto on syntynyt peruspalveluiden hoitamista varten, ja niiden tuottaminen on kuntademokratian mittari, ja mitä laajemmin ne tuotetaan julkisena palveluna, sitä paremmin ja halvemmalla ne toteutuvat. Ihmisten on saatava lähipalvelunsa.
Hämeenkyrö on tulevaisuudessa isojen haasteiden edessä. Sote-uudistuksessa tullaan siirtämään sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen hyvinvointialueille, ja kunnille jää muut toiminnot. Haasteena kunnassamme on, miten niiden järjestämisessä jäljelle jäävän rahoituksen puitteissa tullaan onnistumaan.
Kuntaamme jää kaikki osaaminen, varhaiskasvatus, opetus- ja sivistystyö, nuoriso-ja liikuntapalvelut, kulttuuri, elinympäristö, kunnan elinvoima, paikallinen identiteetti ja demokratia. Ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Suuria haasteita. Kunnan tärkein tehtävä on tuottaa palveluja tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti kuntalaisille.
Elinkeinoelämälle ja yrityksille on myös luotava hyvät toimintaedellytykset Hämeenkyrössä ja kuntalaisten pitää ymmärtää tukea oman paikkakunnan yrittäjiä, vain sillä tavalla saadaan yritykset pysymään kunnassamme.
Ainoastaan Hämeenkyrön elinvoimaisuus luo edellytykset väestön kasvulle. Yhdessä me viemme Hämeenkyröä eteenpäin, vain siten tulemme tulevaisuudessa onnistumaan. Ajatellaan yhdessä: ”Tämä on minun kuntani, minä rakennan sitä!”

Maarit Lepistö
kuntavaaliehdokas, SDP
Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 7.6.2021 15:30 Tilaajille

Ehdokkaalta: Avoimuutta, yhteistyötä koko Ikaalisten hyväksi

Mielipiteet 4.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Oikeutta ja tasa-arvoa ympäristönsuojeluun

Mielipiteet 3.6.2021 18:00 Tilaajille

Miksi äänestää nuorta?

Mielipiteet 3.6.2021 13:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Perheet keskiöön

Mielipiteet 3.6.2021 12:00 Tilaajille

Ehdokkaalta: Minun Ikaalinen