HÄMEENKYRÖ 10.5.2022 20:00

Vesajärvellä juhlittiin äitienpäivää sadatta kertaa – Kyläläisten perinne on luotu yhteisvoimin

Tuula ViherojaVesajärven kylällä on pitkät perinteet äitienpäiväjuhlien järjestämisestä. Ensimmäisiä juhlia kylällä vietettiin nimittäin sata vuotta sitten. Juhla on ollut kyläläisten yhteisesti luoma perinne. Juhla on aiemmin pidetty koululla ja koulun loppumisen jälkeen Vesalassa.

Ennen oppilaat keräsivät taloista leipomuksia varten kananmunia ja voita. Myöhemmin oppilaat pääsivät käymään kylän taloissa keräten rahaa juhlan kahvituksen järjestämiseksi. Juhlan ohjelman ovat useimmiten esittäneet oppilaat. Monella entisellä koulun oppilaalla onkin paljon muistoja äitienpäiväjuhlista.

Opettaja Ulla Ylimannela kertoi, että hän on ollut juhlia järjestämässä vuodesta 1958.

– Mielellään oppilaat harjoittelivat ohjelmia ja jokainen pääsi esiintymään, Ylimannela muistelee.
Hän oli tänäkin vuonna suunnitellut ohjelmaa juhlaan. Ohjelmassa oli tervetulopuhe, jonka piti Milla Osara. Kirkkoherra Jorma Pitkäsen puhe sekä näytelmä yksinhuoltajaäidin arjesta käsittelivät molemmat äitinä olemisen haasteita. Tuula Viheroja haastatteli Ulla Ylimannelaa äitienpäiväjuhlien perinteistä. Kylätoimikunnan puheenjohtaja Antti Isomuotia antoi muistolahjan Lamminmäen perheen Tuure-pojalle, joka on kyläläisistä nuorin. Perinteisesti juhlassa arvottiin äitienpäiväruusu. Tänä vuonna sen voitti Eeva Salo.
Maamiesseurantalo Vesala loi arvokkaan ympäristön juhlalle. Lämminhenkisessä tilaisuudessa viihtyivät äidit ja muut vieraat. Kahvipöydän tarjoiluista vastasi Vesajärven kylätoimikunta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 27.4.2022 21:00 Tilaajille

Haarapääsky toi kesäviestin Vesajärvelle – Varhainen pesijä lehtopöllö ehti jo pyöräyttää poikaset Pinsiössä

HÄMEENKYRÖ 26.3.2022 10:00 Tilaajille

Vesajärvellä vietettiin koko kylän tapahtumia – oli lättyjä, autosuunnistusta ja pilkkikisoja

HÄMEENKYRÖ 9.5.2021 12:00 Tilaajille

Leena Erämaalle äitienpäivän kunniamerkki

IKAALINEN 6.5.2021 11:00 Tilaajille

Korona-aikana pitää keksiä lasten kanssa tekemistä