HÄMEENKYRÖ 26.3.2022 10:00

Vesajärvellä vietettiin koko kylän tapahtumia – oli lättyjä, autosuunnistusta ja pilkkikisoja




Vesajärvellä laitettiin tapahtumia pystyyn heti koronarajoitusten lievennyttyä, kun Karhula-laavulla tavattiin tuttuja ja tutustuttiin uusiin kyläläisiin 27. helmikuuta. Talvisena päivänä nuotion ympärille kahville, makkaralle ja lättyjä maistelemaan kokoontui yli 50 ulkoilijaa. Kohtaamiset olivat iloisia ja hymy oli herkässä kaikilla.

Seuraava iloinen tapahtuma oli lauantaina 5. maaliskuuta, jolloin kilpailtiin autosuunnistuksen kansallinen osakilpailu AS Vesala Vesajärvellä ja lähialueilla. Kilpailun järjestivät Kiikoisten autosuunnistajat. Kyläläisten järjestämässä kahvilassa vieraili kilpailijoita ja kyläläisiä pitkälle iltaan saakka.
Tuntemattomampaan lajiin ja sen saloihin opastettiin Vesalan salissa ja kilpailua pääsi seuraamaan pelloille ajettujen suunnistusreittien varrella.
Kilpailuun osallistui 37 autokuntaa eri puolilta Suomea.
Sunnuntaina 13. maaliskuuta kevätauringon lämmittäessä 29 pilkkijää suuntasi Isomuotian tilalta Vesajärvelle pilkit ja syötit repuissaan. Saalista tulikin hyvin. Nuorten sarjan voittaja Aarni Lehtonen sai kalaa 350 grammaa ja toiseksi tullut onnellinen kalamies Juuso Hujanen 50 grammaa. Naisten sarjan voitti Sirkku Nyman 6 750 gramman saaliillaan. Nyman sai myös kiertopalkinnon vuodeksi palkintokaappiinsa. Toiseksi tuli Arja Kuosmanen 2 100 grammalla ja kolmanneksi tulleen Leena Suonpään kalapussi painoi 1 900 grammaa.
Miesten sarjan voittaja Jari Mansikkamäki nosti saalista 4 650g. Toiseksi tuli Jorma Nyman (4 500 grammaa) ja kolmas oli Harri Salonen, jonka saalis painoi 4 350 grammaa. Suurimman kalan palkinnon voitti Harri Salonen 900 grammaisella hauella. Hän sai myös kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Kilpailun järjesti Vesajärven maamiesseura.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 5.2.2024 17:00 Tilaajille

”Sulle, mulle, sulle. Sitten yhden yli ja mulle” – Autosuunnistuksessa puhutaan tutuilla sanoilla outoa kieltä

KOLUMNI 9.9.2022 07:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Tarkkailijan luupissa näkyy oppimisen paikkoja – ”Tuulivoimaratkaisu on asia, jossa jo energian hinnan takia olisi aiheellista edetä nopeasti”

KOLUMNI 28.5.2022 06:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Tarkkailija arvostaa poliitikoissa kykyä reagoida muutokseen – ”Nyt soisi kaikkien valojen syttyvän ja kellojen kilahtavan niin, että tämä arvoton näytelmä puhallettaisiin poikki”

PÄÄKIRJOITUS 18.5.2022 07:00 Tilaajille

Kylät ansaitsevat yhteisen äänen - ääni on hyvä kuulua poliittisissa pöydissä

HÄMEENKYRÖ 10.5.2022 20:00 Tilaajille

Vesajärvellä juhlittiin äitienpäivää sadatta kertaa – Kyläläisten perinne on luotu yhteisvoimin