MIELIPIDE 20.9.2023 16:00

Vastaus mielipidekirjoitukseen: Kriteerit tuulivoimalle ovat samat – ”Esitetty lainaus vastauksestani on virheellinen”


UutisOivassa julkaistiin 13. syyskuuta Johanna Ylihaverin mielipidekirjoitus, jossa viitataan Pirkanmaan vaihemaakuntakaavan yleisötilaisuudessa Parkanossa 22. toukokuuta käyttämääni puheenvuoroon. Parkanon tilaisuudessa keskusteltiin tuulienergia-alueiden suunnittelusta, mutta mielipidekirjoituksessa esitetty lainaus antamastani vastauksesta on virheellinen.

Tuulienergian tuotannon sijoittelun kannalta keskeistä on luontoarvojen lisäksi tunnistaa vaikutukset ihmisiin ja maisemallisiin arvoihin. Ihmisiin kohdistuvia vaikutuksia ovat erityisesti melu ja välke. Maakuntakaavan yleispiirteisessä suunnittelussa mahdollisia tuulivoimalle soveltuvia alueita tarkastellaan tyypillisesti 1–1,5 kilometrin etäisyydellä asutuksesta. Näin voidaan varmistua jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa siitä, että riittävät etäisyydet saadaan turvattua. Koska kaupunkiseutu ja sen välitön reuna-alue ovat taajaan asuttuja, ei niiltä löydy tuulivoimaloille riittävän isoja aluekokonaisuuksia, joilla vaadittava etäisyys asutukseen täyttyisi. Kriteerit voimaloiden sijoittamiseen ovat taajaan ja harvaan asutuilla alueilla kuitenkin täysin samat.


Ruut-Maaria Rissanen

suunnittelujohtaja
Pirkanmaan liitto

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 13.11.2023 13:50 Tilaajille

Tuulivoima tuotti ison osuuden Jämijärven kiinteistöverosta – osuus oli maan 10. suurin

MIELIPIDE 31.10.2023 20:00 Tilaajille

Lukijalta: Aika ajoi ohi Ikaalisten tuulimyllyjen – ”Poikkesin piruuttani katsastamassa Ikaalisten valtuuston kokousta”

IKAALINen 31.10.2023 12:00 Tilaajille

Tuulivoimasta neljä äänestystä ja kiihkeä keskustelu Ikaalisten valtuustossa – Osa yleisöstä innostui taputtamaan ja huutamaankin

IKAALINEN 28.10.2023 15:00 Tilaajille

Ikaalisten valtuusto päättää maanantaina paljon keskustelua herättäneestä Tevaniemen tuulivoimakaavasta

IKAALINEN 6.10.2023 15:00 Tilaajille

Vastaus valtuustoaloitteeseen: Ikaalisissa ei ole tarvetta tuulivoimarakentamisen periaatteille, kaupunginhallitus äänesti