HÄMEENKYRÖ 9.12.2022 19:00

Tonttutalo heräsi eloon Haukijärvellä – Joulupukille kerrottiin toiveita vanhan ajan puhelimella

Kaija Valkama

Talkoolaisia tarvittiin buffettiin, tarjoiluun sekä puuron, kiisselin ja pipareiden valmistukseen. Paikalla oli myös arpajaiset, joista sai voitot heti mukaan.
Tonttuja ja metsän eläimiä on tehty jo usean vuoden aikana, mutta osa oli kuitenkin ihan uusia. Alakerrassa oli muun muassa tonttujen joulutoimisto. Toimistotarvikkeita oli koottu usealta vuosikymmeneltä. Kirjoituskonetta ja puhelimia sai käyttää.
Lasten mielikuvitusta oli hienoa seurata, kun he kertoivat puhelimessa innoissaan lahjatoiveitaan Korvatunturille. Siellä joulupukin apulaiset kirjoittivat ylös lasten toiveita. Jouluaattona paljastuu mitkä toiveet toteutuvat.
Paikalla oli molempina päivinä myös itse Joulupukki. Hän leikitti ja laulatti satupolun kulkijoita omalla tapahtumapisteellään sekä tarjosi karkkeja. Joulupukin tapaaminen sai monen lapsen silmät loistamaan ja se oli illan kohokohta.
Satupolkua ohjasi Marja-Liisa Einola ja peränpitäjänä oli Roosa Valkama. Tänä vuonna oli teemana metsän eläinten joulujuhla. Sitä vietettiin valaistun kuusen alla, jonne kaikki eläimet olivat matkalla kaikessa sovussa ja joulumielellä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 27.9.2023 11:30 Tilaajille

Kouluterveyskysely paljastaa: Kouluruoka maistuu Jämijärvellä, netti stressaa Ikaalisissa

MIELIPIDE 26.9.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Haluanko uimaan vai matematiikan tunnille? – ”Toivoisin, että oppilaita kuunneltaisiin tässä asiassa enemmän”

MIELIPIDE 25.9.2023 08:00 Tilaajille

Lukijalta: Älä eristä itseäsi kirjojen maailmasta – ”Kirjat ovat täydellinen tapa nähdä maailma lukuisista eri näkökulmista”

Mielipiteet 3.9.2023 10:00 Tilaajille

Napakat 30.8. – ”Hyvinvointialue onkin pahoinvointialue”

HÄMEENKYRÖ 27.8.2023 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrön kirjaston tapahtuman täyteinen viikko onnistui yli odotusten – Pehmofesteillä juhlittiin maanantaista lauantaihin