HÄMEENKYRÖ 9.12.2022 19:00

Tonttutalo heräsi eloon Haukijärvellä – Joulupukille kerrottiin toiveita vanhan ajan puhelimella

Kaija Valkama

Talkoolaisia tarvittiin buffettiin, tarjoiluun sekä puuron, kiisselin ja pipareiden valmistukseen. Paikalla oli myös arpajaiset, joista sai voitot heti mukaan.
Tonttuja ja metsän eläimiä on tehty jo usean vuoden aikana, mutta osa oli kuitenkin ihan uusia. Alakerrassa oli muun muassa tonttujen joulutoimisto. Toimistotarvikkeita oli koottu usealta vuosikymmeneltä. Kirjoituskonetta ja puhelimia sai käyttää.
Lasten mielikuvitusta oli hienoa seurata, kun he kertoivat puhelimessa innoissaan lahjatoiveitaan Korvatunturille. Siellä joulupukin apulaiset kirjoittivat ylös lasten toiveita. Jouluaattona paljastuu mitkä toiveet toteutuvat.
Paikalla oli molempina päivinä myös itse Joulupukki. Hän leikitti ja laulatti satupolun kulkijoita omalla tapahtumapisteellään sekä tarjosi karkkeja. Joulupukin tapaaminen sai monen lapsen silmät loistamaan ja se oli illan kohokohta.
Satupolkua ohjasi Marja-Liisa Einola ja peränpitäjänä oli Roosa Valkama. Tänä vuonna oli teemana metsän eläinten joulujuhla. Sitä vietettiin valaistun kuusen alla, jonne kaikki eläimet olivat matkalla kaikessa sovussa ja joulumielellä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”