IKAALINEN/TAMPERE 18.3.2024 17:00

Timofei Karpoville mitaleja Tampere Junior Indoor Gamesta – Katso muidenkin IU:n kisaajien tulokset!

Susanna Mäkelä

Perinteinen nuorten yleisurheilijoiden hallitapahtuma, Tampere Junior Indoor Games, kisattiin kuluneena viikonloppuna Tampereen Pirkkahallissa. 10–17-vuotiaiden yleisurheilijoiden suuressa hallitapahtumassa kisasi tänäkin vuonna yli 1 500 urheilijaa.

P13-sarjassa kisaava Timofei Karpov teki vakuuttavaa jälkeä koko viikonlopun ajan. Karpov aloitti kisaurakkansa ottamalla P13-sarjan kuulassa yllätyspronssin komealla ennätyksellä 9,78.

P13-sarjan 60 metrin alkuerissä Karpov kirjasi uudeksi ennätyksekseen ajan 8,19, joka oli alkuerien kolmanneksi nopein aika. Finaalissa Karpov juoksi täsmälleen saman ajan ja otti tästäkin lajista itselleen pronssisen mitalin. Toisena kisapäivänä Karpovin vauhti kiihtyi entisestään, kun hän paineli 60 metrin aidat ennätyslukemin 9,98 ja saavutti tässä lajissa hopeaa. Viikonlopun viimeinen kisalaji, pituus, kulki sekin erinomaisesti. Karpov sivusi ennätystään hyppäämällä parhaallaan 505, jolla hän saavutti viikonlopun neljännen mitalinsa ja toisen hopeisen mitalin, ollen pituudessa toinen.

N17-sarjassa 60 metrillä Ella Kurula tykitti alkuerissä hienon ennätyksensä 8,04, joka oli alkuerien neljänneksi nopein aika. Finaalijuoksussa Kurula pinkoi niin ikään neljänneksi ajalla 8,09. Pituudessa Kurula hyppäsi tuloksen 495, joka oikeutti sijaan 14 yli 40 hyppääjän joukossa. Kamilla Hillmanin pituuskisa kaatui tällä kertaa merkkiongelmiin, 60m alkuerissä Hillman pinkoi ajan 8,59.

P14-sarjan 800 metrillä Linus Kärkkäinen taisteli sijalle 4 ennätyksellään 2.25,77. P13-sarjan 1 000 metrillä Samra Pohjonen juoksi sijalle 5 ajalla 3.24,88. P12-sarjassa 1 000 metrillä Aarni Kärkkäinen juoksi sijalle 12 ajalla 3.33,37.

T10-sarjan 60 metrillä Kiira Kärkkäinen juoksi ennätyksensä 10,18, joka oikeutti sijaan 33. Tässä sarjassa 60 metrin alkueriin osallistui 79 tyttöä. T14-sarjan 300 metrillä Ella Rouhiainen juoksi 57 tytön joukosta sijalle 13 ennätyksellä 45,65.

Sarjan P13 keihäässä Elias Iltanen heitti keihään lukemiin 30,89, joka oikeutti hienosti sijaan 8. 60 metrin alkuerissä Iltanen juoksi ennätyksensä 9,44 päästen sijalle 21 ja 60 metrin aidoissa Iltanen juoksi ajan 12,57, ollen sijalla 15.

P11-sarjan 60 metrillä Mihei Karpov juoksi ajan 9,72, joka oikeutti sijaan 20. P11-sarjan kuulassa Karpov työnsi kuulan lukemiin 6,48, joka oikeutti sijaan 15. P11-sarjan keihäässä Karpov heitti tuloksen 19,71, ollen kisassa viidestoista. P11-sarjan pituudessa Karpov sivusi ennätystään ja ponnisti tuloksen 380, joka oikeutti sijaan 15.

T10-sarjan pituudessa osallistujia oli huimat 94 tyttöä. Kiira Kärkkäinen hyppäsi tuloksen 352, joka riitti sijalle 25 ja Saara Pohjonen tuloksen 308, ja sijalle 64.

9–15-vuotiaiden sisulisäikäisten yleisurheilijoiden hallikausi ei ole vielä näiden karkeloiden jälkeen ohi, vaan edessä siintää toisena pääsiäispäivänä 1. huhtikuuta kisattava Hämeen seudun hallihuipentuma.