IKAALINEN 13.8.2022 16:00

Seurakisoissa tutustuttiin yleisurheiluun – Ikaalisissa kisailtiin tiistaina

Amanda Paavilainen



Ikaalisissa järjestettiin tiistaina 9. elokuuta seurakisat, jossa lapset pääsivät tutustumaan yleisurheilun pariin innostavassa ilmapiirissä. Metsä Groupin seurakisoja on järjestetty Ikaalisissa ennenkin, mutta tällä kertaa mukana olivat Metsä Groupin edustaja Antti Mäkelä sekä nuoret paikalliset urheilijat seitsemäntoistavuotias Jenni Sormunen ja neljätoistavuotias Tuomas Mäkelä.

Metsä Group ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat mahdollistaneet tänä vuonna lasten ja nuorten valtakunnalliset seurakisat. Seurakisat ovat toimineet jo vuodesta 2011. Seurakisoja järjestetään vuosittain noin 500 eri puolella Suomea. Kisoihin tavoitellaan kesän aikana noin 30 000 lasta ja nuorta. Osallistujat ovat iältään alle viidestä vuodesta noin viiteentoista vuoteen.
– Urheilun saralla saadut kokemukset ja opit kantavat läpi koko elämän. Haluamme olla osaltamme tukemassa lasten ja nuorten matalan kynnyksen urheiluharrastusta ja sitä kautta arjen hyvinvointia, sanoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.
Seurakisat ovat paikallistason kilpailumuoto, jossa lapsia ja nuoria rohkaistaan turvallisella ja iloisella tavalla monipuoliseen harrastamiseen kaikkialla Suomessa. Perhekeskeisyyttä korostetaan ottamalla vanhemmat mukaan aktiivisiksi toimijoiksi.
SUL:in toimitusjohtaja Harri Aalto on iloinen siitä, että lapsia ja nuoria kannustetaan liikkumaan.
– Seurakisoissa lapsia huomioidaan ahkeruudesta, toisten huomioimisesta ja kovasta yrityksestä. Siellä tulevaisuuden nooralottanezirit, topiraitaset ja sarakuivistot saavat urheilukipinän. Tämän takia on tärkeää, että seurakisoja järjestään kaikkialla Suomessa. Järjestävien seurojen ja kilpailujen määrää on tarkoitus tulevina vuosina kasvattaa merkittävästi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 30.9.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Kouluruoka on syvältä – ”Taas pitää mennä kaupan kautta, ettei kuole nälkään”

IKAALINEN/TAMPERE 29.9.2022 13:00 Tilaajille

Ikaalisen nuoret yleisurheilijat jälleen kovassa iskussa – komeat 12 mitalia PM-huipentumasta

MIELIPIDE 22.9.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Miksi koulu ärsyttää? – "Jos koulupäivät olisivat lyhyempiä, pääni kestäisi”

MIELIPIDE 21.9.2022 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Sateenkaariyhteisön syrjintään pitäisi puuttua enemmän – ”Kukaan ei voi valita omaa seksuaalisuuttaan”

MIELIPIDE 20.9.2022 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Kiusaaminen on otettava vakavasti – ”Miltä tuntuisi, jos joka päivä joutuisit viettämään välitunnit yksin itkien vessassa?”