IKAALINEN 13.8.2022 16:00

Seurakisoissa tutustuttiin yleisurheiluun – Ikaalisissa kisailtiin tiistaina

Amanda PaavilainenIkaalisissa järjestettiin tiistaina 9. elokuuta seurakisat, jossa lapset pääsivät tutustumaan yleisurheilun pariin innostavassa ilmapiirissä. Metsä Groupin seurakisoja on järjestetty Ikaalisissa ennenkin, mutta tällä kertaa mukana olivat Metsä Groupin edustaja Antti Mäkelä sekä nuoret paikalliset urheilijat seitsemäntoistavuotias Jenni Sormunen ja neljätoistavuotias Tuomas Mäkelä.

Metsä Group ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat mahdollistaneet tänä vuonna lasten ja nuorten valtakunnalliset seurakisat. Seurakisat ovat toimineet jo vuodesta 2011. Seurakisoja järjestetään vuosittain noin 500 eri puolella Suomea. Kisoihin tavoitellaan kesän aikana noin 30 000 lasta ja nuorta. Osallistujat ovat iältään alle viidestä vuodesta noin viiteentoista vuoteen.
– Urheilun saralla saadut kokemukset ja opit kantavat läpi koko elämän. Haluamme olla osaltamme tukemassa lasten ja nuorten matalan kynnyksen urheiluharrastusta ja sitä kautta arjen hyvinvointia, sanoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.
Seurakisat ovat paikallistason kilpailumuoto, jossa lapsia ja nuoria rohkaistaan turvallisella ja iloisella tavalla monipuoliseen harrastamiseen kaikkialla Suomessa. Perhekeskeisyyttä korostetaan ottamalla vanhemmat mukaan aktiivisiksi toimijoiksi.
SUL:in toimitusjohtaja Harri Aalto on iloinen siitä, että lapsia ja nuoria kannustetaan liikkumaan.
– Seurakisoissa lapsia huomioidaan ahkeruudesta, toisten huomioimisesta ja kovasta yrityksestä. Siellä tulevaisuuden nooralottanezirit, topiraitaset ja sarakuivistot saavat urheilukipinän. Tämän takia on tärkeää, että seurakisoja järjestään kaikkialla Suomessa. Järjestävien seurojen ja kilpailujen määrää on tarkoitus tulevina vuosina kasvattaa merkittävästi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 1.6.2023 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Saataisiinko nuoret liikkumaan avaamalla liikuntasalin ovet? – ”Viranomaisten määräykset ja rajaton valta estävät lapsia ja nuoria nauttimasta liikunnasta”

IKAALINEN 22.5.2023 17:00 Tilaajille

Ikaalisten Urheilijoille menestystä piirimestaruusmaastoista – neljä henkilökohtaista mitalia kotiintuomisina

HÄMEENKYRÖ 17.5.2023 15:00 Tilaajille

Musiikin ja lukemisen iloa Hämeenkyrössä – Kevätkaruselli toi ekaluokkalaiset lukuharrastuksen ja musiikin äärelle.

IKAALINEN 5.5.2023 13:00 Tilaajille

Kilvakkalassa hevosteltiin hyvällä mielellä – hoivauspisteellä päästiin silittelemään poneja

MIELIPIDE 4.5.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Tosiasiat eivät katoa silmät sulkemalla – ”On todella tärkeää, minkälaisen arvomaailman ympäröimänä lapset ja nuoret kasvavat”