IKAALINEN 13.8.2022 16:00

Seurakisoissa tutustuttiin yleisurheiluun – Ikaalisissa kisailtiin tiistaina

Amanda PaavilainenIkaalisissa järjestettiin tiistaina 9. elokuuta seurakisat, jossa lapset pääsivät tutustumaan yleisurheilun pariin innostavassa ilmapiirissä. Metsä Groupin seurakisoja on järjestetty Ikaalisissa ennenkin, mutta tällä kertaa mukana olivat Metsä Groupin edustaja Antti Mäkelä sekä nuoret paikalliset urheilijat seitsemäntoistavuotias Jenni Sormunen ja neljätoistavuotias Tuomas Mäkelä.

Metsä Group ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat mahdollistaneet tänä vuonna lasten ja nuorten valtakunnalliset seurakisat. Seurakisat ovat toimineet jo vuodesta 2011. Seurakisoja järjestetään vuosittain noin 500 eri puolella Suomea. Kisoihin tavoitellaan kesän aikana noin 30 000 lasta ja nuorta. Osallistujat ovat iältään alle viidestä vuodesta noin viiteentoista vuoteen.
– Urheilun saralla saadut kokemukset ja opit kantavat läpi koko elämän. Haluamme olla osaltamme tukemassa lasten ja nuorten matalan kynnyksen urheiluharrastusta ja sitä kautta arjen hyvinvointia, sanoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.
Seurakisat ovat paikallistason kilpailumuoto, jossa lapsia ja nuoria rohkaistaan turvallisella ja iloisella tavalla monipuoliseen harrastamiseen kaikkialla Suomessa. Perhekeskeisyyttä korostetaan ottamalla vanhemmat mukaan aktiivisiksi toimijoiksi.
SUL:in toimitusjohtaja Harri Aalto on iloinen siitä, että lapsia ja nuoria kannustetaan liikkumaan.
– Seurakisoissa lapsia huomioidaan ahkeruudesta, toisten huomioimisesta ja kovasta yrityksestä. Siellä tulevaisuuden nooralottanezirit, topiraitaset ja sarakuivistot saavat urheilukipinän. Tämän takia on tärkeää, että seurakisoja järjestään kaikkialla Suomessa. Järjestävien seurojen ja kilpailujen määrää on tarkoitus tulevina vuosina kasvattaa merkittävästi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 20.1.2023 08:00 Tilaajille

Ikaalisten Urheilijoiden hallikausi kisattiin käyntiin – uusia ennätyksiä tehtailtiin useampia

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, YLÖJÄRVI 19.1.2023 13:00 Tilaajille

Ehkäisystä tulee maksutonta kaikille pirkanmaalaisille nuorille – kokeilu sisältää myös neuvontaa

HÄMEENKYRÖ 9.12.2022 19:00 Tilaajille

Tonttutalo heräsi eloon Haukijärvellä – Joulupukille kerrottiin toiveita vanhan ajan puhelimella

KOLUMNI 24.11.2022 18:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Mielenterveysongelmiin saa apua – mutta ensimmäinen askel on otettava itse

PÄÄKIRJOITUS 24.11.2022 15:25 Tilaajille

Pääkirjoitus: Nuoret ehdokkaat puuttuivat – ”Nuoremmat sukupolvet ovat herkempiä eroamaan kirkosta, jos arvot eivät kohtaa”