MIELIPIDE 21.9.2022 11:00

Lukijalta: Sateenkaariyhteisön syrjintään pitäisi puuttua enemmän – ”Kukaan ei voi valita omaa seksuaalisuuttaan”


Miksi joillekin on niin tärkeää tietää, mihin sukupuoleen joku on syntyessään määritetty? Mitä sillä loppujen lopuksi on väliä, kenen kanssa muut ihmiset seurustelevat?

Pienillä paikkakunnilla sateenkaariyhteisöön kuuluva ihminen kokee usein paljon syrjintää. Koulun käytävillä tai bussissa saattaa kuulla haukkumista ja epämiellyttäviä uteluita. Joissain paikoissa päälle saatetaan jopa sylkeä tai heittää kiviä. Olisiko sinusta mukavaa tulla haukutuksi siitä, kenen kanssa seurustelet tai mihin sukupuoleen koet kuuluvasi?
Tiedän, että monet saattavat ajatella, että jos haluaa pitää samasta sukupuolesta tai identifioitua eri sukupuoleen kuin sinut on syntymässä luokiteltu, pitäisi olla valmis kuulemaan haukkumista. Mutta se ei ole reilua, että ihmisillä on lupa haukkua ja käyttäytyä inhottavasti ihmisiä kohtaan asian vuoksi joka ei ole heidän oma valintansa, Valinta on se, uskaltaako kertoa asiasta ja olla oma itsensä. Kukaan ei voi valita omaa seksuaalisuuttaan tai sitä kokeeko itsensä naiseksi tai mieheksi tai joksikin muuksi.
Tätä ei tapahdu pelkästään pienillä paikkakunnilla. Sitä tapahtuu ympäri maailmaa. Pienemmillä paikkakunnilla voi olla vaikeaa löytää ihmisiä, jotka uskaltavat olla oma itsensä, jolloin vertaistukea ei löydy. Silloin voi olla, ettei uskalla olla oma itsensä ja pelkää muiden reaktioita. Isoissa kaupungeissa on totuttu enemmän erilaisuuteen, koska siellä on paljon enemmän erilaisia ihmisiä, mutta sekään ei tarkoita että syrjintää ei ole.
Syrjintään pitäisi puuttua enemmän kouluissa sekä muualla. Sateenkaari-ihmisistä pitäisi puhua myös enemmän, esimerkiksi alakouluissa.


Syrjintää kokenut sateenkaari-ihminen


Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

MIELIPIDE 9.5.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Mikä ihmeen Pride? – ”Emme tarvitsisi sateenkaariliputusta, jos suvaitsisimme erilaisuuden”

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”