OIVASEUTU 6.2.2023 13:00

Paikallislehdet antoivat Antti-patsaan koulukiusaamisen vastustajille – palkinto jaettiin moottoripyörämessuilla

Nina YlinenSuomen paikallislehtien myöntämä vuoden 2022 Antti-patsas lahjoitettiin viikonloppuna Motoristit koulukiusaamista vastaan MMKV ry:lle.
MMKV:n tavoitteena on ollut jo vuosia koulukiusaamisen vähentäminen. Yhdistys on pyrkinyt vaikuttamaan myönteisesti koulujen ilmapiiriin, työrauhaan ja oppilaiden asenteisiin. Se on halunnut kannustaa oppilaita puuttumaan kiusaamiseen rohkeammin.
– Motoristit koulukiusaamista vastaan -kampanja lähti liikkeelle vuonna 2013, kun joukko motoristeja halusi tehdä hyväntekeväisyystyötä, jonka voi yhdistää moottoripyöräilyyn, kertoo MKKV:n tiedottaja Marko Saarinen.
– Toimintamme on kasvanut vuosien varrella niin, että jo 2014 perustettiin yhdistys organisoimaan ja mobilisoimaan kouluvierailuitamme. Olemme tähän mennessä käyneet yli 300 suomalaisella koululla.
Hän kiitti myös paikallislehtiä yhteistyöstä. Paikallismediat ovat tuoneet koulukiusaamista ja sitä ehkäisevää työtä esille.
– Paikallislehtien kautta saamme tietoa motoristeille, jotka haluavat mukaan toimintaan paikkakunnilla, joissa vierailemme. Paikallislehdet ovat aina tehneet erittäin positiivisia juttuja käynneistämme oman alueensa kouluilla, Saarinen kiittelee.
– On hienoa olla mukana vaikutusvaltaisessa joukossa, jotka ovat saaneet tämän tunnustuksen aiemmin. Tämä kertoo meille, että työtämme arvostetaan!
Palkintoa MP 23 Moottoripyörämessuilla oli jakamassa Uutismedian liiton paikallislehtijaoston ja Suomen Paikallismedioiden puheenjohtaja Katri Linnikko yhdessä paikallislehtijaoston jäsen Juha Saastamoisen, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikaisen sekä Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja Sauli Pahkasalon kanssa.
Valtakunnallinen Antti-patsas myönnetään vuosittain tunnustuksena yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja. Antti-patsas on jaettu vuodesta 1981 alkaen.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin.

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”