OIVASEUTU 29.12.2023 13:00

Näin seudulla juhlitaan uutta vuotta – Pelastuslaitos muistuttaa varovaisuudesta rakettien kanssa

Nina Ylinen



Uusi vuosi 2024 otetaan seudulla vastaan varsin maltillisesti. Ylöjärvi ja Jämijärvi ovat nimittäin ainoat seudun kunnat, joissa järjestetään koko kunnan yhteinen uudenvuodenjuhla.

Jämijärvellä uutta vuotta juhlitaan Pääskyn piha-alueella kello 17.30 alkaen. Ilotulituskin nähdään kello 18. Tapahtumaa järjestävät Jämijärven yrittäjät, Jämijärven VPK ja MLL Jämijärvi.

Ylöjärvellä tapahtuma järjestetään keskustan tuntumassa liikuntakeskuksella. Viljakkalassa ei siis ole omaa uudenvuodenjuhlaa. Myös Ylöjärvellä nähdään ilotulitus kello 20, mutta sitä ennen vuoden vaihtumista juhlitaan liikunnallisissa merkeissä. Jäähallilla on luvassa Uplakers ry:n taitoluisteluesitys ja yleisöluistelua. Liikuntakeskuksella on lisäksi pienten iloksi temppurataa, pomppulinnaa ja glittertatuointeja. Esiintymässä on Siina & Taikaradio. Tapahtumaa järjestää Ylöjärven kaupungin vapaa-aikapalvelut.

Ilotulitteita saa käyttää kello 18 alkaen

Pirkanmaan pelastuslaitos muistuttaa, että ilotulitteiden käyttö on sallittua 31. joulukuuta kello 18 alkaen. Ilotulituksen tulee päättyä yöllä kello 2 mennessä. Aikarajoitusta tulee noudattaa muun muassa siksi, että pauke voi olla hyvin stressaavaa eläimille.


Pelastuslaitos kehottaa ottamaan huomioon turvaetäisyydet ja käyttöohjeet. Suojalasit ovat pakollisia ilotulitteiden ampujille. Kaikkien ilotulitteiden ikäraja on 18 vuotta.

Raketteja ei saa suunnata toista ihmistä päin eikä ilotulitetta saa heittää ihmisiä päin. Kyseessä on tällöin tahallinen ja rankaistava teko, ei pelkkää huolimattomuutta, pelastuslaitos muistutaa tiedotteessaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 31.12.2023 10:00 Tilaajille

Hyvästi 2023, tervetuloa 2024! Muistatko nämä uutiset, ihmiset ja tarinat vuoden varrelta?

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 30.12.2022 17:00 Tilaajille

Poliisi varautuu Pirkanmaalla vilkkaaseen vuodenvaihteeseen – painavaa sanottavaa ilotulitteista

HÄMEENKYRÖ 19.9.2022 16:00 Tilaajille

Mahnalassa juhlittiin 70-vuotiasta maamiesseuraa – juhlassa palkittiin positiivinen kukka-asetelmilla ilahduttaja

Kolumni 2.1.2022 12:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Vihreät kuulat – "En edes tykkää noista karkeista, mutta niitä oli saatava, viis hinnasta"