HÄMEENKYRÖ 17.5.2023 15:00

Musiikin ja lukemisen iloa Hämeenkyrössä – Kevätkaruselli toi ekaluokkalaiset lukuharrastuksen ja musiikin äärelle.

Arttu Pentikäinen



Hämeenkyrössä koettiin torstaina musiikin taikaa, kun Pirkanmaan musiikkiopisto yhdessä Hämeenkyrön kunnan kulttuuripalveluiden ja kirjaston kanssa järjesti Kevätkaruselli-tapahtuman Monitoimikeskus Sillassa. Tapahtumalla mainostettiin ensi syksynä käynnistyvää uutta puhallinorkesterikoulua, jonka vuoksi musiikkiopiston hakuaikaa on jatkettu 31. toukokuuta asti. Samalla aktivoitiin lasten lukuharrastusta kirjaston lukudiplomilla.  Mukaan oli kutsuttu kaikki Hämeenkyrön ykkösluokkalaiset sekä Kirkonkylän päiväkodin lapset. 

Kirkonkylän, Kyröskosken, Mahnalan ja Heinijärven koulujen ykkösluokkalaiset kokoontuivat Monitoimikeskus Siltaan aistimaan musiikin lumoa ja tutustumaan erilaisiin soittimiin. Lasten kasvoilla saattoi nähdä aitoa innostusta ja jännitystä, kun musiikkiesitys alkoi.
– Kuka tunnistaa Elsan ja Annan? kysyi kapellimestari Antti Nissilä nostaessaan esiin kaksi nukkea. Oppilaat viittasivat mallikkaasti ja luonnollisesti tiesivät vastauksen. Seuraavaksi kuultu kappale Frozen-elokuvasta oli takuumenestys.
Konsertin esiintyjinä toimivat puhallinorkesterit Puhallica ja Ikaalisten nuoriso-orkesteri Pirkanmaan musiikkiopiston opettajilla vahvistettuna. Orkesterit loivat ainutlaatuisen ja mukaansatempaavan musiikillisen maailman. Esitys sai lapset innostumaan ja kuuntelemaan tarkkaavaisena. Myös rytmikästä taputtamista kappaleiden tahtiin kuultiin. Viulu ja sello esiteltiin lyhyesti ja todettiin, että näidenkin soitinten soittoa voi harrastaa Hämeenkyrön toimipisteessä. 
Konsertin jälkeen ykkösluokkalaiset saivat itse kokeilla erilaisia soittimia musiikkiopiston opettajien opastuksella. Lasten riemu oli käsin kosketeltavaa, kun he pääsivät itse tuottamaan ääniä erilaisilla soittimilla.
– Se oli mahtavaa! Haluaisin oppia soittamaan selloa, kertoi yksi innostunut ykkösluokkalainen.
Myös Hämeenkyrön kirjasto osallistui tapahtumaan omalla panoksellaan. Kirjaston henkilökunta esitteli kesälukukampanjaansa ja jakoi oppilaille lukupassit, kannustaen lapsia tutustumaan kirjallisuuteen kesäloman aikana.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 20.4.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Yläasteen toimimattomuudesta – ”Miksi Hämeenkyrössä hyväksytään tällainen toiminta?”

MIELIPIDE 19.4.2024 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Kevytliikenteestä, kuka ensin ja miten? – ”Kunnes taakse ilmestyi teiden ritari sähkökulkuneuvollaan...”

HÄMEENKYRÖ 15.4.2024 15:00 Tilaajille

Pirkanmaan musiikkiopisto ja Tampereen konservatorio fuusioitumassa – Ei väliä, sanoo Hämeenkyrö

HÄMEENKYRÖ 10.4.2024 13:00 Tilaajille

Sudenpentulauma Pandat tutustui lehdentekoon – Toimittaja-jälki on yksi monista partiolaisten suorittamista merkeistä

MIELIPIDE 10.4.2024 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Koulujen turvallisuutta voidaan lisätä – ”Evankeliumin esillä pitäminen on käynyt vaikeammaksi”