HÄMEENKYRÖ 17.5.2023 15:00

Musiikin ja lukemisen iloa Hämeenkyrössä – Kevätkaruselli toi ekaluokkalaiset lukuharrastuksen ja musiikin äärelle.

Arttu PentikäinenHämeenkyrössä koettiin torstaina musiikin taikaa, kun Pirkanmaan musiikkiopisto yhdessä Hämeenkyrön kunnan kulttuuripalveluiden ja kirjaston kanssa järjesti Kevätkaruselli-tapahtuman Monitoimikeskus Sillassa. Tapahtumalla mainostettiin ensi syksynä käynnistyvää uutta puhallinorkesterikoulua, jonka vuoksi musiikkiopiston hakuaikaa on jatkettu 31. toukokuuta asti. Samalla aktivoitiin lasten lukuharrastusta kirjaston lukudiplomilla.  Mukaan oli kutsuttu kaikki Hämeenkyrön ykkösluokkalaiset sekä Kirkonkylän päiväkodin lapset. 

Kirkonkylän, Kyröskosken, Mahnalan ja Heinijärven koulujen ykkösluokkalaiset kokoontuivat Monitoimikeskus Siltaan aistimaan musiikin lumoa ja tutustumaan erilaisiin soittimiin. Lasten kasvoilla saattoi nähdä aitoa innostusta ja jännitystä, kun musiikkiesitys alkoi.
– Kuka tunnistaa Elsan ja Annan? kysyi kapellimestari Antti Nissilä nostaessaan esiin kaksi nukkea. Oppilaat viittasivat mallikkaasti ja luonnollisesti tiesivät vastauksen. Seuraavaksi kuultu kappale Frozen-elokuvasta oli takuumenestys.
Konsertin esiintyjinä toimivat puhallinorkesterit Puhallica ja Ikaalisten nuoriso-orkesteri Pirkanmaan musiikkiopiston opettajilla vahvistettuna. Orkesterit loivat ainutlaatuisen ja mukaansatempaavan musiikillisen maailman. Esitys sai lapset innostumaan ja kuuntelemaan tarkkaavaisena. Myös rytmikästä taputtamista kappaleiden tahtiin kuultiin. Viulu ja sello esiteltiin lyhyesti ja todettiin, että näidenkin soitinten soittoa voi harrastaa Hämeenkyrön toimipisteessä. 
Konsertin jälkeen ykkösluokkalaiset saivat itse kokeilla erilaisia soittimia musiikkiopiston opettajien opastuksella. Lasten riemu oli käsin kosketeltavaa, kun he pääsivät itse tuottamaan ääniä erilaisilla soittimilla.
– Se oli mahtavaa! Haluaisin oppia soittamaan selloa, kertoi yksi innostunut ykkösluokkalainen.
Myös Hämeenkyrön kirjasto osallistui tapahtumaan omalla panoksellaan. Kirjaston henkilökunta esitteli kesälukukampanjaansa ja jakoi oppilaille lukupassit, kannustaen lapsia tutustumaan kirjallisuuteen kesäloman aikana.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

Mielipiteet 3.9.2023 10:00 Tilaajille

Napakat 30.8. – ”Hyvinvointialue onkin pahoinvointialue”

HÄMEENKYRÖ 27.8.2023 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrön kirjaston tapahtuman täyteinen viikko onnistui yli odotusten – Pehmofesteillä juhlittiin maanantaista lauantaihin

MIELIPIDE 18.8.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Lapset tarvitsevat turvallisen koulutien – ”Risut valtaavat aina vain suuremman osan tiestä”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 17.8.2023 15:00 Tilaajille

Aurinko, loma, hevoset... sisupartiolaiset keksivät hyvän tuulen aiheita

MIELIPIDE 15.8.2023 16:00 Tilaajille

Lukijalta: Koulukuljetukset kuumentavat tunteita – ”Kannattaa siis laittaa reppuun kylmäkalleja”