HÄMEENKYRÖ 17.5.2023 15:00

Musiikin ja lukemisen iloa Hämeenkyrössä – Kevätkaruselli toi ekaluokkalaiset lukuharrastuksen ja musiikin äärelle.

Arttu PentikäinenHämeenkyrössä koettiin torstaina musiikin taikaa, kun Pirkanmaan musiikkiopisto yhdessä Hämeenkyrön kunnan kulttuuripalveluiden ja kirjaston kanssa järjesti Kevätkaruselli-tapahtuman Monitoimikeskus Sillassa. Tapahtumalla mainostettiin ensi syksynä käynnistyvää uutta puhallinorkesterikoulua, jonka vuoksi musiikkiopiston hakuaikaa on jatkettu 31. toukokuuta asti. Samalla aktivoitiin lasten lukuharrastusta kirjaston lukudiplomilla.  Mukaan oli kutsuttu kaikki Hämeenkyrön ykkösluokkalaiset sekä Kirkonkylän päiväkodin lapset. 

Kirkonkylän, Kyröskosken, Mahnalan ja Heinijärven koulujen ykkösluokkalaiset kokoontuivat Monitoimikeskus Siltaan aistimaan musiikin lumoa ja tutustumaan erilaisiin soittimiin. Lasten kasvoilla saattoi nähdä aitoa innostusta ja jännitystä, kun musiikkiesitys alkoi.
– Kuka tunnistaa Elsan ja Annan? kysyi kapellimestari Antti Nissilä nostaessaan esiin kaksi nukkea. Oppilaat viittasivat mallikkaasti ja luonnollisesti tiesivät vastauksen. Seuraavaksi kuultu kappale Frozen-elokuvasta oli takuumenestys.
Konsertin esiintyjinä toimivat puhallinorkesterit Puhallica ja Ikaalisten nuoriso-orkesteri Pirkanmaan musiikkiopiston opettajilla vahvistettuna. Orkesterit loivat ainutlaatuisen ja mukaansatempaavan musiikillisen maailman. Esitys sai lapset innostumaan ja kuuntelemaan tarkkaavaisena. Myös rytmikästä taputtamista kappaleiden tahtiin kuultiin. Viulu ja sello esiteltiin lyhyesti ja todettiin, että näidenkin soitinten soittoa voi harrastaa Hämeenkyrön toimipisteessä. 
Konsertin jälkeen ykkösluokkalaiset saivat itse kokeilla erilaisia soittimia musiikkiopiston opettajien opastuksella. Lasten riemu oli käsin kosketeltavaa, kun he pääsivät itse tuottamaan ääniä erilaisilla soittimilla.
– Se oli mahtavaa! Haluaisin oppia soittamaan selloa, kertoi yksi innostunut ykkösluokkalainen.
Myös Hämeenkyrön kirjasto osallistui tapahtumaan omalla panoksellaan. Kirjaston henkilökunta esitteli kesälukukampanjaansa ja jakoi oppilaille lukupassit, kannustaen lapsia tutustumaan kirjallisuuteen kesäloman aikana.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”