JÄMIJÄRVI 3.6.2022 11:00

Miltä näyttää majavan päikkärimetsä? – Noin puolentoista kilometrin mittaisella luontopolulla riittää nähtävää ja koettavaa useiden tuntien edestä

Nea Kilpinen

Majava, joka vetäytyy syrjään. Hirvi, joka rakastaa rakkautta. Kettu, joka ei osaa olla paikallaan.
Näihin ja moniin muihin Kamala luonto -sarjakuvasta tuttuihin hahmoihin voi törmätä heinäkuun alusta alkaen Korsukylän toiminnallisella luontopolulla, joka toteutetaan yhteistyössä sarjakuvan tekijöiden kanssa.
– Fanitan Kamalaa luontoa ja allekirjoitan sarjakuvassa esiintyvän ajatusmaailman. Siitä se idea Kamala luonto -aiheisesta metsästä lähti liikkeelle, muistelee yrittäjä Sanni Luomahaara.
Luomahaaran haaveissa on paikka, jossa voisi ladata akkuja ja nauttia samalla Kamalan luonnon huumorista ja filosofiasta.
– Kamalan luonnon jujuna on hahmojen samaistuttavuus. Jokainen tunnistaa itsessään tai lähipiirissään kokonaisia hahmoja tai vähintäänkin niiden luonteenpiirteitä.
Alkuperäisen suunnitelman mukaan luontopolun piti valmistua jo kesäkuuksi, mutta avajaisia jouduttiin siirtämään kuukaudella.
– Metsää ja polkua varten on kaikki valmiina, mutta toteutus on vielä kesken, Luomahaara kertoo.

Monen eläimen polku

Luontopolku on noin puolitoista kilometriä pitkä, mutta nähtävää ja koettavaa siellä on useiden tuntien edestä.
Viisautta uhkuvan pöllön mietemetsässä voi istahtaa mietintäkivelle pohtimaan maailman menoa, energisen ketun luonnonkuntosalilla voi kohottaa kuntoaan ja omaa rauhaa rakastavan majavan päikkärimetsässä voi torkahtaa luonnon ääniin riippukeinussa. Erottamattomalla parivaljakolla, kärpällä ja ilveksellä, on ystävyysmetsänsä ja rakkaudenkipeällä hirvellä on rakkausmetsänsä.
Luonnollisesti polku on täynnä Kamala luonto -sarjakuvakylttejä, joista voi lukea hahmojen seikkailuista.
Tällä hetkellä luontopolulle on valittu sellaisia eläimiä, joita liikkuu Korsukylän läheisyydessä. Majavalla on esimerkiksi pesä polun viertä kulkevan joen alajuoksulla.
– Tarkoituksena on kuitenkin laajentaa polkua ja lisätä hahmoja jo ensi kesäksi, suunnittelee Luomahaara.
Luontopolku on lapsiystävällinen, mutta sarjakuvan tavoin sen kohderyhmä koostuu lähinnä aikuisista. Esteettömäksi polkua ei voida tehdä maaston korkeuserojen vuoksi.
Lippuja luontopolulle voi ostaa heinäkuusta alkaen kahvilan aukioloaikoina.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 8.3.2024 20:42 Tilaajille

Jyllistä hävinneet kääpiösnautserit ovat olleet kadoksissa jo kaksi viikkoa – ”Tästä on tullut koiraihmisten yhteinen asia”

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 7.12.2023 16:00 Tilaajille

”Paikallisin voimin saatiin jylliläinen salonkikuntoon” – Yrittäjä Sanni Luomahaara pääsi pikkujoulusesongin keskellä nauttimaan Linnan juhlien tunnelmasta

JÄMIJÄRVI 9.10.2023 17:00 Tilaajille

Vuoden yksinyrittäjänä palkittu Sanni Luomahaara: Korsuretkien johtoajatuksena on jatkuva laadun kehittäminen

JÄMIJÄRVI 8.10.2023 11:30 Tilaajille

Vuoden yksinyrittäjä löytyy Jämijärveltä – Korsuretkien yrittäjä Sanni Luomahaara palkittiin valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Porissa

JÄMIJÄRVI 26.5.2023 10:00 Tilaajille

Korsukylä kutsuu luonnon helmaan rentoutumaan –uusi aluevaltaus ovat sähköpyörät