JÄMIJÄRVI 26.5.2023 10:00

Korsukylä kutsuu luonnon helmaan rentoutumaan –uusi aluevaltaus ovat sähköpyörät

Liisa Raipala

Leppoisaa liikuntaa, kahvittelua, makkaranpaistoa tai vaikka riippumatossa loikoilua luonnon ääniä kuunnellen – rentoutumista luonnon helmassa tarjoaa yrittäjä Sanni Luomahaaran luotsaama Korsuretket.

Ohjelmapalveluiden ja juhlien järjestäjä Korsuretket alkoi palvella myös itsekseen tulevia vieraita kesällä 2020 – tuolloin olosuhteiden pakosta, kun korona peruutti juhlat ja ryhmien ohjelmapalvelut. Sen jälkeen tarjonta omatoimisille kulkijoille on kesä kesältä vähitellen kasvanut.
Korsutunnelmaa tarjoaa keskiviikosta lauantaihin elämyskahvila itse leivottuine leivonnaisineen ja torstai-iltaisine lähiruoka-hampurilaisineen.
Melonta on Jyllinjoen äärellä sijaitsevan Korsuretkien perinteisesta tarjoama laji. Uutena lajina liikuntaa kaipaaville on tarjolla pyöräily, kun yritykselle on hankittu sähköavusteisia fatbikeja.
– Tästä on kiva käydä koko päivän retkellä vaikka kylpylässä, ja kun tulee Vatulan kautta takaisin, lenkille tulee mittaa 70 kilometriä. Parissa tunnissa ehtii käydä vaikka Jämillä Koivistonvadilla ja Uhrilähteellä, Luomahaara sanoo.
– Pyörämatkailua on haluttu edistää myös Lauhanvuori–Hämeenkangas Geoparkin kanssa, ja siihen lähdetään tekemään yhteisiä tuotepaketteja. Asiakkaille tehdään reittiehdotuksia, johon on koottu paikkoja, missä kannattaa käydä. Reitteihin pyritään yhdistämään muita paikallisia tuotteita, Luomahaara kertoo.
Reitit hän merkitsee sovellukseen, jonka avulla voi myös seurata kartalta, missä parhaillaan liikkuu.
– Missiona on myös saada paikallisille hyvä käsitys siitä, että täällä on hienoa maastoa kävellä tai pyöräillä. Hämeenkangas on pyöräiljöille ystävällinen, kun neulaspolut ovat luonnostaan hyviä polkea, ja harjumaisemat ovat hienoja.
Lepoa kaipaaville päiväkävijöille on tarjolla riippumattoja puiden katveessa. Luonnon helmassa on myös majoittumismahdollisuus puihin kiinnitettävissä teltoissa.

Kamala luontopolku kutsuu

Viime kesänä päiväkävijöille kierrättäväksi saatiin Kamala luonto -sarjakuvaan perustuva Kamala luontopolku, jota pääsee kiertämään ainakin kahvilan aukioloaikoina.

– Polun varressa on sarjakuvan filosofian tapaan humoristista elämän pohdiskelua, joka avautuu ehkä enemmän aikuisille, ja polulle voi mennä myös lasten kanssa. Sarjakuvan hahmoille on polun varressa omat, hahmoja kuvaavat alueensa: pöllön viisaudet, ketun kuntosali, ilveksen ja kärpän kaverimetsä, puputyttöjen juorumetsä, hirven kiima-aukko ja majavan rentoutusmetsä riippumattoineen niille, jotka haluavat omaa rauhaa.
Polulla on mittaa 1,5 kilometriä, ja sen aktiviteettien parissa voi vierähtää helposti pari tuntia.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 8.3.2024 20:42 Tilaajille

Jyllistä hävinneet kääpiösnautserit ovat olleet kadoksissa jo kaksi viikkoa – ”Tästä on tullut koiraihmisten yhteinen asia”

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 7.12.2023 16:00 Tilaajille

”Paikallisin voimin saatiin jylliläinen salonkikuntoon” – Yrittäjä Sanni Luomahaara pääsi pikkujoulusesongin keskellä nauttimaan Linnan juhlien tunnelmasta

JÄMIJÄRVI 9.10.2023 17:00 Tilaajille

Vuoden yksinyrittäjänä palkittu Sanni Luomahaara: Korsuretkien johtoajatuksena on jatkuva laadun kehittäminen

JÄMIJÄRVI 8.10.2023 11:30 Tilaajille

Vuoden yksinyrittäjä löytyy Jämijärveltä – Korsuretkien yrittäjä Sanni Luomahaara palkittiin valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Porissa

Jämijärvi 15.7.2022 15:00 Tilaajille

Jämijärveläinen Korsuretket palkittiin Farmari-messuilla – ”Kyllä tämä tsemppaa omaa tekemistä”