IKAALINEN 8.3.2024 20:42

Jyllistä hävinneet kääpiösnautserit ovat olleet kadoksissa jo kaksi viikkoa – ”Tästä on tullut koiraihmisten yhteinen asia”

Liisa Raipala

Kahden kääpiösnautserin, valkoisen äidin ja sen nuoren mustan tyttären, katoaminen Sanni Luomahaaran pihasta Ikaalisten Jylllissä on viime päivinä saanut kovan huomion mediassa ja sosiaalisen median jakojen kautta. Vihjeitä on saatu runsaasti, mutta koirien olinpaikasta ei ole vieläkään saatu tietoa.

– Ihmiset ovat olleet todella silmät auki ja havaintoja on tullut paljon. Vihjeitä kartoitetaan ison ihmisryhmän avulla, ja todella moni on myötäelänyt tilanteessa, Luomahaara sanoo.
Koirat ovat Luomahaaralla sijoituksessa, ja tärkeässä osassa niiden etsinnöissä on ollut niiden kasvattaja ja omistaja ja hänen laajat verkostonsa koiraihmisten parissa.
– Koiraihmiset ovat ylipäätään solidaarisia, ja tästä on tullut yhteinen asia.

Kaikki vihjeet tarkistetaan

Koirat katosivat Luomahaaran pihasta kaksi viikkoa sitten lauantaina 24. helmikuuta noin kello 11.30, kun ne olivat tavalliseen tapaan pihalla vapaana ulkoilemassa. Pihalla koirien kanssa ollut Luomahaara meni käymään sisällä, ja kun hän 10–15 minuutin kuluttua meni huutelemaan niitä sisälle, ne eivät tulleetkaan.

Tämä ei ole Luomahaaran mukaan tyypillistä näille koirayksilöille, joilla ei ole taipumusta karkaamiseen ja jotka ylipäätään ovat hyvin ihmisläheisiä.
Katoamisen jälkeen Luomahaara laittoi siitä tiedon heti omiin some-kanaviinsa, ja pian iso joukko ihmisiä oli auttamassa koirien etsinnöissä muun muassa teillä, Jämin latupohjilla ja kelkkareiteillä. Todennäköisenä ei nimittäin pidetty, että pikkukoirat olisivat lähteneet umpihankeen kahlaamaan. Etsintöjä tehtiin myös maastossa.
Yhtenä mahdollisuutena pidetään sitä, että koirat on saatettu varastaa. Viime viikon perjantaina vastaavan näköiset koirat nähtiin autossa Seinäjoella, mutta tämä havainto ei johdattanut koirien luo.
– Valtavasti on saatu soittoja mahdollisista havainnoista ja kuvia koirista, ja pienelläkin kynnyksellä on otettu yhteyttä. Kaikki vihjeet käydään katsomassa paikan päällä, joko me itse tai joku meidän laajasta apujoukosta.
– Edelleen tehdään myös maastoetsintöjä, ja apuna on ollut etsijäkoira. Muuten etsintöjä on rauhoitettu, koska nyt koirat todennäköisesti tulisivat minun luokseni, kun aikaa on kulunut näin paljon.

”Voivat olla missä tahansa”

Jotkut ovat arvelleet koirien joutuneen petojen kuten suden tai ilveksen saaliiksi, mutta tämäkään ei Luomahaaran mielestä vaikuta todennäköiseltä. Mitään tällaiseen viittaavaa, kuten verijälkiä tai karvatuppoja ei lähimaastosta löytynyt. Pihapiirissä on myös muita koiria, ja niiden olisi olettanut reagoineen lähistöllä liikkuneeseen petoon.

– Edelleen halutaan herätellä ihmisiä, että he pitäisivät silmät auki. Koirat voivat olla missä tahansa, ja jos he nähdään jossain, meille voi milloin vain ilmoittaa.
– On kummallista, miten tyhjältä koti voi tuntua. Kun menee pihallekin, automaattisesti varoo, etteivät koirat vahingossa pääse ulos.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 23.5.2024 10:30 Tilaajille

Aluehallitus käsittelee Nikulan sulkemisen uudelleen – Esityksenä edelleen toiminnan lopettaminen

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 20.5.2024 16:00 Tilaajille

Kiirevastaanoton siirto liikuttaa myös henkilöstöä Ikaalisista Hämeenkyröön

OIVASEUTU 20.5.2024 07:00 Tilaajille

Ikaalinen ja Jämijärvi paransivat tuloksiaan yrittäjäbarometrissa – ”Tulee pientä urheiluhenkeä”

IKAALINEN 18.5.2024 12:32 Tilaajille

Rallikansa kokoontui Ikaalisiin – ”Hienoa, että osallistujia on tullut ulkomailtakin”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 17.5.2024 12:23 Tilaajille

Ikaalisten kiirevastaanotto siirtyy kesäkuussa Hämeenkyröön