PÄÄKIRJOITUS 1.3.2021 10:00

Luottamushenkilöt tekevät yhteistä hyvää

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Kuntavaalit käydään huhtikuussa. Ehdokashakemukset pitää jättää viimeistään ensi viikon tiistaina, joten monessa puolueessa käydään vielä viime hetken kamppailua ehdokaslistan täydentämiseksi. Monista puolueista kuuluu, että ehdokkaiden saaminen on ollut näissä vaaleissa aiempaa hankalampaa. Toisaalta osalla puolueista on ollut lista silti täynnä jo useamman viikon ajan.
Miksi luottamushenkilöiksi on vaikea löytää ihmisiä? Yksi syy on varmasti se, että moni pelkää palautetta. Varsinkin sosiaalisessa mediassa palauteryöppy saattaa olla varsin suodattamaton. Toki nimi voi jonkun ikävän päätöksen yhteydessä nousta esiin myös paikallislehdessä, mikä voi poikia puolestaan suoraakin palautetta. Ikävät päätökset kuuluvat politiikkaan, eikä monesti tiukkojen resurssien kanssa pelattaessa ole tarjolla yhtäkään kaikkia tyydyttävää ratkaisua.
Luottamushenkilöt ovat kuitenkin meidän kaikkien kannalta korvaamattomia. Kunnanvaltuustoon, -hallitukseen ja lautakuntiin tarvitaan paikallisesta kehittämisestä kiinnostuneita naisia ja miehiä. He antavat aikaansa yhteisen hyvän eteen ja haluavat vaikuttaa omaan lähiympäristöönsä.
Toki politiikkaan kuuluvat erilaiset mielipiteet ja niiden törmäyksetkin. Kehittämisen kannalta onkin ensiarvoisen tärkeää, että päättäviin elimiin saadaan monenlaisia näkemyksiä. Vain niiden kohtaamisesta saadaan rakennettua se keskitie, jota pitkin kuntia voidaan kehittää.
Vanha viisaus sanoo, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Kun uudet luottamushenkilöt saadaan valittua, olisi hyvä noudattaa samaa linjaa. Palaute luottamushenkilöiden suuntaan pitäisi säilyttää kohtuullisena ja keskittyä asioihin, ei henkilöihin. Luottamushenkilöitä voi haastaa ja heille voi tehdä ehdotuksia, mutta heitä pitää osata myös arvostaa. Vain siten luottamuspaikkojen vetovoima säilyy, kuten myös valittujen henkilöiden mielenkiinto tehtäväänsä kohtaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 18.10.2021 19:00 Tilaajille

Hämeenkyröstä on jo nimetty ehdokkaita aluevaaleihin, Ikaalisista ei vielä – ainakin kolme puoluetta aikoo laatia täyden listan, jolta löytyvät kaikki Pirkanmaan kunnat

OIVASEUTU 16.10.2021 11:00 Tilaajille

Tulevissa vaaleissa on vaarana, että äänet hajaantuvat – kerro meille, äänestäisitkö "väärän" puolueen ehdokasta

HÄMEENKYRÖ 27.8.2021 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrössä jaettiin konserniyhtiöiden luottamuspaikat

JÄMIJÄRVI 2.7.2021 16:00 Tilaajille

Jämijärven luottamuspaikat: Samuli Kujansuu kunnanhallituksen, Timo Sorvali valtuuston johtoon

IKAALINEN 29.6.2021 09:00 Tilaajille

Uudet valtuutetut korostavat yhteistyön tärkeyttä Ikaalisissa