PÄÄKIRJOITUS 1.3.2021 10:00

Luottamushenkilöt tekevät yhteistä hyvää

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Kuntavaalit käydään huhtikuussa. Ehdokashakemukset pitää jättää viimeistään ensi viikon tiistaina, joten monessa puolueessa käydään vielä viime hetken kamppailua ehdokaslistan täydentämiseksi. Monista puolueista kuuluu, että ehdokkaiden saaminen on ollut näissä vaaleissa aiempaa hankalampaa. Toisaalta osalla puolueista on ollut lista silti täynnä jo useamman viikon ajan.
Miksi luottamushenkilöiksi on vaikea löytää ihmisiä? Yksi syy on varmasti se, että moni pelkää palautetta. Varsinkin sosiaalisessa mediassa palauteryöppy saattaa olla varsin suodattamaton. Toki nimi voi jonkun ikävän päätöksen yhteydessä nousta esiin myös paikallislehdessä, mikä voi poikia puolestaan suoraakin palautetta. Ikävät päätökset kuuluvat politiikkaan, eikä monesti tiukkojen resurssien kanssa pelattaessa ole tarjolla yhtäkään kaikkia tyydyttävää ratkaisua.
Luottamushenkilöt ovat kuitenkin meidän kaikkien kannalta korvaamattomia. Kunnanvaltuustoon, -hallitukseen ja lautakuntiin tarvitaan paikallisesta kehittämisestä kiinnostuneita naisia ja miehiä. He antavat aikaansa yhteisen hyvän eteen ja haluavat vaikuttaa omaan lähiympäristöönsä.
Toki politiikkaan kuuluvat erilaiset mielipiteet ja niiden törmäyksetkin. Kehittämisen kannalta onkin ensiarvoisen tärkeää, että päättäviin elimiin saadaan monenlaisia näkemyksiä. Vain niiden kohtaamisesta saadaan rakennettua se keskitie, jota pitkin kuntia voidaan kehittää.
Vanha viisaus sanoo, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Kun uudet luottamushenkilöt saadaan valittua, olisi hyvä noudattaa samaa linjaa. Palaute luottamushenkilöiden suuntaan pitäisi säilyttää kohtuullisena ja keskittyä asioihin, ei henkilöihin. Luottamushenkilöitä voi haastaa ja heille voi tehdä ehdotuksia, mutta heitä pitää osata myös arvostaa. Vain siten luottamuspaikkojen vetovoima säilyy, kuten myös valittujen henkilöiden mielenkiinto tehtäväänsä kohtaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 14.4.2021 15:00 Tilaajille

Ikaalinen päätti kuntavaalien äänestyspaikoista

VILJAKKALA 16.3.2021 11:00 Tilaajille

Ylöjärven kuntavaalien viljakkalalaiset ehdokkaat

JÄMIJÄRVI 15.3.2021 11:00 Tilaajille

25 ehdokasta Jämijärvellä

Hämeenkyrö 15.3.2021 09:00 Tilaajille

Hämeenkyrössä kuntavaalien ehdokkaiksi ilmoitetut

IKAALINEN 14.3.2021 14:00 Tilaajille

80 ikaalilaista on ehdolla kaupunginvaltuustoon