MIELIPIDE 23.11.2022 15:00

Lukijalta: Tuulimyllykeskustelua seurasi huulimyllytys – ”Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso”


Fiksuna miehenä pitämäni Reijo Leppänen suhtautui vähemmän fiksusti UutisOivan kirjoituksessaan ihmisiin, jotka tulivat ilmaisemaan valtuustolle huoliaan (UutisOiva 9.11.). Kokeneena poliitikkona Leppäsen olisi pitänyt ottaa adressi vastaan, kiittää kuntalaisia aktiivisuudesta ja luvata, että epäkohdat huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Sen sijaan Repa repikin pelihousunsa siitä, ettei hänen päättäjän vastuuseensa luoteta. Valtuuston ex-puheenjohtaja Reijo Leppänen on norsunluutornissaan vieraantunut kansasta ja kun ihmiset tulevat hänelle kertomaan huolensa, Leppänen vetää herneen nenäänsä. Hänelle kuntademokratia on sitä, että kansa neljän vuoden välein käy antamassa äänensä.
Tämä ”Leppäsen malli” on vanhakantainen, joka ei nyky-yhteiskuntaan sovi. Useammassa uudessa laissa viranomaisvalvontaa on pienennetty ja lähdetty siitä, että kuntalaiset hoitavat valvonnan ja vieläpä palkatta. Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso ja luulisi poliitikko Leppäsenkin olevan huolissaan jatkopestistään. Vastakkainasettelun aika on ohi, totesi eräs valtakunnantason poliitikkokin.
Erityisesti Leppänen mollasi ”tieteen ja tunteen mylläkässä” olleita huolestuneita kansalaisia. Jos joku pystyy tieteellisesti perustelemaan väittämänsä, niin eikö siitä tule fakta, joka pitäisi huomioida päätöksenteossa? Eikä tunteissa tai tuntemuksissakaan ole mitään pahaa.
Päinvastoin, nykyisin tiedetään, että tietyt äänet, vilkkuvat valot tai vastaavat aiheuttavat tuskaa. Jos lapsena on syönyt tai juonut jotain, jonka on oksentanut, niin muistot vaikuttavat vielä aikuisiässäkin.
Leppänen myös toteaa, että nyt valmistelussa ovat vain tuulimyllyt, koska alan yritykset ovat olleet aktiivisia. Myös kunta voi olla aktiivinen.
Sen sijaan, että odotetaan, että kunnanviraston puhelin soi, elinkeinoasiamies tai vastaava voisi olla aktiivinen aurinkovoimalayritysten suuntaan.
Tuulivoima on jo vanha juttu ja parhaat paikat rakennettu. Ollaan aktiivisia ja rakennetaan Ikaalisista Aurinkokaupunki.

Harri Helin

ex-kansalaisaktiivi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

LUKIJALTA 24.4.2024 13:30 Tilaajille

Lukijalta: Päätöksenteon suppeus vaikuttaa yksilön perusoikeuksiin – Maantieteellisesti pienelle alueelle on suunnitelmissa rakentaa noin 160 tuulivoimalaa

IKAALINEN 18.4.2024 12:00 Tilaajille

Horhalanperän tuulivoimasta jätettiin kaavoitusaloitteet Ikaalisille ja Parkanolle – Kaavoitus voisi olla valmis vuonna 2027

HÄMEENKYRÖ 15.4.2024 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrö: Pirkan ura huomioitava Konikallion tuulivoimahankkeessa

IKAALINEN 15.4.2024 13:00 Tilaajille

Kangaslammin energian kaavoituksen aloittaminen käsitellään Ikaalisissa uudelleen – Päätös kuuluukin kaupunginhallitukselle

IKAALINEN 13.4.2024 10:00 Tilaajille

Ikaalisten lausunto: Konikallion ympäristövaikutuksia on arvioitu kattavasti – Pohjaveden laatu ei saa heikentyä