MIELIPIDE 23.11.2022 15:00

Lukijalta: Tuulimyllykeskustelua seurasi huulimyllytys – ”Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso”


Fiksuna miehenä pitämäni Reijo Leppänen suhtautui vähemmän fiksusti UutisOivan kirjoituksessaan ihmisiin, jotka tulivat ilmaisemaan valtuustolle huoliaan (UutisOiva 9.11.). Kokeneena poliitikkona Leppäsen olisi pitänyt ottaa adressi vastaan, kiittää kuntalaisia aktiivisuudesta ja luvata, että epäkohdat huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Sen sijaan Repa repikin pelihousunsa siitä, ettei hänen päättäjän vastuuseensa luoteta. Valtuuston ex-puheenjohtaja Reijo Leppänen on norsunluutornissaan vieraantunut kansasta ja kun ihmiset tulevat hänelle kertomaan huolensa, Leppänen vetää herneen nenäänsä. Hänelle kuntademokratia on sitä, että kansa neljän vuoden välein käy antamassa äänensä.
Tämä ”Leppäsen malli” on vanhakantainen, joka ei nyky-yhteiskuntaan sovi. Useammassa uudessa laissa viranomaisvalvontaa on pienennetty ja lähdetty siitä, että kuntalaiset hoitavat valvonnan ja vieläpä palkatta. Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso ja luulisi poliitikko Leppäsenkin olevan huolissaan jatkopestistään. Vastakkainasettelun aika on ohi, totesi eräs valtakunnantason poliitikkokin.
Erityisesti Leppänen mollasi ”tieteen ja tunteen mylläkässä” olleita huolestuneita kansalaisia. Jos joku pystyy tieteellisesti perustelemaan väittämänsä, niin eikö siitä tule fakta, joka pitäisi huomioida päätöksenteossa? Eikä tunteissa tai tuntemuksissakaan ole mitään pahaa.
Päinvastoin, nykyisin tiedetään, että tietyt äänet, vilkkuvat valot tai vastaavat aiheuttavat tuskaa. Jos lapsena on syönyt tai juonut jotain, jonka on oksentanut, niin muistot vaikuttavat vielä aikuisiässäkin.
Leppänen myös toteaa, että nyt valmistelussa ovat vain tuulimyllyt, koska alan yritykset ovat olleet aktiivisia. Myös kunta voi olla aktiivinen.
Sen sijaan, että odotetaan, että kunnanviraston puhelin soi, elinkeinoasiamies tai vastaava voisi olla aktiivinen aurinkovoimalayritysten suuntaan.
Tuulivoima on jo vanha juttu ja parhaat paikat rakennettu. Ollaan aktiivisia ja rakennetaan Ikaalisista Aurinkokaupunki.

Harri Helin

ex-kansalaisaktiivi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 30.11.2022 13:00 Tilaajille

Tevaniemen tuulivoima-alueelle tulee rakennuskielto – päätös syntyi äänestyksellä

IKAALINEN 25.11.2022 08:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Tevaniemen tuulivoimahankkeen yva-selostus riittävä jatkosuunnitteluun

IKAALINEN 24.11.2022 08:00 Tilaajille

Tuleeko Tevaniemen tuulivoimalle kaavoitettavalle alueelle rakennuskielto? Valtuusto päättää asiasta maanantaina

MIELIPIDE 23.11.2022 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalilaista päätöksentekoa – ”Miten niin tuulivoimahankkeista on jo päätetty?”

IKAALINEN 21.11.2022 17:00 Tilaajille

Voimalat näkyvät maisemassa, mutta tuulivoiman kokonaisvaikutukset menevät edelle – Pirkanmaan liitto puoltaa Tevaniemen tuulivoimahankkeen jatkamista