MIELIPIDE 23.11.2022 15:00

Lukijalta: Tuulimyllykeskustelua seurasi huulimyllytys – ”Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso”


Fiksuna miehenä pitämäni Reijo Leppänen suhtautui vähemmän fiksusti UutisOivan kirjoituksessaan ihmisiin, jotka tulivat ilmaisemaan valtuustolle huoliaan (UutisOiva 9.11.). Kokeneena poliitikkona Leppäsen olisi pitänyt ottaa adressi vastaan, kiittää kuntalaisia aktiivisuudesta ja luvata, että epäkohdat huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.

Sen sijaan Repa repikin pelihousunsa siitä, ettei hänen päättäjän vastuuseensa luoteta. Valtuuston ex-puheenjohtaja Reijo Leppänen on norsunluutornissaan vieraantunut kansasta ja kun ihmiset tulevat hänelle kertomaan huolensa, Leppänen vetää herneen nenäänsä. Hänelle kuntademokratia on sitä, että kansa neljän vuoden välein käy antamassa äänensä.
Tämä ”Leppäsen malli” on vanhakantainen, joka ei nyky-yhteiskuntaan sovi. Useammassa uudessa laissa viranomaisvalvontaa on pienennetty ja lähdetty siitä, että kuntalaiset hoitavat valvonnan ja vieläpä palkatta. Ikaalisten mittakaavassa 50 hengen lähetystö on iso ja luulisi poliitikko Leppäsenkin olevan huolissaan jatkopestistään. Vastakkainasettelun aika on ohi, totesi eräs valtakunnantason poliitikkokin.
Erityisesti Leppänen mollasi ”tieteen ja tunteen mylläkässä” olleita huolestuneita kansalaisia. Jos joku pystyy tieteellisesti perustelemaan väittämänsä, niin eikö siitä tule fakta, joka pitäisi huomioida päätöksenteossa? Eikä tunteissa tai tuntemuksissakaan ole mitään pahaa.
Päinvastoin, nykyisin tiedetään, että tietyt äänet, vilkkuvat valot tai vastaavat aiheuttavat tuskaa. Jos lapsena on syönyt tai juonut jotain, jonka on oksentanut, niin muistot vaikuttavat vielä aikuisiässäkin.
Leppänen myös toteaa, että nyt valmistelussa ovat vain tuulimyllyt, koska alan yritykset ovat olleet aktiivisia. Myös kunta voi olla aktiivinen.
Sen sijaan, että odotetaan, että kunnanviraston puhelin soi, elinkeinoasiamies tai vastaava voisi olla aktiivinen aurinkovoimalayritysten suuntaan.
Tuulivoima on jo vanha juttu ja parhaat paikat rakennettu. Ollaan aktiivisia ja rakennetaan Ikaalisista Aurinkokaupunki.

Harri Helin

ex-kansalaisaktiivi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 27.5.2023 15:00 Tilaajille

Parkanon kaupungin lausunto Tevaniemen tuulivoimaloista: etäisyys asutukseen voisi olla 3–4 kilometriä

IKAALINEN 19.5.2023 15:00 Tilaajille

Pirkanmaan liitto: Vähä-Ojajärven kalliot huomioitava Tevaniemen tuulivoimakaavassa

MIELIPIDE 9.5.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Biovoimaa, tuulivoimaa, vaan ei vetovoimaa – ”Lannan kuljetus, varastointi ja itse prosessi aiheuttavat varmasti laajoja hajuhaittoja”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 8.5.2023 17:00 Tilaajille

Maakuntakaava on mahdollistamassa Ikaalisten ja Parkanon rajalle 35 tuulivoimalan alueen, palautetta voi antaa kesäkuun loppuun

HÄMEENKYRÖ 26.4.2023 12:00 Tilaajille

Aloite: Hämeenkyrön vaadittava ympäristölupa Konikallion tuulivoimaloille – perussuomalaiset jätti samansisältöisen valtuustoaloitteen Ikaalisissa aiemmin huhtikuussa