MIELIPIDE 3.10.2023 13:00

Lukijalta: Oppiminen ennen terveyttä? – ”Kaikkien oppilaiden terveyttä ei oteta huomioon”, kirjoittaa kahdeksasluokkalainenIkaalisten yläkoulun sisäilma ja väistötilat asettavat oppilaat eriarvoiseen asemaan. Ikaalisten kaupungin valtuusto teki päätöksen yläkoulun sisäilman korjaamisesta ja väistötilojen hankinnasta heinäkuussa. Päätöksessä kaikkien oppilaiden terveyttä ei mielestäni oteta huomioon.

Vaikka kaikkien oireet eivät vielä näkyisivätkään, voivat ne alkaa myöhemmin ja vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Väistötilat tarjoavat puhtaan sisäilman 60 altistuneelle oppilaalle noin 250 oppilaasta. Tämä siis koskee noin viidesosaa koko oppilasmäärästä.
Altistuneet oppilaat kärsivät huonosta sisäilmasta, mikä ilmenee muun muassa päänsärkynä, lisääntyneenä sairasteluna ja hengitysongelmina.
Sisäilmaongelma vaikuttaa terveyteen negatiivisesti ja voi aiheuttaa vahinkoa terveydelle myös yläkoulun jälkeen. Toivoisin, että uutta koulua alettaisiin rakentamaan mahdollisimman pian, vaikka en uudesta koulusta itse hyötyisikään. Haluaisin kuitenkin pikkuveljeni ja muiden nuorten pääsevän puhtaaseen terveeseen kouluun koko oppivelvollisuutensa ajaksi. Vaikka uuden koulun rakentaminen onkin kallista, tulee vielä kalliimmaksi vuokrata väistötiloja kauan aikaa ja korjata vanhaa yläkoulua yhä uudelleen tuloksetta. Lääketieteellisesti on todettu, että huono sisäilma voi johtaa astman kehittymiseen, hengitystieoireisiin, yskään, päänsärkyyn ja pahoinvointiin.
Uusi yläkoulu voitaisiin rakentaa alakoulun ja liikuntahallin läheisyyteen, jolloin koko peruskoulun voisi käydä samassa paikassa. Puhdas yläkoulu voisi tuoda nostetta myös Ikaalisten asukaslukuun lapsiperheiden muodossa.

Julia Välimäki

8c, Ikaalisten yhteiskoulu

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”

KOLUMNI 25.4.2024 05:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Miten kiusaaminen saadaan loppumaan? – ”Ennaltaehkäisyyn pitää panostaa monin tavoin”

MIELIPIDE 22.4.2024 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Sillan pihaan tulossa uutta eloa, vai onko? – ”Onko roskakatos päiväkodin ainoa varjoisa paikka?”