MIELIPIDE 10.10.2022 15:00

Lukijalta: Kouluruokaan tarvitaan lisää oppilaiden äänestämiä ruokia – ”Opiskelu on kauhean vaikeaa, koska on kauhea nälkä”


Kävelen ruokalaan ja näen, että ruokana on jälleen pahaa ruokaa, nimittäin kasvissosekeittoa. Minulla on kauhea nälkä, koska aamupala jäi hirveässä kiireessä väliin, välipala ja rahat unohtuivat keittiön pöydälle eikä välipalapasseihinkaan ole varaa.

Opiskelu ja keskittyminen tehtäviin on hankalaa, koska minulla on kauhea nälkä ja päätä särkee. En ole syönyt yhtään mitään, koska leipä oli loppunut ruokalassa. Lisäksi pahaa ruokaa on päivästä toiseen, joten niin sanotusti paastoan aina koko päivän, ellei kaveri anna omista eväistään vähän minullekin. Se ei kuitenkaan koko nälkää vie pois.
Minusta olisi ehdottoman tärkeää, jos koulussa olisi viikkoja, jolloin oppilaat saisivat äänestää yhdessä koko viikon ruoat. Näitä viikkoja saisi olla joka kuukausi, jotta oppilaat eivät joutuisi kärsimään nälästä pahan ruoan takia. Keskittyminen tunneilla, kuuntelu ja tehtävien teko olisi huomattavasti helpompaa täydellä vatsalla.


Siiri Airaksinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

KOLUMNI 24.11.2022 18:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Mielenterveysongelmiin saa apua – mutta ensimmäinen askel on otettava itse

PÄÄKIRJOITUS 24.11.2022 15:25 Tilaajille

Pääkirjoitus: Nuoret ehdokkaat puuttuivat – ”Nuoremmat sukupolvet ovat herkempiä eroamaan kirkosta, jos arvot eivät kohtaa”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 17.11.2022 16:17 Tilaajille

Nuorten urheilustipendit jaettiin taekwondomitalistille, koripallojoukkueelle ja suunnistajalle

Uutiset 14.11.2022 16:00 Tilaajille

Kolmelle hämeenkyröläisseuralle tonnin lahjoitus – ”Jokaisen harrastajan pysyminen seuran piirissä on tärkeää”

KOLUMNI 30.10.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Syrjäytyneiden nuorten määrä on huolestuttava – ”Opettajien jaksamisesta pitää niin ikään kantaa huolta”