MIELIPIDE 10.10.2022 15:00

Lukijalta: Kouluruokaan tarvitaan lisää oppilaiden äänestämiä ruokia – ”Opiskelu on kauhean vaikeaa, koska on kauhea nälkä”


Kävelen ruokalaan ja näen, että ruokana on jälleen pahaa ruokaa, nimittäin kasvissosekeittoa. Minulla on kauhea nälkä, koska aamupala jäi hirveässä kiireessä väliin, välipala ja rahat unohtuivat keittiön pöydälle eikä välipalapasseihinkaan ole varaa.

Opiskelu ja keskittyminen tehtäviin on hankalaa, koska minulla on kauhea nälkä ja päätä särkee. En ole syönyt yhtään mitään, koska leipä oli loppunut ruokalassa. Lisäksi pahaa ruokaa on päivästä toiseen, joten niin sanotusti paastoan aina koko päivän, ellei kaveri anna omista eväistään vähän minullekin. Se ei kuitenkaan koko nälkää vie pois.
Minusta olisi ehdottoman tärkeää, jos koulussa olisi viikkoja, jolloin oppilaat saisivat äänestää yhdessä koko viikon ruoat. Näitä viikkoja saisi olla joka kuukausi, jotta oppilaat eivät joutuisi kärsimään nälästä pahan ruoan takia. Keskittyminen tunneilla, kuuntelu ja tehtävien teko olisi huomattavasti helpompaa täydellä vatsalla.


Siiri Airaksinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”