MIELIPIDE 19.2.2023 15:00

Lukijalta: Järjen ääni ratkaisee – ”Luotatko yhä suomalaisuutemme perusarvoihin, jotka nousevat kristillisen uskon ytimestä?”Tulevat eduskuntavaalit puhuttelevat. Viime aikoina on saanut katsella sellaista päätöksentekoa, että on joutunut välillä nipistelemään itseään – voiko tämä olla edes totta. Suomen tulevaisuuden suunta ratkaistaan näissä vaaleissa. Suomen Kristillisdemokraatit lähtevät tänä vuonna vaaleihin haastamalla äänestäjiä valitsemaan puolueensa järjen äänen.

Suomalaisuuden ytimessä ovat aina olleet tietynlaiset arvot. KD yritti aluevaalienkin alla herätellä arvokeskustelua, mikä tyrmättiin. Minullekin sanottiin, ollessani ehdokkaana, että politiikka ei ole missään tekemisissä arvojen kanssa. Nämä sanat tulivat kokeneelta poliitikolta ja politiikan tutkijalta. Olin suorastaan tyrmistynyt.
Ja näinhän se on suurten valtapuolueiden kohdalla ollutkin. Jos isänmaalliset ja ihmisyyttämme puolustavat arvot olisivat olleet yhä kunniassa, emme olisi nyt järkeä peräänkuuluttamassa.
Sinä äänestäjänä päätät, mihin luotat. Luotatko yhä suomalaisuutemme perusarvoihin, jotka nousevat kristillisen uskon ytimestä? Koko länsimainen demokratia pohjautui vielä joitakin vuosikymmeniä sitten lähtökohtaan, jossa Jumalaa kunnioitettiin kaiken hyvän Luojana, eikä Hänen luomistöitään kyseenalaistettu.
Tämän päivän ihminen haluaa ottaa ohjat omiin käsiinsä. Kuinka ihmeessä tähän on tultu? Eikö Baabelin tornin pystyttäminen ja sen hajoittaminen opettanutkaan mitään? Mitä Luoja ajattelee katsellessaan tätä kaikkea? Kyllä. Näkökulma asioihin ratkaisee suunnan.
Äänestämällä näissä vaaleissa vaikutat siihen, millaiset eväät lapsemme ja nuoremme tulevaisuuteensa saavat. Tulevalla eduskuntakaudella tullaan päättämään linjanvedoista muun muassa suomalaisen koulutuksen ja energiantuotannon suhteen. Myös ilmasto- ja ympäristökysymykset joutuvat tarkasteluun, sekä uuden sote-hallinnon alueellinen käytännön toteutus.


Katja-Leena Klinga

Ikaalisten kristillisdemokraattien paikallisosaston puheenjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 12.9.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Luonto ei ole enää brändikelpoinen Ikaalisissa – ”Vuokraisitko sinä loma-asunnon tuulivoimaloiden läheltä?”

KOLUMNI 21.4.2023 18:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Pitäisikö Mahnalaan luoda kolmas äänestyspaikka? – ”Kansa on puhunut ja demokratia on toiminut”

OIVASEUTU 6.4.2023 17:00 Tilaajille

Hamarin äänimäärä kasvoi kahdeksalla, Bergin laski yhdeksällä – tarkastuslaskenta varmisti vaalituloksen

HÄMEENKYRÖ 3.4.2023 12:44 Tilaajille

Mirka Löf jäi hieman aluevaalien saaliista – ”Mehän emme tällaisista lannistu”

HÄMEENKYRÖ 3.4.2023 11:40 Tilaajille

Riikka Viljanen keräsi suurimman osan äänistään Tampereelta – ”Lähdin ehdolle aivan viime tingassa”