MIELIPIDE 19.2.2023 15:00

Lukijalta: Järjen ääni ratkaisee – ”Luotatko yhä suomalaisuutemme perusarvoihin, jotka nousevat kristillisen uskon ytimestä?”Tulevat eduskuntavaalit puhuttelevat. Viime aikoina on saanut katsella sellaista päätöksentekoa, että on joutunut välillä nipistelemään itseään – voiko tämä olla edes totta. Suomen tulevaisuuden suunta ratkaistaan näissä vaaleissa. Suomen Kristillisdemokraatit lähtevät tänä vuonna vaaleihin haastamalla äänestäjiä valitsemaan puolueensa järjen äänen.

Suomalaisuuden ytimessä ovat aina olleet tietynlaiset arvot. KD yritti aluevaalienkin alla herätellä arvokeskustelua, mikä tyrmättiin. Minullekin sanottiin, ollessani ehdokkaana, että politiikka ei ole missään tekemisissä arvojen kanssa. Nämä sanat tulivat kokeneelta poliitikolta ja politiikan tutkijalta. Olin suorastaan tyrmistynyt.
Ja näinhän se on suurten valtapuolueiden kohdalla ollutkin. Jos isänmaalliset ja ihmisyyttämme puolustavat arvot olisivat olleet yhä kunniassa, emme olisi nyt järkeä peräänkuuluttamassa.
Sinä äänestäjänä päätät, mihin luotat. Luotatko yhä suomalaisuutemme perusarvoihin, jotka nousevat kristillisen uskon ytimestä? Koko länsimainen demokratia pohjautui vielä joitakin vuosikymmeniä sitten lähtökohtaan, jossa Jumalaa kunnioitettiin kaiken hyvän Luojana, eikä Hänen luomistöitään kyseenalaistettu.
Tämän päivän ihminen haluaa ottaa ohjat omiin käsiinsä. Kuinka ihmeessä tähän on tultu? Eikö Baabelin tornin pystyttäminen ja sen hajoittaminen opettanutkaan mitään? Mitä Luoja ajattelee katsellessaan tätä kaikkea? Kyllä. Näkökulma asioihin ratkaisee suunnan.
Äänestämällä näissä vaaleissa vaikutat siihen, millaiset eväät lapsemme ja nuoremme tulevaisuuteensa saavat. Tulevalla eduskuntakaudella tullaan päättämään linjanvedoista muun muassa suomalaisen koulutuksen ja energiantuotannon suhteen. Myös ilmasto- ja ympäristökysymykset joutuvat tarkasteluun, sekä uuden sote-hallinnon alueellinen käytännön toteutus.


Katja-Leena Klinga

Ikaalisten kristillisdemokraattien paikallisosaston puheenjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 29.3.2023 12:20 Tilaajille

Ennakkoon äänestettiin edellisvuotta enemmän – Jämijärvellä äänestettiin toiseksi vilkkaimmin koko Suomessa

PÄÄKIRJOITUS 29.3.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Vaaleissa ei voi antaa miinusääniä – ”Viimeisistä paikoista taistellessa yhdelläkin äänellä saattaa olla merkitystä”

HÄMEENKYRÖ 28.3.2023 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrössä piti vilskettä viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä – ”Nyt hoidin homman, kun kirjastossa kävin”

OIVASEUTU 28.3.2023 08:00 Tilaajille

Vielä tänään voi äänestää ennakkoon – Jämijärvellä vaaliuurnilla on käynyt jo 44 prosenttia

OIVASEUTU 27.3.2023 12:00 Tilaajille

Ikaalisissa ja Jämijärvellä toiseksi aktiivisimmat ennakkoon äänestäjät – melkein joka kolmas on jo äänestänyt