MIELIPIDE 11.5.2022 08:30

Lukijalta: Ikaalisten luottamushenkilöt sovitellen sopua etsimään – ”Nyt pitäisi katsoa kaupungin kokonaisetua ja istua vielä sovittelupöytään”Tämän paikallislehden viime numeron yleisökirjoituksessa (UutisOiva 4.5.2022) kehotettiin lehteä lukiessa pitämään päässä lasit ja tolkku, jotta teksti tulee ymmärretyksi, eikä tule tolkuttomia ajatuksia. Lehti ja sen luojat saivat vuolaat ja ansaitut kehut työstään.

Sillä olisimme monta tarkistettua alueuutista köyhempiä, kirjoittaja toteaa ja jatkaa, että lukijan tehtävänä on uutisannin lukeminen ja ruotiminen!
Kirjoittajan mielestä sosiaalisessa mediassa on toisin, sillä siellä höngitään omat mielipiteet julki.
Tästä ”hönkimisestä” (virkistävä sanavalinta) ja luottamushenkilön loukkaavista sanoista on syntynyt valtuustoryhmien välille luottamuspula, joka on menossa perustettavan tilapäisen valiokunnan tutkintaan, koska osapuolet eivät ole löytäneet joustoja asian ratkaisuun.
Olin viime valtuuston kokouksen aikaan pohjoisen hiihtoladuilla, eikä etäyhteyttä ennakkoilmoituksen mukaisesti valtuuston kokoukseen saatu järjestettyä! Soitin valtuuston puheenjohtajalle, jonka oman laitteenkin kautta olisi yhteys toiminut, mutta hän ei halunnut sitä. Tästä syystä en ole allekirjoittanut ”vielä” tätä valiokunta-aloitetta.
Aikuisten oikeasti olen valtuuston yhtenä varapuheenjohtajana sitä mieltä, että nyt pitäisi katsoa kaupungin kokonaisetua ja istua vielä sovittelupöytään etsimään niitä elementtejä, joilla sopuratkaisu olisi mahdollinen. Ilmeisesti asianomaisilta kaivataan hieman joustoa, jotta valiokuntaa kevyempi ratkaisu löytyisi ja aikaa säästyisi tärkeimpiin tehtäviin.
Putsasin rillini ja pyysin tolkun mukaan ymmärtääkseni, mitä paikallislehti on näistä asioista kirjoittanut.
Valtuuston puheenjohtaja Ojakoski käsittelee lehden kirjoittajavieraana tilapäisen valiokunnan perustamista laajasti, mutta ei kerro sanallakaan, miten asiaa voitaisiin sovitella niin, ettei Ikaalisten kaupungin mainetta ja asioidenhoitoa vaikeuteta enempää.
Luulisi paukkuja sovitteluun löytyvän, kun Ojakoski itsekin toteaa jutussaan, ettei hyvin alkanut valtuuskausi palaa entiselleen, jos valiokunta toteutuu! Hän vähättelee jutussaan Hallian toimia ja näkee isomman pelin politiikkaa muitten taholta, kun ei tullut valituksi kaupungin edustajaksi Jyllin Säätiön hallitukseen.
Timo Hallia tivaa, että eikö anteeksipyyntö riitä. Onko hän pyytänyt anteeksi henkilöltä, jota hän on netissä nimitellyt törkeästi? Tietääkseni ei ole. Keneltä muilta hän on pyytänyt menettelyään anteeksi, jos on tullut loukanneeksi? Hän syyttää muita yleisellä tasolla siitä, että hänen puheitaan on siteerattu hallitushuoneen ulkopuolella.
Viime helmikuun alussa Timo Hallia ”suhmuroi” nettiin kyselyn kysymyksellä ”rupeanko tuomaan Ikaalisten kaupungin hallinnossa olevia epäkohtia ja suhmurointeja esiin julkisilla päivityksillä asioista?”
Kaupunginhallituksen ja lautakuntien asioiden valmistelu ei ole julkista, mutta päätökset ovat. Kaikille valtuutetuille jaetusta luottamushenkilön käsikirjasta löytyy kaikki tarvittava tieto käytöksestä, velvoitteista ja vastuusta. Suhmuroinnista en löytänyt mitään kohtaa.
Hallia vastaa kysymykseensä kirjoituksen lopussa. ”Haluttiinko minut vain pelata ulos” hän kysyy siteeratessaan suosikkisarjaansa Pirunpeltoa: ”jos ei tykätä niin tapetaan”.
Minulle tutumpi versio on: ”jos ei tykätä niin ei tupata”.


Kirjoittaja on Ikaalisten kaupunginvaltuutettu (sd.)

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 18.4.2024 07:00 Tilaajille

Ikaalisten sepelikentälle haetaan jälleen toimijaa – Kauppakirja oli syksyllä vain ”allekirjoitusta vailla”

IKAALINEN 15.4.2024 09:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunki antaa tilapäislainan metsästysseuralle monitoimitilojen rakentamista varten

IKAALINEN 12.4.2024 09:00 Tilaajille

Ikaalinen lähtee mukaan ilmastoverkostoon, josta yritykset, maatalous ja yhdistykset saavat apua ilmastotyölleen

IKAALINEN 11.4.2024 09:00 Tilaajille

Parkano jatkaa sinnikkäästi Rukonevan enklaavin siirtohanketta – Alueen koko on noin 200 hehtaaria

IKAALINEN 10.4.2024 09:00 Tilaajille

Ikaalisilta täysi tyrmäys Pirhan suunnitelmille – Jos yksiköt lakkautetaan, kaupunki vaatii Pirhalta pikaisesti selvitystä siitä, miten lakkautukset toteutetaan niin, että asukkaita kohdellaan tasavertaisesti