MIELIPIDE 2.3.2023 11:05

Lukijalta: Ihana Ikaalinen olikin vain unelma – ”Sen sijaan, että olisin rakennuttanut pihasaunan vanhaan hirsiaittaamme, ostin mummonmökin naapurimaakunnasta”Monessa paikassa asuneena mietimme tarkkaan, mihin Suomessa asettuisimme loppuelämäksi. Kuten monelle muullekin ikätoverillemme, päätökseen Ikaalisiin muuttamiseen vaikuttivat hyvät kokemukset mökkiläisenä ja vanhat sukusiteetkin. Ihastuimme Ikaalisten esitteessä sloganiin ”vanhin, pienin, kaunein” ja siihen, että vaalitaan kulttuuria, rakennuksia ja kauneutta. Mökkimme oli Vatulassa ja olimme aivan ihastuneita Vatulanharjuun ja sen tarjoamiin liikuntamahdollisuuksiin ympäri vuoden. Kartalla oleva vihreä tähti riitti meille vakuudeksi, että paikan arvo ja lumo eivät katoa tulevaisuudessakaan. Pelastimme Vatulan vanhan kaupan pihapiirin, jossa nykyään toimii kesäisin Nepalska ja päätimme oikein ”asettua taloksi”, joten rakennutimme tontille myös vanhuudenkodin itsellemme. Muutimme Tampereelta ajatuksin ”vihdoinkin kotona!” Hautapaikkakin on varattu iso-isovanhempieni hautaan. Unelmoin Ikaalisista, jossa vanhan kauppalan vireys ja historia on nostettu esiin tuomalla kesätapahtumiin sisältöä vanhan kauppalan entisen elämän tarinoista ja persoonista. Vatulan ulkoilukeskus olisi eurooppalaisittainkin vetovoimainen ja nykyisen kylätalon lisäksi entisellä sotasairaalalla olisi retkeilymaja, jonka fasiliteetit olisivat rempatussa kahvilassa. Kahvilassa toimisi retkeilyinfopiste ja sieltä saisi retkieväitä myös reiteille. Bussillinen mahtuisi majoittumaan Vatulaan. Kyrösjärven ympärille olisi kaavoitettu runsaasti kesämökkitontteja ja Ikaalinen olisi kuuluisa iloisesta kesätunnelmastaan.

Kylmää vettä niskaan. It was a dream... Vatulaan suunnitellaan jättituulimyllyjä. Sanotaan, ettei vaikuta mihinkään negatiivisesti. Tiedän olevani yksi hyttysen pieru kokonaisuudessa, mutta sen sijaan, että olisin rakennuttanut pihasaunan vanhaan hirsiaittaamme, ostin viime viikolla suloisen mummonmökin naapurimaakunnasta. Tutkin tietenkin ensin uuden Satakunnan vaihemaakuntakaavan ja varmistin, ettei 15 kilometrin säteellä ole suunnitelmia tuulivoimalle. Mökkimme sijaitsee arkeologisesti merkittävällä alueella, joten turvassa. Sen lisäksi, että mökin myyntihinta lähti Ikaalisista, myös kesäinen kulutukseni suuntautuu Rauman vanhan kaupungin bistroihin, konditorioihin, mökkikuntani ruokakauppoihin jne. Tämä siis jo nyt, kun uhka on vasta olemassa. Samalla haistelen maaperää tulevaisuuden kotia ajatellen, koska tulemme lähtemään kokonaan, jos tuulimyllyt toteutuvat.
Eduskuntavaalit ovat ovella. Toivottavasti eduskuntaan valitaan henkilöitä, joilla on järkeä ja ymmärrystä energia-asioista.


Sanna Rantala

vatulalainen esteetikko ja luonnon ystävä

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 28.3.2023 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrössä piti vilskettä viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä – ”Nyt hoidin homman, kun kirjastossa kävin”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 28.3.2023 14:17 Tilaajille

Sairaanhoitopiiri teki tarvittavan tuloksen ja kattoi alijäämänsä – Kunnat joutuivat lopulta maksajiksi

OIVASEUTU 28.3.2023 08:00 Tilaajille

Vielä tänään voi äänestää ennakkoon – Jämijärvellä vaaliuurnilla on käynyt jo 44 prosenttia

OIVASEUTU 27.3.2023 12:00 Tilaajille

Ikaalisissa ja Jämijärvellä toiseksi aktiivisimmat ennakkoon äänestäjät – melkein joka kolmas on jo äänestänyt

MIELIPIDE 24.3.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Ongelma vaalijulistuksissa – ”Suosittelen puolueille enemmän yhteistyökykyä”