MIELIPIDE 26.9.2023 13:00

Lukijalta: Haluanko uimaan vai matematiikan tunnille? – ”Toivoisin, että oppilaita kuunneltaisiin tässä asiassa enemmän”Herätys soi. Saman tien silmäni aukeavat ja huomaan tuijottavani tyhjyyteen inhottava ahdistuksen kaltainen tunne rinnassa. Muistan, että tänään on koulu-uinnit. En millään haluaisi, lintsaaminenkaan ei auta, koska joudun sinne joka tapauksessa. Menen kouluun eikä yksikään kavereistani ole siellä – muut ovat siis päättäneet lintsata, jotta eivät joudu uimaan.

Mietin, miksi koulu-uinteja järjestetään. Mikseivät ne ole vapaaehtoisia? Alakoulussa koulu-uinnit toivat hauskaa vaihtelua tavalliseen kouluviikkoon, mutta nykyään mikä tahansa aine voittaisi, jos sitä verrattaisiin koulu-uinteihin.
Tiedän, ettei kaikilla ole yhtä paljon ulkonäköpaineita ja toiset ovat muutenkin tottuneet uimaan enemmän. Osa saattaa jopa odottaa koulu-uinteja, mutta mielestäni kaikkia pitäisi kuunnella ja jokainen saisi itse valita, haluaako uida vai ei. Opettajalle pitäisi myös riittää, jos vain sanot ettet halua uida, eikä sinun tarvitsisi valehdella esimerkiksi kuukautisista.
Toivoisin, että oppilaita kuunneltaisiin tässä asiassa enemmän, koska tiedän, että monille koulu-uinnit ovat ahdistava kokemus. Uinnit voisivat olla vapaaehtoisia, eikä niitä tarvitsisi kokonaan poistaa opetussuunnitelmasta, koska on myös oppilaita, jotka pitävät uimisesta, mutta niiden ei myöskään pitäisi olla kaikille pakollisia, jotta nuorten ulkonäköpaineet eivät lisääntyisi eikä Wilmaan kertyisi koulu-uintien takia turhia poissaoloja.


Ikaalisten yhteiskoulun kahdeksannen luokan oppilas

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”

KOLUMNI 25.4.2024 05:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Miten kiusaaminen saadaan loppumaan? – ”Ennaltaehkäisyyn pitää panostaa monin tavoin”

MIELIPIDE 22.4.2024 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Sillan pihaan tulossa uutta eloa, vai onko? – ”Onko roskakatos päiväkodin ainoa varjoisa paikka?”