MIELIPIDE 26.9.2023 13:00

Lukijalta: Haluanko uimaan vai matematiikan tunnille? – ”Toivoisin, että oppilaita kuunneltaisiin tässä asiassa enemmän”Herätys soi. Saman tien silmäni aukeavat ja huomaan tuijottavani tyhjyyteen inhottava ahdistuksen kaltainen tunne rinnassa. Muistan, että tänään on koulu-uinnit. En millään haluaisi, lintsaaminenkaan ei auta, koska joudun sinne joka tapauksessa. Menen kouluun eikä yksikään kavereistani ole siellä – muut ovat siis päättäneet lintsata, jotta eivät joudu uimaan.

Mietin, miksi koulu-uinteja järjestetään. Mikseivät ne ole vapaaehtoisia? Alakoulussa koulu-uinnit toivat hauskaa vaihtelua tavalliseen kouluviikkoon, mutta nykyään mikä tahansa aine voittaisi, jos sitä verrattaisiin koulu-uinteihin.
Tiedän, ettei kaikilla ole yhtä paljon ulkonäköpaineita ja toiset ovat muutenkin tottuneet uimaan enemmän. Osa saattaa jopa odottaa koulu-uinteja, mutta mielestäni kaikkia pitäisi kuunnella ja jokainen saisi itse valita, haluaako uida vai ei. Opettajalle pitäisi myös riittää, jos vain sanot ettet halua uida, eikä sinun tarvitsisi valehdella esimerkiksi kuukautisista.
Toivoisin, että oppilaita kuunneltaisiin tässä asiassa enemmän, koska tiedän, että monille koulu-uinnit ovat ahdistava kokemus. Uinnit voisivat olla vapaaehtoisia, eikä niitä tarvitsisi kokonaan poistaa opetussuunnitelmasta, koska on myös oppilaita, jotka pitävät uimisesta, mutta niiden ei myöskään pitäisi olla kaikille pakollisia, jotta nuorten ulkonäköpaineet eivät lisääntyisi eikä Wilmaan kertyisi koulu-uintien takia turhia poissaoloja.


Ikaalisten yhteiskoulun kahdeksannen luokan oppilas

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 8.11.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Eivätkö lapset ole tervetulleita kirkkoon? – ”Olihan pappa myös lapsille rakas”

IKAALINEN 20.10.2023 13:00 Tilaajille

Mopo on tärkeä kulkupeli yläkoululaisille – Korjaamisessa voidaan tarvita niin vasaraa kuin liekinheitintäkin

IKAALINEN 17.10.2023 17:00 Tilaajille

Ikaalisten yläkoulun sisäilmasta aiheutuneet oireet romahduttivat taitavan nuoren voimistelijan terveyden – ”Pahinta on epätietoisuus, mistä tässä on oikein kyse”

VILJAKKALA 4.10.2023 21:00 Tilaajille

Viljakkalan yläkoululaiset saavat personal trainerin – kokeilu kannustaa liikkumaan

MIELIPIDE 3.10.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Oppiminen ennen terveyttä? – ”Kaikkien oppilaiden terveyttä ei oteta huomioon”, kirjoittaa kahdeksasluokkalainen