Mielipiteet 14.6.2022 06:01

Lukijalta: Etha Wind vastaa Tevaniemen tuulivoimahankkeen kritiikkiin – ”Tuulivoimaa ei voi rakentaa menestyksekkäästi, jos mallinnuksissa hutiloidaan”

Tuulivoimakriittisessä kirjoitelmassa viime viikolla kysytään Tevaniemen suunnitteluperiaatteista. Kaavoitusprosessin tukena on hyvä, että keskustelua käydään ja että virheellisiä oletuksia voidaan korjata.
Kolmen ikaalislaisen maanomistajan alulle panema Tevaniemen tuulivoimahanke on nyt kaavoitusvaiheessa. Etha Wind Oy on tehnyt alueen suunnittelussa käytettävän meluselvityksen ja välkeselvityksen. Selvitykset on tehty tarkasti ympäristöministeriön ohjeistusten, sekä alalla vakiintuneiden ja laajasti käytössä olevien laskentatapojen mukaan. Myös voimaloiden sijoittelu kaavaluonnoksessa seuraa tarkasti voimassa olevia ohjeistuksia.
Me Etha Windin asiantuntijat olemme olleet mukana toteuttamassa merkittävää osaa Suomessa tällä hetkellä käytössä olevasta tuulivoimasta. Satojen projektien kokemuksella voimme sanoa, että täällä tuulivoimaa ei voi rakentaa menestyksekkäästi, jos mallinnuksissa hutiloidaan tai ne tehdään puutteellisesti.
Myös Tevaniemessä tuulivoimalat sijoitetaan ja suunnitellaan tarkkojen ja ammattitaidolla tehtyjen mallinnusten pohjalta niin, että niistä aiheutuvat ääni-, välke- ja maisemavaikutukset pysyvät tiukasti lakien ja ohjeistusten asettamien raja-arvojen sisällä.
Näin pystymme tuottamaan suomalaista uusiutuvaa energiaa siten, että tuulivoimaloista aiheutuu mahdollisimman vähän vaikutuksia luonnolle tai lähialueella asuville ihmisille.

Christian Granlund
Mallinnusryhmän esimies, Etha Wind Oy

Tämä kirjoitus on vastaus Elinympäristömme puolesta ry:n tekstiin, jonka pääset lukemaan painamalla tästä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 10.6.2024 09:00 Tilaajille

Lukijalta: Metsähallituksen harharetki – ”En ole ikinä nähnyt yhdellä karttalehdellä noin paljon ojitettuja soita”

MIELIPIDE 1.6.2024 21:00 Tilaajille

Lukijalta: Mitä sinulle tapahtui, Ikaalinen? – ”Kansainväliset sijoitusyhtiöt ovat kuulleet Ikaalisten kirkkaan kutsuäänen”

IKAALINEN 14.5.2024 09:00 Tilaajille

Valtuustoaloite vaatii: Horhalanperän tuulivoima-alueen kaavoitusta ei saa hyväksyä

IKAALINEN 10.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunginhallitus maakuntakaavasta: Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi