MIELIPIDE 11.4.2023 15:00

Lukijalta: Ei se huoli ole mihinkään kadonnut – ”Meillä Heinijärven koulun oppilaiden vanhempina on edelleen huoli koulun vaikeutuneesta tilanteesta”


Meillä Heinijärven koulun oppilaiden vanhempina on edelleen huoli Heinijärven koulun vaikeutuneesta tilanteesta. Meillä on huoli kouluyhteisömme hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta. Meillä on huoli lastemme terveydestä. Meillä on huoli lapsistamme, jotka ammattilaisten eriävien näkemysten vuoksi ovat ajautuneet tilanteeseen, että oppiminen ei etene välttämättömien tukitoimien ensin puuttuessa ja myöhemmin ontuessa. Meillä on huoli oppimisen tukea tarvitsevien lastemme tilanteesta ja siitä, että heiltä on katkaistu yhteys toimivaan järjestelmään ja sen arvostetun ammattilaisen apuun, joka tuntee lapset ja perheet vuosien kokemuksella. Meillä on huoli lapsistamme, joiden oppimisessa on tapahtunut taantumista. Meillä on huoli miten pitkittynyt tilanne ja sen aiheuttamat oppimisen haasteet saadaan kirittyä kiinni hektisessä kouluarjessa. Meillä on huoli niiden ammattilaisten toimivallasta, jotka eivät ajattele lasten etua ja kykene sen mukaisiin päätöksiin yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa. Meillä on huoli siitä, miten kouluyhteisön ilmapiiri vaikuttaa lastemme hyvinvointiin. Meillä on huoli lapsistamme, jotka monin tavoin oireilevat tilanteesta, kokevat turvattomuutta ja käyttäytyvät levottomasti. Meillä on huoli niistä lapsistamme, jotka ovat muuttuneet haluttomiksi lähteä aamuisin kouluun. Meillä on huoli lapsistamme, jotka purkavat pahaa oloaan toisiin lapsiin. Meillä on huoli lapsistamme, jotka pelkäävät jäävänsä koulussa yksin tuttujen aikuisten vaihtuessa. Meillä on huoli yksittäisistä lapsista, jotka ovat jo vaihtaneet koulua tai ovat siinä tilanteessa, että joutuvat harkitsemaan vaihtoa. Meillä on huoli perheistä, joissa vaikeutuneen kouluarjen vuoksi ollaan äärirajoilla. Meillä on huoli niiden oppilaiden vanhemmista, jotka ovat voimattomia taistelemaan lastensa oikeuksien puolesta. Meillä on huoli lastemme parhaaksi toimivista opettajistamme ja heidän kokemastaan kuormituksesta. Meillä on huoli niistä opettajista, jotka oman jaksamisensa uhallakin yrittävät ajaa lastemme etua. Meillä on huoli opettajista, jotka ovat kokeneet ammattitaitonsa mitätöintiä ja arvostelua hoitaessaan työtään parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on huoli opettajista, jotka ovat menettäneet voimansa kamppaillessaan lastemme oikeuksien puolesta. Meillä on huoli koulumme maineesta ja sen vaikutuksista ammattilaisten saatavuuteen. Meillä on huoli koulumme johtajuudesta. Meillä on huoli siitä, miten tämä tilanne on saanut alkunsa, miten se on paisunut ja miten siihen on reagoitu. Meillä on huoli opettajista, joille on ehdotettu koulunvaihtoa ratkaisuna vaikeaan tilanteeseen. Meillä on huoli sen päätöksentekijän ratkaisukyvystä, joka haluaa vaihdattaa sekä oppilaat että opettajat. Meillä on huoli niistä ammattilaisista, jotka vaientaen ja mitätöiden haluavat lakaista lasten ja vanhempien kokemukset maton alle. Huolemme on painava. Se on koko kouluyhteisön kokoinen.

Eikä se huoli ole mihinkään hälvennyt, vaikka kunnan virkamiehistä koostunut selvitystyöryhmä antoi ymmärtää, että huolemme on ratkaistu. Meidän on annettu ymmärtää, että kaikki on hyvin. Näemme lapsistamme, että näin ei ole. Me näemme kuormituksen lapsissamme. Me näemme lapsissamme levottomuuden. Me näemme huolen opettajissamme ja vaistoamme, ettei kaikki ei ole ennallaan. Huoli on muuttanut osaksi lastemme kouluarkea. Arvostamme opettajia ja ohjaajia, jotka lastemme oppimisen hyväksi tällä hetkellä ponnistelevat. Arvostamme heidän ammattitaitoaan ja sinnikkyyttään jaksaa tilanteessa.
Toivomme, että lapsemme saisivat takaisin sen arvokkaan kouluyhteisön, mikä heitä on kannatellut. Ja opettajat sen yhteisön, mikä tukee heitä ammattilaisina. Toivomme, että tavoittaisimme uudelleen avoimuuden ja luottamuksen ilmapiirin. Toivomme, että löytäisimme takaisin sen mikä meitä on yhdistänyt, pienen koulun yhteisöllisyyden. Toivomme, että lastemme tulevaisuus rakennetaan terveessä ja turvallisessa kouluyhteisössä. Toivomme, että tämä olisi meidän kaikkien yhteinen tavoite.


Joukko Heinijärven koulun oppilaiden vanhempia

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin.

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 21:00 Tilaajille

Hokkarit toivat kirkkaita mitaleja kevään turnauksista – ”Jaksoimme taistella ja luistella”