MIELIPIDE 25.9.2023 08:00

Lukijalta: Älä eristä itseäsi kirjojen maailmasta – ”Kirjat ovat täydellinen tapa nähdä maailma lukuisista eri näkökulmista”Olen huomannut, etteivät monet ihmiset enää lue kirjoja enää. He eivät tunnu tajuavan, kuinka mahtavaa lukeminen on. Kirjojen maailma ja kaikki nuo tarinat avaavat uskomattomia maailmoja, joihin voi uppoutua.

Tiedän monien ajattelevan, että voisi aivan yhtä hyvin katsoa puhelinta, sillä sen voi tehdä ilman, että tarvitsee lähteä kirjastoon ja etsiä luettavaa – se on vain helpompaa. Ymmärränkin sen olevan joskus hyvä keino viettää aikaa sekä olla yhteydessä ystäviin, mutta en silti näe siitä olevan yhtä lailla hyötyä kuin lukemisesta. Mielestäni kirjat ovat täydellinen tapa nähdä maailma lukuisista eri näkökulmista. Voit ikään kuin elää useita elämiä yhden elämän aikana lukemalla nuo kuvitteelliset kokemukset kirjojen sivuilta.
Mistä luettavaa sitten löytäisi tai mitä pitäisi lukea? Jokaisessa kunnassa tai kaupungissa on ainakin yksi kirjasto, Ikaalisissa mukaan lukien, joten miksi emme käyttäisi sitä? On tärkeää osata löytää juuri itselle sopivaa luettavaa.
Itse olen sitä mieltä, ettei mikään kirja ole sinänsä huono – osa vain toisille parempia ja sopivampia kuin toisille, sillä joka tapauksessa joku kirjailija on käyttänyt aikaansa kertoakseen tuon tarinan. Jokainen tarina on tärkeä ja sillä on oikeus tulla luettavaksi, ja jokaisella on oikeus lukea se, joten lue se!

Amanda Korte

8b, Ikaalisten yhteiskoulu

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

KOLUMNI 9.11.2023 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Huuhkajat ja Helmarit vastaan muu maailma – ”Jostain syystä Suomessa ei jalkapalloon kuitenkaan löydy riittävästi harrastajia”

MIELIPIDE 8.11.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Eivätkö lapset ole tervetulleita kirkkoon? – ”Olihan pappa myös lapsille rakas”

IKAALINEN 30.10.2023 13:00 Tilaajille

Kirjat: Uusimmassa jännäri-Henrikssonissa seikkaillaan Lapin maisemissa – Jäämeren rata -teos lainaa tosimaailmasta

HÄMEENKYRÖ 25.10.2023 17:00 Tilaajille

Siljanpuistosta bussipysäkkeihin – Tuore kirja kunnioittaa Hämeenkyrön kunnanpuutarhurin saavutuksia

IKAALINEN 20.10.2023 13:00 Tilaajille

Mopo on tärkeä kulkupeli yläkoululaisille – Korjaamisessa voidaan tarvita niin vasaraa kuin liekinheitintäkin