MIELIPIDE 20.9.2022 10:00

Lukijalta: Kiusaaminen on otettava vakavasti – ”Miltä tuntuisi, jos joka päivä joutuisit viettämään välitunnit yksin itkien vessassa?”


Kiusaaminen on aihe, joka tulisi ottaa vakavasti. Kiusaamista esiintyy niin kouluilla kuin työpaikoillakin iästä ja sukupuolesta riippumatta. Kiusatuksi tuleminen aiheuttaa usein itsetunto- ja mielenterveysongelmia ja voi pahimmillaan päättyä itsemurhaan. Monet kiusaajat eivät edes itse tajua tekojensa vakavuutta ja pitävät sitä leikkinä.

Miltä sinusta tuntuisi, jos joka päivä kun menet kouluun joutuisit viettämään välitunnit yksin itkien koulun vessassa, koska sinua ahdistaa niin paljon, ettet yksinkertaisesti pysty olemaan muiden ihmisten seurassa? Tai kun tunnilla pitäisi pitää esitelmä, mutta pelkäät liikaa, että sinulle nauretaan tai sinua katsellaan pilkkaavasti, joten päädyt itkemään ja toivomaan, että tunti loppuu ennen kuin on sinun vuorosi puhua? Ennen pitkää ahdistus on jo kasvanut niin suureksi. että joudut osastolle, jossa mietit, huomaako kukaan poissaoloasi. Ei olisi kivaa, vai mitä?
Jos olet silti sitä mieltä, että on hauskaa kiusata, koska sulla on tylsää, suosittelisin miettimään, miltä sinusta tuntuisi jos joku tekisi niin sinulle.
Mielestäni kiusaaminen on perseestä, eikä kenenkään pitäisi joutua kokemaan sitä vain, koska se on sinusta hauskaa. Vaikka kiusaisit muita purkaaksesi huonoa oloasi, ei se silti oikeuta kiusaamista ja toiselle pahan olon aiheuttamista, Kannattaa mieluummin käydä puhumassa aiheesta koulukuraattorille tai muulle luotettavalle aikuiselle.
Eikö ihmisten kiusaamisen ja arvostelun sijaan kannattaisi keskittyä olemaan kiltti muille ja tekemään maailmasta parempaa ja turvallisempaa paikkaa kaikille? Mitä sinä olet tänään tehnyt piristääksesi jonkun päivää?


Yksi kiusattu kiusattujen puolesta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 30.9.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Kouluruoka on syvältä – ”Taas pitää mennä kaupan kautta, ettei kuole nälkään”

MIELIPIDE 22.9.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Miksi koulu ärsyttää? – "Jos koulupäivät olisivat lyhyempiä, pääni kestäisi”

MIELIPIDE 21.9.2022 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Sateenkaariyhteisön syrjintään pitäisi puuttua enemmän – ”Kukaan ei voi valita omaa seksuaalisuuttaan”

OIVASEUTU 16.9.2022 13:15 Tilaajille

”Täällähän on vaikka mitä” – nuoret esittelisivät seudun luontoa ja toivovat lisää tapahtumia

IKAALINEN/VEIKKOLA 8.9.2022 15:00 Tilaajille

Ikaalisten Urheilijoille historian kovin suoritus Seuracupin finaalissa – viimeinen ponnistus Olympiastadionille