MIELIPIDE 20.9.2022 10:00

Lukijalta: Kiusaaminen on otettava vakavasti – ”Miltä tuntuisi, jos joka päivä joutuisit viettämään välitunnit yksin itkien vessassa?”


Kiusaaminen on aihe, joka tulisi ottaa vakavasti. Kiusaamista esiintyy niin kouluilla kuin työpaikoillakin iästä ja sukupuolesta riippumatta. Kiusatuksi tuleminen aiheuttaa usein itsetunto- ja mielenterveysongelmia ja voi pahimmillaan päättyä itsemurhaan. Monet kiusaajat eivät edes itse tajua tekojensa vakavuutta ja pitävät sitä leikkinä.

Miltä sinusta tuntuisi, jos joka päivä kun menet kouluun joutuisit viettämään välitunnit yksin itkien koulun vessassa, koska sinua ahdistaa niin paljon, ettet yksinkertaisesti pysty olemaan muiden ihmisten seurassa? Tai kun tunnilla pitäisi pitää esitelmä, mutta pelkäät liikaa, että sinulle nauretaan tai sinua katsellaan pilkkaavasti, joten päädyt itkemään ja toivomaan, että tunti loppuu ennen kuin on sinun vuorosi puhua? Ennen pitkää ahdistus on jo kasvanut niin suureksi. että joudut osastolle, jossa mietit, huomaako kukaan poissaoloasi. Ei olisi kivaa, vai mitä?
Jos olet silti sitä mieltä, että on hauskaa kiusata, koska sulla on tylsää, suosittelisin miettimään, miltä sinusta tuntuisi jos joku tekisi niin sinulle.
Mielestäni kiusaaminen on perseestä, eikä kenenkään pitäisi joutua kokemaan sitä vain, koska se on sinusta hauskaa. Vaikka kiusaisit muita purkaaksesi huonoa oloasi, ei se silti oikeuta kiusaamista ja toiselle pahan olon aiheuttamista, Kannattaa mieluummin käydä puhumassa aiheesta koulukuraattorille tai muulle luotettavalle aikuiselle.
Eikö ihmisten kiusaamisen ja arvostelun sijaan kannattaisi keskittyä olemaan kiltti muille ja tekemään maailmasta parempaa ja turvallisempaa paikkaa kaikille? Mitä sinä olet tänään tehnyt piristääksesi jonkun päivää?


Yksi kiusattu kiusattujen puolesta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, YLÖJÄRVI 19.1.2023 13:00 Tilaajille

Ehkäisystä tulee maksutonta kaikille pirkanmaalaisille nuorille – kokeilu sisältää myös neuvontaa

HÄMEENKYRÖ 9.12.2022 19:00 Tilaajille

Tonttutalo heräsi eloon Haukijärvellä – Joulupukille kerrottiin toiveita vanhan ajan puhelimella

KOLUMNI 24.11.2022 18:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Mielenterveysongelmiin saa apua – mutta ensimmäinen askel on otettava itse

PÄÄKIRJOITUS 24.11.2022 15:25 Tilaajille

Pääkirjoitus: Nuoret ehdokkaat puuttuivat – ”Nuoremmat sukupolvet ovat herkempiä eroamaan kirkosta, jos arvot eivät kohtaa”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 17.11.2022 16:17 Tilaajille

Nuorten urheilustipendit jaettiin taekwondomitalistille, koripallojoukkueelle ja suunnistajalle