MIELIPIDE 20.9.2022 10:00

Lukijalta: Kiusaaminen on otettava vakavasti – ”Miltä tuntuisi, jos joka päivä joutuisit viettämään välitunnit yksin itkien vessassa?”


Kiusaaminen on aihe, joka tulisi ottaa vakavasti. Kiusaamista esiintyy niin kouluilla kuin työpaikoillakin iästä ja sukupuolesta riippumatta. Kiusatuksi tuleminen aiheuttaa usein itsetunto- ja mielenterveysongelmia ja voi pahimmillaan päättyä itsemurhaan. Monet kiusaajat eivät edes itse tajua tekojensa vakavuutta ja pitävät sitä leikkinä.

Miltä sinusta tuntuisi, jos joka päivä kun menet kouluun joutuisit viettämään välitunnit yksin itkien koulun vessassa, koska sinua ahdistaa niin paljon, ettet yksinkertaisesti pysty olemaan muiden ihmisten seurassa? Tai kun tunnilla pitäisi pitää esitelmä, mutta pelkäät liikaa, että sinulle nauretaan tai sinua katsellaan pilkkaavasti, joten päädyt itkemään ja toivomaan, että tunti loppuu ennen kuin on sinun vuorosi puhua? Ennen pitkää ahdistus on jo kasvanut niin suureksi. että joudut osastolle, jossa mietit, huomaako kukaan poissaoloasi. Ei olisi kivaa, vai mitä?
Jos olet silti sitä mieltä, että on hauskaa kiusata, koska sulla on tylsää, suosittelisin miettimään, miltä sinusta tuntuisi jos joku tekisi niin sinulle.
Mielestäni kiusaaminen on perseestä, eikä kenenkään pitäisi joutua kokemaan sitä vain, koska se on sinusta hauskaa. Vaikka kiusaisit muita purkaaksesi huonoa oloasi, ei se silti oikeuta kiusaamista ja toiselle pahan olon aiheuttamista, Kannattaa mieluummin käydä puhumassa aiheesta koulukuraattorille tai muulle luotettavalle aikuiselle.
Eikö ihmisten kiusaamisen ja arvostelun sijaan kannattaisi keskittyä olemaan kiltti muille ja tekemään maailmasta parempaa ja turvallisempaa paikkaa kaikille? Mitä sinä olet tänään tehnyt piristääksesi jonkun päivää?


Yksi kiusattu kiusattujen puolesta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 1.12.2023 12:00 Tilaajille

Joululehdet 2023: Partiolaisten kokoama Jämijärven Joulu on täynnä nuoruuden iloa

MIELIPIDE 28.11.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: ”Saskyn Idea-kampuksella on uusia, moderneja tiloja” – vai tervetuloa keski-ajalle?

MIELIPIDE 8.11.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Eivätkö lapset ole tervetulleita kirkkoon? – ”Olihan pappa myös lapsille rakas”

IKAALINEN 20.10.2023 13:00 Tilaajille

Mopo on tärkeä kulkupeli yläkoululaisille – Korjaamisessa voidaan tarvita niin vasaraa kuin liekinheitintäkin

IKAALINEN 17.10.2023 17:00 Tilaajille

Ikaalisten yläkoulun sisäilmasta aiheutuneet oireet romahduttivat taitavan nuoren voimistelijan terveyden – ”Pahinta on epätietoisuus, mistä tässä on oikein kyse”