JÄMIJÄRVI 23.8.2021 09:00

Jämijärvellä todettu koronavirustartuntoja keskuskoulun Tykköön toimipisteellä ja päiväkodissa

Anne Salminen

Yhdellä Jämijärven keskuskoulun Tykköön toimipisteen oppilaalla sekä yhdellä päiväkodin hoitolapsella on todettu viikonlopun aikana koronavirustartunta, tiedottaa Posa.
Lapset ovat vähäoireisia ja hyvävointisia. Posa on alkanut selvittää altistuneita ja kertoo, että kokonaiskuva tilanteesta on saatu muodostettua.
Tartuntatautiviranomaisten määräämään karanteeniin asetetaan noin 50 henkilöä. Karanteenin pituus on kymmenen vuorokautta viimeisestä altistumispäivästä.
Karanteeniin asetetaan vain lähikontakteiksi tulkitut henkilöt. Posan tartunnanjäljitys antaa asiasta karanteeniin määrätyille lisätietoa Wilman kautta, sähköpostitse ja mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.
Rutiininomaisia koronatestejä ei tehdä karanteeniin asetetuille, mutta heitä ja muitakin kyseisissä paikoissa asioineita pyydetään hyvin vähäisissäkin oireissa itse hakeutumaan koronatestiin.
Karanteeniin määrätyt koululaiset osallistuvat karanteenin aikana etäopetukseen, josta koulu antaa oman ohjeistuksensa. Muut koululaiset ja varhaiskasvatuksen asiakkaat jatkavat normaalisti koulussa, esikoulussa ja päivähoidossa. Varsinaista sulkua ei päiväkotiin tai kouluun määrätä.
– Oppilaiden vanhempia ja koulujen sekä varhaiskasvatuksen henkilökuntaa suositellaan edelleen täydentämään ohjeen mukaan koronarokotesuojaansa, mikäli se on vielä vajaa, jotta tartunnoilta tulevaisuudessa vältyttäisiin mahdollisimman hyvin, Posa viestii.

Juttua muokattu 23. elokuuta klo 10:52: Tarkennettu otsikkoon koulun nimi keskuskoulun Tykköön toimipisteeksi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 14.9.2021 14:17 Tilaajille

Sasin päiväkodissa koronavirusaltistumisia – oireiset lapset eivät voi palata varhaiskasvatukseen ilman testiä karanteenin loputtua

VILJAKKALA 3.9.2021 17:00 Tilaajille

Viljakkalassa aloitetaan rokottaminen koulussa – muissa seudun kouluissa rokottaminen on sujunut hyvin

OIVASEUTU 3.9.2021 15:00 Tilaajille

Nuorten aikuisten rokotustahti laahaa perässä – "Sairaalahoidossa olevat potilaat ovat useimmiten rokottamattomia"

HÄMEENKYRÖ 2.9.2021 08:45 Tilaajille

Heinijärven koulu siirtyy viikoksi etäopetukseen

HÄMEENKYRÖ 31.8.2021 15:00 Tilaajille

Suurin osa Hämeenkyrön uusista koronatapauksista tulee Heinijärven koulun tartuntaryppäästä – tartuntaketjut ovat hallinnassa