JÄMIJÄRVI 23.8.2021 09:00

Jämijärvellä todettu koronavirustartuntoja keskuskoulun Tykköön toimipisteellä ja päiväkodissa

Anne Salminen

Yhdellä Jämijärven keskuskoulun Tykköön toimipisteen oppilaalla sekä yhdellä päiväkodin hoitolapsella on todettu viikonlopun aikana koronavirustartunta, tiedottaa Posa.
Lapset ovat vähäoireisia ja hyvävointisia. Posa on alkanut selvittää altistuneita ja kertoo, että kokonaiskuva tilanteesta on saatu muodostettua.
Tartuntatautiviranomaisten määräämään karanteeniin asetetaan noin 50 henkilöä. Karanteenin pituus on kymmenen vuorokautta viimeisestä altistumispäivästä.
Karanteeniin asetetaan vain lähikontakteiksi tulkitut henkilöt. Posan tartunnanjäljitys antaa asiasta karanteeniin määrätyille lisätietoa Wilman kautta, sähköpostitse ja mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.
Rutiininomaisia koronatestejä ei tehdä karanteeniin asetetuille, mutta heitä ja muitakin kyseisissä paikoissa asioineita pyydetään hyvin vähäisissäkin oireissa itse hakeutumaan koronatestiin.
Karanteeniin määrätyt koululaiset osallistuvat karanteenin aikana etäopetukseen, josta koulu antaa oman ohjeistuksensa. Muut koululaiset ja varhaiskasvatuksen asiakkaat jatkavat normaalisti koulussa, esikoulussa ja päivähoidossa. Varsinaista sulkua ei päiväkotiin tai kouluun määrätä.
– Oppilaiden vanhempia ja koulujen sekä varhaiskasvatuksen henkilökuntaa suositellaan edelleen täydentämään ohjeen mukaan koronarokotesuojaansa, mikäli se on vielä vajaa, jotta tartunnoilta tulevaisuudessa vältyttäisiin mahdollisimman hyvin, Posa viestii.

Juttua muokattu 23. elokuuta klo 10:52: Tarkennettu otsikkoon koulun nimi keskuskoulun Tykköön toimipisteeksi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 27.7.2022 13:00 Tilaajille

Vihkimisten suosio on laskussa – ”Häiden lisääntyminen on vain hetkellinen ilmiö”

OIVASEUTU 20.7.2022 12:40 Tilaajille

Hämeenkyrö ja Ikaalinen alkavat jakaa laajemmin neljänsiä koronarokotteita – rokotuksen pääasiassa ilman ajanvarausta

OIVASEUTU 17.6.2022 08:00 Tilaajille

THL: Riskiryhmiin kuuluville yli 70-vuotiaille neljäs rokoteannos – suosituksen laajeneminen näkyi nopeasti terveyskeskuksissa

MIELIPIDE 3.5.2022 22:00 Tilaajille

Lukijalta: Hämeenkyrön koronajatkohoito oli täyden kympin arvoista – ”TAYS:ista minulle kerrottiin, että Hämeenkyrö on kuuluisa hyvästä hoidostaan”

JÄMIJÄRVI 1.5.2022 18:00 Tilaajille

Tykkööltä tullaan kaipaamaan metsäleikkejä, liitutauluja ja pihakiviä, siirtymistä uuteen kouluun pidetään myös mahdollisuutena