JÄMIJÄRVI 13.8.2021 13:23

Jämijärvellä on voinut altistua koronavirukselle

Anne Salminen

Posa tiedottaa, että Jämijärven K-marketissa maanantaina 9. elokuuta kello 8–12 ja keskiviikkona 11. elokuuta kello 8–12 vierailleet ovat voineet altistua koronavirukselle.
Posan alueella koronavirukselle on voinut altistua myös sunnuntaina 8. elokuuta Länsilinjan pikavuorolla Kankaanpää–Pori kello 14.20–22.15.

Toimintaohjeet altistuneelle

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee yhdestä päivästä kahteen viikkoon. Tyypillisesti se on noin neljästä viiteen vuorokautta.
– Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella, Posa kehottaa tiedotteessaan.
Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Testiin tulee hakeutua, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.
Mikäli saat koronavirusinfektioon viittaavia oireita negatiivisen testituloksen jälkeen, hakeudu uudelleen testiin ja noudata omaehtoisen karanteenin ohjeita testituloksen saamiseen asti.

Koronatartunnan saanut voi levittää virusta jo ennen oireita

Karanteeniin määrätyt henkilöt eivät voi tavata keskenään, koska osalla heistä voi olla tartunta ja osalla ei. Tällöin tartunnan saaneet voivat tartuttaa henkilöt, joille tartuntaa ei olisi muuten tullut.
Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty kuitenkin sairastuu, hänen on mentävä testiin. Tällöin perheenjäsenten pitää odottaa testitulosta kotona.
Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo yksi tai kaksi vuorokautta ennen oireiden alkamista. Tämän vuoksi saattaa altistua koronalle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.
Oireettomat altistuneet voidaan mahdollisuuksien mukaan testata aikaisintaan kuuden vuorokauden kuluttua altistumisesta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 9.10.2023 08:00 Tilaajille

Influenssakausi kurkkii ovensuussa – Pirha aloittaa rokotukset koronaa ja influessaa vastaan lokakuun lopussa

HÄMEENKYRÖ 12.9.2022 15:00 Tilaajille

Jussi Markkola halusi elannon musiikista, mutta korona muutti kaiken – ”Minähän olin siinä vaiheessa yrittäjämuusikko. Eli työtön”

HÄMEENKYRÖ 22.8.2022 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrön seurakunta siirtyi digiaikaan – osa korona-ajan muutoksista tuli jäädäkseen

OIVASEUTU 27.7.2022 13:00 Tilaajille

Vihkimisten suosio on laskussa – ”Häiden lisääntyminen on vain hetkellinen ilmiö”

OIVASEUTU 20.7.2022 12:40 Tilaajille

Hämeenkyrö ja Ikaalinen alkavat jakaa laajemmin neljänsiä koronarokotteita – rokotuksen pääasiassa ilman ajanvarausta