JÄMIJÄRVI 13.8.2021 13:23

Jämijärvellä on voinut altistua koronavirukselle

Anne Salminen

Posa tiedottaa, että Jämijärven K-marketissa maanantaina 9. elokuuta kello 8–12 ja keskiviikkona 11. elokuuta kello 8–12 vierailleet ovat voineet altistua koronavirukselle.
Posan alueella koronavirukselle on voinut altistua myös sunnuntaina 8. elokuuta Länsilinjan pikavuorolla Kankaanpää–Pori kello 14.20–22.15.

Toimintaohjeet altistuneelle

Koronavirusinfektion itämisaika vaihtelee yhdestä päivästä kahteen viikkoon. Tyypillisesti se on noin neljästä viiteen vuorokautta.
– Seuraa siis oloasi kahden viikon ajan altistuksesta eteenpäin, käytä maskia ja noudata turvavälejä kodin ulkopuolella, Posa kehottaa tiedotteessaan.
Testiin on hakeuduttava viiveettä vähäisistäkin oireista. Testiin tulee hakeutua, jos sinulla on nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, ripulia, haju- tai makuhäiriötä tai muita koronavirukseen viittaavia oireita.
Mikäli saat koronavirusinfektioon viittaavia oireita negatiivisen testituloksen jälkeen, hakeudu uudelleen testiin ja noudata omaehtoisen karanteenin ohjeita testituloksen saamiseen asti.

Koronatartunnan saanut voi levittää virusta jo ennen oireita

Karanteeniin määrätyt henkilöt eivät voi tavata keskenään, koska osalla heistä voi olla tartunta ja osalla ei. Tällöin tartunnan saaneet voivat tartuttaa henkilöt, joille tartuntaa ei olisi muuten tullut.
Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty kuitenkin sairastuu, hänen on mentävä testiin. Tällöin perheenjäsenten pitää odottaa testitulosta kotona.
Koronatartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo yksi tai kaksi vuorokautta ennen oireiden alkamista. Tämän vuoksi saattaa altistua koronalle, vaikka ei olisikaan ollut tekemisissä oireisen henkilön kanssa.
Oireettomat altistuneet voidaan mahdollisuuksien mukaan testata aikaisintaan kuuden vuorokauden kuluttua altistumisesta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 22.10.2021 11:00 Tilaajille

Kolmansia rokotuksia annetaan Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Jämijärvellä ja Ylöjärvellä – yli 60-vuotiaat voivat varata ajan, jos edellisestä annoksesta on yli puoli vuotta

HÄMEENKYRÖ 14.9.2021 14:17 Tilaajille

Sasin päiväkodissa koronavirusaltistumisia – oireiset lapset eivät voi palata varhaiskasvatukseen ilman testiä karanteenin loputtua

VILJAKKALA 3.9.2021 17:00 Tilaajille

Viljakkalassa aloitetaan rokottaminen koulussa – muissa seudun kouluissa rokottaminen on sujunut hyvin

OIVASEUTU 3.9.2021 15:00 Tilaajille

Nuorten aikuisten rokotustahti laahaa perässä – "Sairaalahoidossa olevat potilaat ovat useimmiten rokottamattomia"

HÄMEENKYRÖ 2.9.2021 08:45 Tilaajille

Heinijärven koulu siirtyy viikoksi etäopetukseen