IKAALINEN 11.12.2021 14:00

Ikaalisten kylät pyöräilivät ja kävelivät jälleen kilpaa: Jylli kahmaisi ylivoimaisen voiton

Arttu J. LammiPerinteeksi muodostunut Ikaalisten kylien välinen haastepyöräily ja -kävely järjestettiin tänä vuonna onnistuneesti koronasta huolimatta.

Haastepyöräilyyn ja -kävelyyn osallistumisen kynnys on matala, koska osallistujan ei tarvitse olla minkään yhdistyksen jäsen eikä kilometreissä ole ala- eikä ylärajaa. Suorituksia voi kerätä koko kesän vapusta elokuun loppuun.

Jokainen liikkuja merkitsee kävelemänsä tai pyöräilemänsä kilometrit kylän yhteiseen vihkoon.

Liikuntahaasteeseen osallistuivat tänä vuonna Ikaalisten kylistä Jylli, Kovelahti, Leppäsjärvi-Poltti, Luhalahti-Isöröyhiö, Mansoniemi-Myllykarttu, Pukara, Riitiala ja Tevaniemi. Kaikkien kylien yhteiskilometrit ylsivät hienoon 44 429 tulokseen.  


Ylivoimaisin kylä kuluneena vuonna oli Jylli, jonka huikea tulos 20 256 kilometriä, koostui 9 158 kävelykilometristä ja 11 098 pyöräilykilometristä. Toiseksi sijoittui Tevaniemi 6 774 km, kolmanneksi ylsi Pukara 4 161 km ja neljänneksi Luhalahti-Isöröyhiö 3 530 km.


Pyöräilijöiden kolmen kärki kaikki Jyllistä


Jylliläisten tulokset olivat kaikkiaan komeaa luettavaa, koska pyöräilijöiden kolmen kärki jäi ylivoimaisesti Jylliin:
1. Matti Hietaniemi 3 566 km, 2. Satu Tepponen 2 371 km, 3. Heikki Raitaniemi 1 715 km. Neljänneksi pyöräili hienosti Tevaniemestä Maise Autero 1 062 kilometrillä.

Kävelykilometrejä keränneiden osallistujien kolmenkärki jakautui kahteen kylään: 1. Kalevi Koivuniemi 1 389 km (Jylli), 2. Mika Koivuniemi 1 250 km (Jylli), 3. Sakari Rönni 1 068 km (Leppäsjärvi-Poltti). Neljänneksi käveli niin ikään Jyllistä Taisto Koivuniemi 981 km.


Iloiset päättäjäiset Pukarassa

Tänä vuonna vetovastuussa ollut Pukara oli entisen urheiluseuransa ”Yrityksen” veroinen, koska yritystä pukaralaisilta näköjään löytyi – joku tosin epäili kotikenttäetua.

Pukara huolehti haastetapahtuman päättäjäisistä Pukaran kylätalolla Toimelassa. Ohjelmassa oli maittava iltapala kisakahveineen <


Ensi vuonna vetovastuu jatkuu Pukaralla, joka järjestää kauden avauksen vappuna Toimelassa. Kiinnostavaa on nähdä, jatkavatko jylliläiset rauhassa voittoisaa taivaltaan, menevätkö mansoniemeläiset ohi, tarttuvatko poltinkoskelaiset kisaan voittaja-asenteella vai viekö voiton joku uusi ensi vuonna mukaan tuleva kylä.


Viikonloppuvieraat mukaan liikkumaan


Liikuntahaaste on sekä vakituisten että kesäaikaisten kyläläisten yhteinen tapahtuma. Sen tarkoituksena on kannustaa kylien väkeä liikkumaan ja ylläpitää maaseudun elinvoimaisuutta.

Viikonloppuvieraat voi näin ollen haastaa ensi kesänä kanssaan lenkille kartuttamaan kylän yhteistä kilometrimäärää, koska jokainen liikuttu kilometri kannattaa merkitä. Jokainen kilometri tuo hyvän mielen.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Uutiset 9.1.2024 07:00 Tilaajille

Tutkimus: Hämeenkyrön ja Ikaalisten viidesluokkalaiset pojat ovat huonossa kunnossa – Valtakunnallisesti lapset voivat paremmin

JÄMIJÄRVI 9.12.2023 10:00 Tilaajille

Jämin ladut ovat luvattua paremmassa kunnossa – Sotaharjoituksen sotkema Pirkan ura hoidetaan jouluksi hiihtokuntoon vaikka kolaamalla

VILJAKKALA 1.12.2023 19:00 Tilaajille

Ylöjärven kaupunki palkittiin Ikiliikkujasta – Ikäihmisiä on liikutettu myös Viljakkalassa

VILJAKKALA 31.10.2023 17:00 Tilaajille

Viljakkalan koulun piha halutaan paremmaksi – ”Yläkoulun pihalle tarvittaisiin jotain tekemistä”

PÄÄKIRJOITUS 11.10.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Liike on lääke moneen vaivaan – ” Vaihtoehtojen tai tiedon puutteen takia tuskin kukaan jättää tänä päivänä liikkumatta”