IKAALINEN 20.6.2023 17:00

Ikaalislainen Joel Pieniluoma on perhokalastusässä – "Vaikeus ja uuden oppiminen koukuttaa"

Ilmari Haarala

Ikaalisten Kurkelasta kotoisin oleva 17-vuotias Joel Pieniluoma on kalastanut pienestä pitäen. Lapsena tehdyt kalastusreissut muun muassa Lappiin veivät nuoren miehen mukanaan, ja tänä kesänä Pieniluoma pääseekin mittaaman tasoaan maailman huippuja vastaan.

Vahvaa menestystä viime vuosina saavuttaneen Pieniluoman kilpailulliset tavoitteet ovat myös tänä kesänä korkealla.
-Seuraavaksi edessä on muun muassa parit aikuisten SM-karsinnat, joista tavoitteena on edetä finaaliin, Pieniluoma kertoo.
Selkeänä tavoitteena siintää myös heinäkuun lopussa Bosnia-Hertsegovinassa järjestettävät nuorten MM-kisat, jonne Pieniluoma matkaa yhdessä Suomen muiden edustajien kanssa. Myös mitaliputken jatkaminen nuorten SM-kilpailuissa kuuluu Pieniluoman kesän tavoitteisiin.
-Mitalisija on tavoitteena myös tänä vuonna, vaikkei palkintokorokkeen ulkopuolelle jääminen olisikaan maailman loppu, kertoo kahtena edellisenä kesänä kultaa ja hopeaa napannut Pieniluoma.
Kilpailutoiminta ei kuitenkaan ole ainut asia, joka perhokalastuksessa nuorta miestä kiehtoo.
-Lajissa koukuttaa vaikeus ja uuden oppiminen. Tässä hommassa ei tavallaan koskaan voi olla valmis, Pieniluoma sanailee.
-Myös kaverit ympäri Suomea ja pirkanmaalaisista ystävistä koostuva ydinporukka tekevät hommasta hauskaa, päättää Pieniluoma.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN/TAMPERE 26.5.2024 15:00 Tilaajille

Ennätysmäärä nouskilaisia pikkusuunnistajia Särkänniemessä – Kyseessä lasten suunnistuksen huippuhetki

HÄMEENKYRÖ 22.5.2024 10:20 Tilaajille

“Opin että pärjään maailmassa” – Nuorisovaihto avasi ikkunan Eurooppaan ja omiin vahvuuksiin

HÄMEENKYRÖ 20.5.2024 12:00 Tilaajille

Käräjäoikeus: 16-vuotias pahoinpideltiin pihalla kuristamalla ja potkulla hampaisiin – Tuomiot aikuiselle ja alaikäiselle

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”