IKAALINEN/TAMPERE 29.9.2022 13:00

Ikaalisen nuoret yleisurheilijat jälleen kovassa iskussa – komeat 12 mitalia PM-huipentumasta

Susanna Mäkelä

Hämeen seudun 9-13 -vuotiaiden PM-huipentuma kilpailtiin tänä vuonna poikkeuksellisen myöhäiseen ajankohtaan eli 24.–25. syyskuuta Tampereen Ratinassa ja Pirkkahallin heittopaikalla. Kilpailujen siirtyminen heinäkuulta syyskuulle ei kuitenkaan Ikaalisten Urheilijoiden junioreita häirinnyt, sillä juniorit tehtailivat ennätyksiä ja saavuttivat mitaleja komeat 12 kappaletta viikonlopun aikana.

Viikonlopun kovimmat mitalirohmut olivat P11- sarjassa kisaava Timofei Karpov sekä P9-sarjassa kisaava Julius Keränen, jotka saavuttivat molemmat kolme PM-mitalia.
Ikaalisten Urheilijoiden mitalisaalista kartuttivat seuraavat urheilijat:
P12-sarja: 1 000 metrillä Linus Kärkkäinen saavutti kullan ylivoimaisesti ennätyksellään 3.10,57, korkeudessa pronssi tuloksella 1,31; kiekossa Matias Iltanen saavutti pronssia ennätyksellään 19,97 ja oli keihäässä sijalla 7 tuloksella 18,47.
P11-sarja: 60 metrillä Timofei Karpov saavutti kullan ennätyksellään 8,91, 60 metrin aidoissa kullan ennätyksellään 10,67, korkeudessa hopean tuloksella 1,28; 1 000 metrillä Samra Pohjonen saavutti hopean ajalla 3.28,13; kuulassa ja keihäässä Elias Iltanen oli viides lukemilla 7,00 ja 21,82.
P9-sarja: 40 metrillä Julius Keränen saavutti hopean ajalla 6,83, pituudessa hopean tuloksella 3,74 ja kuulassa hopean ennätyksellään 6,67. Mihei Karpov oli 40 metrillä neljäs ajalla 6,90, pituudessa sijalla 8 tuloksella 3,54. Jim Murphy sijalla 19 ennätyksellään 7,55, pituudessa sijalla 11 ennätyksellään 3,39.
T13-sarja: korkeudessa Elsa Valkama saavutti hopean ennätyksellään 1,41. 60 metrillä Aida Koskensalo selvitti tiensä finaaliin ja oli viides ennätyksellään 9,32 ja pituudessa kuudes ennätyksellään 4,10; moukarissa Amanda Korte oli viides tuloksella 16,22.
T11-sarjan kuulassa Stella Hillman saavutti pm- hopean ennätyksellään 8,66 ja keihäässä neljäs tuloksella 19,38.
T10-sarjan 60 metrin aidoissa Adalia Rautavaara oli sijalla 11 ajalla 13,07, korkeudessa yhdeksäs tuloksella 1,00.
P10-sarjan 1 000 metrillä Aarni Kärkkäinen oli neljäs ennätyksellään 3.44,16 ja keihäässä Konsta Halmela oli sijalla 7 ennätyksellään 17,57.