IKAALINEN 3.11.2021 17:00

Ikaalinen haluaa Tevaniemen tuulivoimahankkeen tutkivan myös sähkönsiirtoverkon rakentamisen ympäristövaikutukset tarkasti

Sakari Ilomäki

Ympäristölautakunta hyväksyi Ikaalisten kaupungin lausunnon Tevaniemen tuulivoimapuistohankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta (YVA). Lausunto hyväksyttiin äänestyksen jälkeen esityslistan mukaisena.

Keskustelun aikana puheenjohtaja esitti, että kaupunki vaatisi hankkeelle ympäristölupaa, mutta muutosesitys hävisi äänestyksessä.
Kaupungin lausunnossa todetaan, että tarkastelussa tulisi huomioida tarkemmin alueen läheisyydessä sijaitsevan Tevaniemen I-luokan pohjavesialueen vedenhankinta. Ohjelman suunnitelmamääräyksissä näin onkin todettu. Kuitenkin pohjavesitarkastelu keskittyy tuulivoimapuiston alueen maankäyttöön.
Lisäksi ohjelmassa tulisi tarkastella myös sähkönsiirtoverkon rakentamisen vaikutuksia. Aluetta ja sähkönsiirtoverkkoa koskevat toimenpiteet on suunniteltava siten, etteivät ne vaaranna pohjaveden laatua. Suunnittelussa tulee pyrkiä pohjaveden laatua ja antoisuutta uhkaavien riskien vähentämiseen.
Hankkeesta laadittuja havainnekuvia, joissa on havainnollistettu voimaloiden näkymistä eri kohteissa on kaupungin lausunnon mukaan melko vähän. Ympäristövaikutusten arviointia varten tulisi laatia kattavammin havainnekuvia ilmentämään näkymävaikutuksia.
Ikaalinen asettuu lausunnossaan samalle kannalle Pirkanmaan liiton maakuntahallituksen kanssa. Maakuntahallitus toteaa, että ohjelmaan tulisi täydentää lähimmät luonnonsuojelualueet, Teerineva ja Lannetan metsä, jotka sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä voimaloista.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 18.11.2021 08:50 Tilaajille

Lukijalta: Onko Tevaniemen tuulivoima-adressia pimitetty?

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

Mielipiteet 2.5.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Tuulivoimalahanke pilaa kansallismaiseman – ”Nuo mahdollisesti rakennettavat tornit tulevat olemaan järkyttävän korkeita”

IKAALINEN 26.4.2024 15:00 Tilaajille

Kangaslammin energia-alueen kaavan laadinta käynnistyy – Ikaalisten kaupunginhallitus hyväksyi asian äänin 7–2

LUKIJALTA 24.4.2024 13:30 Tilaajille

Lukijalta: Päätöksenteon suppeus vaikuttaa yksilön perusoikeuksiin – Maantieteellisesti pienelle alueelle on suunnitelmissa rakentaa noin 160 tuulivoimalaa