HÄMEENKYRÖ 27.8.2023 15:00

Hämeenkyrön kirjaston tapahtuman täyteinen viikko onnistui yli odotusten – Pehmofesteillä juhlittiin maanantaista lauantaihin

lise Mäkelä
Anu Kokko
Hämeenkyrön kirjastossa vietettiin koko 14.-19. elokuuta viikko Pehmofestiä. Pehmoleluille oli kaikenlaista hauskaa festariohjelmaa kuten pehmodisco, huvipuistoretki, tutustuminen Hämeenkyrön kunnan treenikämppään ja taidenäyttelyn pystyttämistä Siljanpuistossa. Pehmot pääsivät myös osallistumaan kirjaston erilaisiin työtehtäviin. Festejä pystyi seuraamaan kirjaston somekanavilta ja pehmojen huoltajat saivat myös kuvaterveisiä puhelimiinsa. Festariporukassa oli lopulta yli 30 pehmoa. Iso porukka oli niin vauhdikasta, että järjestäjillä oli täysi työ pysyä heidän perässään.

Tiistaina kirjastoon saapui näyttely Komisario Koskinen -näyttely suoraan Tampereen Kesäkeitaalta. Näyttelyyn pääsee tutustumaan kirjaston lehtisalissa syyskuun loppuun saakka. Seppo Jokisen supersuositun komisario Koskinen -kirjasarjan pohjalta on tehty myös tv-sarja, ja näyttelyssä on kuvia 3. tuotantokauden kuvauksista. Tauluissa pääsevät esille myös esimerkiksi maskeeraaja ja kuvaaja.
Perjantaina kirjasto sai kirjailijavieraaksi Markku Ropposen. Hänet tunnetaan varsinkin humoristisesta Kuhala -dekkarisarjasta. Kirjaston Kuhala-asiantuntija Elise Mäkelä haastatteli ja myös yleisö oli selvästi Kuhalansa lukenutta. Ilmoittautuipa yksi Kuhalan seuraavaksi tyttöystäväksikin. Kuhala-kirjojen tapahtumapaikkana on kirjailijan oma kotiseutu Jyväskylä. Ropponen kertoi työskennelleensä Jyväskylässä kirjastonhoitajana ja musiikkiosastolla ennen kuin ryhtyi kokopäiväiseksi kirjailijaksi. Hän kuitenkin lisäsi, että ei muistele näitä kirjaston vuosia mitenkään erityisellä lämmöllä. Ropponen kertoi tavallisesta työpäivästään. Hän ei suunnittele kirjan juonta etukäteen kovin tarkasti, joten Kuhala pääsee välillä yllättämään kirjailijan itsensäkin. Lopuksi Ropponen luki katkelman kirjasta Kuhala ja epätarkka-ampuja. Kohtauksessa Kuhala oli lähtenyt ystävänsä kanssa hautaamaan kilpikonnaa Orivedelle.
Lauantai olikin varsinainen lasten lauantai. Kirjasto oli poikkeuksellisesti auki kello 10–15. Kello 11.30 oli luvassa filosofiaa lapsille eli eläimellinen satutuokio, jonka veti kirjaston lasten osaston vastaava Anu Kokko. Kello 12 oli koko viikon huipennus eli Mölyapinat-duon lasten konsertti. Duossa ovat alkuperäisestä NeljänSuorasta tutut ammattimuusikot Juha ja Esko Mäki eli Möykkä-Make ja Mökä Mölyapina. Poikkeuksellisesti kirjastossa sai siis mölytä oikein luvan kanssa. Mölyapinat opettivat myös yleisön käyttämään mölypölynimuria, jos möly pääsee liian pahaksi. Konsertissa oli mukana monta laululeikkiä ja kuultiinpa myös Mölyapinoiden serkun Shääriän kappaletta Cha cha cha, jossa laulettiin ”kaadan päälleni banaaneita”. Runsaslukuinen yleisö pääsi mukaan tanssimaan Banaanitanssia ja tekemään kirjaimia. Viihdyttävän konsertin jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus päästä vielä valokuvaankin Mölyapinoiden kanssa.
Mölyapinat jättivät kirjastolle oman cd-levynsä. Jos siis haluat kuunnella lisää apinoita niin levy on nyt lainattavissa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 28.11.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: ”Saskyn Idea-kampuksella on uusia, moderneja tiloja” – vai tervetuloa keski-ajalle?

MIELIPIDE 8.11.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Eivätkö lapset ole tervetulleita kirkkoon? – ”Olihan pappa myös lapsille rakas”

IKAALINEN 20.10.2023 13:00 Tilaajille

Mopo on tärkeä kulkupeli yläkoululaisille – Korjaamisessa voidaan tarvita niin vasaraa kuin liekinheitintäkin

IKAALINEN 17.10.2023 17:00 Tilaajille

Ikaalisten yläkoulun sisäilmasta aiheutuneet oireet romahduttivat taitavan nuoren voimistelijan terveyden – ”Pahinta on epätietoisuus, mistä tässä on oikein kyse”

VILJAKKALA 4.10.2023 21:00 Tilaajille

Viljakkalan yläkoululaiset saavat personal trainerin – kokeilu kannustaa liikkumaan