Mielipiteet 3.9.2021 10:45

Destian ja Väyläviraston vastaus

Vesien valuminen on hämeenkyröläisille ja meille hankelaisille yhteinen huolenaihe ja viime viikkojen runsaat sateet ovat hankaloittaneet tilannetta entisestään. Kannamme vastuumme hankealueelta peräisin olevasta vuotovedestä ja vakuutamme, että suojaustoimenpiteitä tehdään koko hankkeen alueella. Olemme tehneet asian korjaamiseksi paljon töitä: jokaiseen ylivuototilanteeseen on reagoitu ja jo tehtyjä ratkaisuja on muokattu entistä paremmiksi.
Hankealueella vesiä viivytetään työnaikaisilla viivästysaltailla. Rakennustöistä aiheutuva kiintoaineksen irtoaminen ja kulkeutuminen vesistöihin estetään laskeuttamalla hienoainesta altaissa ennen kuin vedet kulkeutuvat laskuojiin ja sitä myöten vesistöihin. Laskuojissa on lisäksi useita suodatuspatoja tehostamassa toimenpiteitä, jotta hienoainesta ei kulkeudu veden mukana.
Turkkilanjärven ojan rumpusillan ympärys on verhoiltu louheella saven valunnan estämiseksi koko tiealueen laajuisesti sekä kohdilla, joissa liitytään nykyiseen kasvillisuuteen. Sekä Valkjärveen että Ahrolantien sillan alapuolelle on asennettu kesäkuussa silttiverhot, minkä lisäksi Pappilanjoessa silttiverho on ollut käytössä työsillan ja sillan paalutusten sekä louhetäytön aikana.
Silttiverho on työnaikainen rakenne, joka estää hienoaineksen leviämisen ympäröiviin vesistöihin. Kangas asennetaan kellukkeisiin ja painotetaan alapäästään siten, että kankaan helma putoaa vesistön pohjaan. Silttiverhoon kuuluu myös yläpäässä oleva vaijeri, joka ottaa vastaan tuulen ja aaltojen aiheuttamia vaakavoimia. Kokonaisuus on tiivis verhomainen rakenne, joka estää hienoaineksen kulkeutumisen vesistöön.
Hämeenkyrönväylän hankkeelle on laadittu erillinen työnaikaisten vesien tarkkailu- ja hallintasuunnitelma, jossa on määritelty, milloin ja mitä ojavesistä mitataan. Vettä ja sen laatua seurataan aktiivisesti ja olemme tehneet korjaustoimenpiteitä saatujen mittaustulosten mukaisesti. Silmämääräistä seurantaa tehdään viikoittain ja lisäksi tarvittavia mittauksia kuukausittain ja aina sääolosuhteiden vaatiessa. ELY-keskuksen ympäristövastuualueen viranomaisilla ja Hämeenkyrön kunnan ympäristöviranomaisella on pääsy vesienhallintasuunnitelmiin sekä kuukausittain tehtäviin mittaustuloksiin.

Akseli Nurmi
projektipäällikkö
Väylävirasto

Harri Korhonen
projektipäällikkö
Destia

Kirjoitukseen liittyvän mielipiteen voit lukea painamalla tästä

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 24.4.2024 14:00 Tilaajille

Kesäteatterit haluavat jälleen hykerryttää katsojia niin hauskoilla hahmoilla kuin tarinoiden käänteillä

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa

JÄMIJÄRVI 18.4.2024 15:00 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös viipyy yhteistyökumppanin ongelmien vuoksi

JÄMIJÄRVI 16.4.2024 13:40 Tilaajille

”Pitää luoda ympäristö, jossa kukaan ei jää yksin” – Nuorten tilanne huoletti Jämijärven valtuustoa