Mielipiteet 3.9.2021 10:45

Hämeenkyrön Talvivaara

Meillä on nyt Hämeenkyrössä ihan oma Talvivaara.
Kirjoitin jo 2020 keväällä UutisOivaan ohitustien työmaan aiheuttamista mutapäästöistä Kalalahteen ja Kirkkojärveen. Tuukka Olli otti myös hyviä kuvia todisteeksi. Olin ja olen taaskin ollut moneen kertaan yhteydessä Väylävirastoon, urakoitsijaan Destiaan sekä myös kuntaan. Kuulemma mitään ei ole tehty väärin. Pääosin melkein vähäteltiin sanomisiani.
Menkääpä hyvät hämeenkyröläiset ihailemaan Kalalahtea vaikkapa kolmostien sillalta sekä nyt myös Pappilanjokea sillalta. Näette, millaista mutaa ja töhnää valuu Kirkkojärveen ja koko joen mitalta. Ja sitä on jatkunut jo kauan. Kalalahti on kauttaaltaan kuin pahainen mutalätäkkö – ja kuinka kauan vielä jatkuu, jos mitään ei tehdä. Kohta on koko Kirkkojärvi vaarassa. Ei järvemme voi kestää tällaista saastuttamista.
Mielestäni vesistöjen pilaaminen ja saastuttaminen on erittäin vakava asia, johon viranomaisten olisi ehdottomasti puututtava eikä lakaista asiaa niin sanotusti maton alle.
Odotan Kalalahden mökkiläisenä pikaisia toimia viranomaisilta. Olen asunut ja viettänyt aikaani Kalalahden rannalla vuodesta 1952 lähtien, enkä ole vastaavaa nähnyt ennen. Selityksenä on nyt ollut, että on satanut paljon. On sitä ennenkin satanut ja enemmänkin. Ei kelpaa.
Erikoista on myös se, että mikään yllä mainittu taho ei ole vastannut virallisesti eikä kommentoinut mitenkään näitä yllä mainitsemiani tapahtumia. UutisOiva on ”oiva” foorumi tiedottamiseen ja avoimeen keskusteluun asiasta. Olette sen meille velkaa.
Jään odottamaan Väyläviraston, Destian ynnä muiden asianomaisten tiedottamista ja julkisia selityksiänne.

Jorma Savolainen

<

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 11.10.2021 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Ajoitukset kohdillaan Ikaalisissa – ”Menestystä molemmille hankkeille”

MIELIPIDE 10.10.2021 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Ei säästön takia voi siirtää uuteen paikkaan – eikö itsemääräämisoikeus koske kehitysvammaisia?

JÄMIJÄRVI 7.10.2021 10:00 Tilaajille

Jämijärvi alkaa laskuttaa paljon aikaa vievästä tiedonhausta

PÄÄKIRJOITUS 7.10.2021 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Aluevaltuustoon tarvitaan paikallista ääntä – harva kaupunkiseudulla asuva osaa tai haluaa ajatella palveluita täkäläisen käyttäjän näkökulmasta

KOLUMNI 6.10.2021 19:00 Tilaajille

Kolumni: Polkkatukat ja pirtupöksyt