IKAALINEN 26.5.2022 09:00

Voiko lasten kanssa keilata? – Ikaalilaiset Tuomelat testasivat Ikaalinen Span aktiviteetteja sisällä ja ulkona

Anne Salminen

Pitääkö kesätekemisen tapahtua aina ulkona, vai voiko sisällä touhuaminen olla yhtä mukavaa?

Mikäpä olisi parempi paikka selvittää asiaa kuin Ikaalinen Spa & Resort, josta löytyy monenlaista puuhattavaa niin ulkona kuin sisällä.
Spassa kesäpäivää voi viettää esimerkiksi uimarannalla rentoutumalla, sup-laudan tai fatbiken selässä tai pickleball-kentällä. Uintihaaveista ei tarvitse luopua viileänäkään päivänä, sillä Span Vesitropiikissa vesi on lämmintä läpi vuoden.
Vastausta lähtevät toimittajan kanssa selvittämään ikaalilaiset 7-vuotias Iina, kesäkuussa 9 vuotta täyttävä Anni sekä äiti Soile Tuomela. Anni ja Iina Tuomela ovat monessa lajissa kokeneita harrastajia, sillä he muun muassa ulkoilevat, ratsastavat, uivat, leikkivät ja käyvät 4H-kerhossa.
Tänään ei napata fatbikeja tai rynnätä uimarannalle, vaan suunnataan aluksi keilaradalle. Monelle keilaus on tuttua aikuisten illanvietoista, mutta voiko lajia harrastaa lasten kanssa?

Pallo matkaan

Tuomelan perheessä äiti Soile on keilannut ennenkin. Tyttärille Annille ja Iinalle kerta on ensimmäinen.

Anni ja Iina nappaavat radan keveimmät, kuusi kiloa painavat pallot ja pyöräyttävät ne vuorollaan omin voimin keiloja kohti. Keilaus sujuu hyvin, mutta radalta löytyvä aputeline osoittautuu lapsille mukavammaksi tavaksi laittaa pallot liikkeelle.
Teline asetellaan oikeaan kohtaan, pallo nostetaan sen päälle ja pukataan matkaan. Telineen avulla lapset jaksavat keilata innolla koko vuoron. Energialle ei itse asiassa näy loppua, vaan tytöt jatkaisivat mielellään pidempäänkin. Kumpikin tytöistä tekee myös täyskaatoja.
Radalle syntyy mukavaa urheilukilpailun tuntua, kun nuoret osallistujat seuraavat kaatuneiden keilojen lukumäärää silmä tarkkana jokaisen heiton jälkeen. Huomiota saavat myös näytöllä vilahtelevat videot.
Keilailu saa niin ensikertalaisilta kuin äiti Soile Tuomelalta positiiviset arviot. Kaikki lähtisivät radalle mielellään uudestaankin.
Seuraavaksi jatkamme matkaa minigolf-radalle.

Sinnikästä mailailua

Kun testaajat ovat saaneet käteensä pallot ja sopivan mittaiset mailat, suuntaamme Span 18-reikäiselle minigolf-radalle. Kauniiden järvimaisemien äärellä sijaitseva rata kylpee ihanassa auringonpaisteessa.

Kyllä ulkona vaan kelpaa.
Tällä kertaa pelaavat vain perheen tyttäret, jotka ovat kokeilleet minigolfaamista kerran aiemmin Toivolansaaren leirintäalueen radalla.
Osa Span radoista sujuu läpi vain muutamalla lyönnillä. Kumpikin tytöistä saa pallon reikään parhaimmillaan kolmella lyönnillä.
Toisissa esteet ovat haastavampia ja radat vaativat useampia kokeiluja. Erityisen vaativaksi osoittautuu reikä, joka on metallisen nousun päällä. Pallo ei tahdo mennä maaliin niin millään.
Tässä vaiheessa toimittajan ei auta kuin nöyränä ihailla 7-vuotiaan Iinan kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. 20 määrätietoisen lyönnin jälkeen pallo viimein sujahtaa reikään.
Eikä into ole vähentynyt mihinkään, vaan onnistumisen jälkeen on jo kiire seuraavan radan luo.

Mikä oli mukavinta?

Touhukkaan päivän päätteeksi Tuomelat suuntaavat vielä Vesitropiikin kuohuihin. Toimittaja ei tule enää mukaan kameran kanssa, mutta vesipedot viestittävät illalla tiedon siitä, mikä päivän tekemisistä oli mukavinta:

”Anni oli sitä mieltä, että kaikista näistä kolmesta aktiviteetista keilaus oli mieluisin ja Iinan mielestä keilaus ja uinti.”
Ja näin tulos on ratkennut. Mukavaa kesätekemistä voi löytää myös sisätiloista.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 18.9.2023 10:00 Tilaajille

Virtuaalitodellisuus tuli kylpylään – Leijuvat kolikot ja elävät kuolleet tuntuvat todellisilta VR-simulaattorilla

IKAALINEN 15.9.2023 09:00 Tilaajille

Kylpylä luottaa tähtiartisteihin ja iltamenoihin – Ikaalinen Spassa tapahtuu joka keskiviikosta joka sunnuntaihin

IKAALINEN 20.7.2023 16:00 Tilaajille

Keilaseura Ikken kausi täyttyi lukuisista kisoista – seura on saanut paljon uusia jäseniä

IKAALINEN 19.6.2023 13:00 Tilaajille

Festariväki viihtyi Kesäehtoossa – ”Eturivin paikka on saatava, maksoi mitä maksoi”

IKAALINEN 29.5.2023 10:00 Tilaajille

Lasten suosikit löytyvät kylpylässä allasosastolta – ”Laskin isosta liukumäestä 12 kertaa”