HÄMEENKYRÖ 30.5.2022 06:00

Edessä viimeinen kesä vanhalla kolmostiellä – ”Kesäkuun loppupuolella Tampereen suunnasta tuleva liikenne ohjataan keskikaiteen väärälle puolen”

Tuukka Olli

Kolmostien uuden tielinjan, Hämeenkyrönväylän työmaalla alkaa viimeinen iso työkesä. Vuonna 2020 alkaneet rakennustyöt ovat näkyneet kunnassa monin tavoin, mutta viimeistään tämän vuoden lopulla väliaikaiset liikennejärjestelyt loppuvat, kun uusi linja avataan liikenteelle. Tekemistä toki riittää vielä ensi vuodellekin, kokonaisuudessaan urakka valmistuu kesällä 2023.

Vielä tänä kesänä on tiedossa muutoksia liikennejärjestelyihin. Pelkästään kiertoteistä ei suinkaan ole kyse, vaan pääpaino on suljettujen tai kokonaan uusien yhteyksien avaamisessa.
Ensimmäisenä kiertotie poistuu Timintieltä. Alueella on rakennettu uutta siltaa, jota pitkin Timintie ylittää uuden väylän. Työmaapäällikkö Juho Koskimaa Destialta kertoo, että silta otetaan käyttöön viimeistään viikolla 24, jolloin viereinen kiertotie puretaan tarpeettomana.
Viikkoa myöhemmin, siis juhannusviikolla, on tarkoitus avata Viljakkalaan vievän Kylmäojantien uusi linja. Näin nykyiseltä kolmostieltä ajetaan Viljakkalaan Heiskan eritasoliittymän risteyssillan yli.
– Tavoite on tiukka, mutta realistinen, Koskimaa toteaa.
Kylmäojantietä kehitetään hankkeen tiimoilta laajemminkin, sillä Hämeenkyrönväylältä rakennetaan kevyen liikenteen väylä Viljakkalan suuntaan Kyröskoskentien risteykseen saakka.
Viimeistään elokuun puolivälissä liikenteelle avataan Tippavaarassa sijaitseva Häijääntie. Tie on nyt suljettu siltatöiden vuoksi, mutta uuden sillan valmistuttua kolmostien nykyiseltä linjalta pääsee taas Tippavaaran kauppoihin ja edelleen Kyröskoskelle.

Liikennejärjestelyitä kolmostiellä

Uusia liikennejärjestelyitä on tiedossa kolmostien nykyisellä linjalla Hämeenkyrönväylän molemmissa päissä, eli Kyröskoskella ja Hanhijärvellä. Liikennejärjestelyitä tarvitaan, jotta uusi tielinja saadaan liitettyä vanhaan tiehen.

Enemmän järjestelyitä tarvitaan Hanhijärvellä. Siellä Tampereen suunnasta tuleva liikenne ohjataan heinä-elokuun vaihteessa kulkemaan Hanhijärven uuden eritasoliittymän kautta. Myöhemmin eritasoliittymän kautta kiertää myös Hämeenkyrön suunnasta tuleva liikenne.
Kyröskoskella liityntätyöt näkyvät liikenteelle lähinnä aiempaa pidempänä 50 kilometrin nopeusrajoitusalueena.
– Liikennejärjestelyt siellä eivät suuresti muutu. Kesäkuun loppupuolella Tampereen suunnasta tuleva liikenne ohjataan keskikaiteen "väärälle puolen".
– Siihen tosiaan kannattaa varautua, että liikennejärjestelyt kesän aikana muuttuvat hankealueen molemmissa päissä, painottaa projektipäällikkö Akseli Nurmi Väylävirastosta.
Hämeenkyrönväylän molemmissa päissä ajatuksena on, että liikenne ohjataan uudelle reitille ajosuunta kerrallaan.
Kesän aikana Ristamäentiellä tehdään koulun lähellä pysäkin parannuksia. Työt ajoitetaan niin, että valmista on syksyllä, kun koulut alkavat.


Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 16.11.2023 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrönväylä on nyt valmis ja hanke on takuuajalla – ”Sen aikana rakenteiden toimivuutta seurataan ja korjataan tarpeen vaatiessa”

HÄMEENKYRÖ 9.11.2023 13:00 Tilaajille

Hämeenkyrö kuittasi väylästä puolen miljoonan korvaukset – Korvausvaatimuksia on vielä yli 230 000 euron edestä

HÄMEENKYRÖ 22.9.2023 10:00 Tilaajille

Valtio on maksanut korvaukset Hämeenkyrönväylän alle jääneistä maista – Kunnan osuus yli puoli miljoonaa euroa

HÄMEENKYRÖ 17.8.2023 08:00 Tilaajille

Hämeenkyrön väylätyöt ovat loppusuoralla – ”Syyskuun alkupuolella pitäisi olla valmiina”

HÄMEENKYRÖ 7.8.2023 15:00 Tilaajille

30-metrinen pyloni tervehtii väylällä kulkijaa – ”Paikan suhteen elyllä on melkoinen normiviidakko”