IKAALINEN 11.4.2022 11:10

Väärän rastivälin lukeminen pudotti Nouskin kärjestä Viestiliigan avausosakilpailussa

Juho-Veikko Hytönen
Ikaalisten Nouseva-Voima ei onnistunut odotetulla tavalla suunnistuksen Viestiliigan avausosakilpailussa Naantalissa perjantaina.

Ykkösjoukkue oli maalissa vasta sijalla 19 yli 20 minuuttia viestin ylivoimaisesti voittanutta Tampereen Kooveeta perässä. Suoritus kaatui jo avausosuuden puolivälissä, kun kärkiletkassa edennyt rutinoitunut aloittaja Mikko Knuuttila suunnisti oikealle rastille, mutta luki vahingossa väärää rastiväliä. Aikaa meni useita minuutteja, eivätkä kilpakumppanit jääneet odottamaan. Kovaa edennyt kärkiryhmä ei tämän jälkeen ollut enää tavoitettavissa.

Hiihtosuunnistusuransa kolmeen MM-mitaliin maaliskuisissa Keminmaan kotikisoissa päättänyt Tuomas Kotro sai maastojuoksukykynsä ja yösuunnistustekniikkansa nopeasti kuntoon ja onnistui nostamaan sijoitusta toisella osuudella. Juha Luoman vauhti ja tarkkuus ankkuriosuudella oli niin ikään erinomainen. Joukkue nosti sijoituksensa lumisessa, märässä, tuulisessa ja kylmässä perjantaiyössä 20 parhaan joukkoon. Kaikkiaan kauden avaukseen osallistui 76 joukkuetta.

Nouski joutui starttaamaan viestiin ilman kaikkia kovimpia nimiä, sillä Eetu Savolainen toipuu vielä jalkavammasta ja Teemu Oksanen oli maajoukkueleirillä Tanskassa valmistautumassa kesän MM-kisoihin.

Nouski saanee jalkeille huomattavasti iskukykyisemmän joukkueen seuraavaan osakilpailuun, kun Viestiliiga jatkuu huhtikuun 24. päivä. Tosin Askolan metsissä hanki ulottuu yhä yli polven, joten kilpailun järjestäminen on vielä epävarmaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 19.9.2023 13:00 Tilaajille

Kaksi Nouskin kasvattia lähtee EM-kisoihin – Teemu ja Maiju Oksanen mukana arvokisakauden päätöksessä Italiassa

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 9.9.2023 17:00 Tilaajille

Nouskin Teemu Oksanen suunnisti SM-hopealle – Myös Kyrös-Rastin Johanna Naskali ylsi pistesijalle

IKAALINEN 3.8.2023 13:00 Tilaajille

Seitsemisessä kirmataan sunnuntaina Nouskin järjestämä polkujuoksu jo kahdeksannen kerran

IKAALINEN/ČESKÁ LÍPA 3.8.2023 11:00 Tilaajille

Nouskin Teemu Oksanen suunnisti maailmancupin sprintissä seitsemänneksi

IKAALINEN 2.6.2023 17:00 Tilaajille

Nouski on suunnistuksen suurviestien kestomenestyjä – edustusjoukkueen tavoitteena on sijoitus Jukolan kärkiviisikkoon