IKAALINEN/TAMPERE 26.5.2024 15:00

Ennätysmäärä nouskilaisia pikkusuunnistajia Särkänniemessä – Kyseessä lasten suunnistuksen huippuhetki

Kristiina Oksanen
Jos Jukolan viesti on suunnistuskauden huippuhetki aikuisille suunnistajille, on jokavuotinen Särkänniemi-suunnistus sitä pikkusuunnistajille. Särkänniemessä suunnistettiin tänä vuonna jo 25. kerran. Nouskilaisia oli mukana hieno joukko – 22 suunnistajaa, joista iso osa ensikertalaisia. Nuorimmat nouskilaiset osallistuivat viisivuotiaiden sarjaan ja vanhin mukana ollut täyttää tänä vuonna 14 vuotta.

Kilpailullisesti parhaiten pärjäsivät kokeneet konkarit Saara ja Samra Pohjonen ollen molemmat seitsemänsiä sarjoissaan D10 ja H13. Hienosti pärjäsi myös D14-sarjassa Elsa Myllymäki, joka oli viime viikonlopun SM-sprinttikisassa jo upeasti 13. Sarjassa H10RR Iikka Tiura yllätti varmasti itsensäkin sijoittuen hienosti sijalle 13 suuressa, 53 juoksijan sarjassa.
Saattajasarjoissakin nähtiin lupaavia suorituksia. Iikan pikkuveli Eemi juoksi sarjassa H8RRS sijalle 10, ja sarjassa D8RRS Elli Alakojola sijalle 7. Isabel Alavakerin yhden rastivälin viiden minuutin koukku maksoi aivan huippusijoituksen sarjassa D7RRS, mutta virheistähän aina opitaan.
Erityismaininnan ansaitsevat sarjassa D7RRS Helmi Latvajärven huikea loppusuoran veto ja koko joukon nuorimman, Lilja Holkon nousujohteinen juoksu sarjassa D5RRS.
Päätavoite lasten suunnistustapahtumassa täytyy aina olla hymyilevät naamat ja iloinen mieli. Näitä nähtiin Tampereella runsain mitoin, vaikka kaikki rastivälit eivät ihan kohdilleen menneetkään.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Lukijat 9.6.2024 18:00 Tilaajille

Kospoströmin tutkimusasemalle tehtiin tutkimusretki Hämeenkyröstä – Parasta olivat kahluusaappaat

MIELIPIDE 7.6.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Jättäkää Luhalahti jo rauhaan! – ”Tuntuu aika rajulta, että pelinappuloina ovat lapset”

IKAALINEN 7.6.2024 07:00 Tilaajille

MM-sprinttisuunnistuksen joukkue on nimetty – Teemu Oksanen valittiin myös EM-kisoihin elokuussa

VILJAKKALA 4.6.2024 07:00 Tilaajille

Tiktok herättää mielipiteitä myös viljakkalalaisnuorissa – ”Sovelluksen poistaminen jättäisi aikaa myös oikealle elämälle”

PÄÄKIRJOITUS 29.5.2024 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Perheet ja kustannukset puntarissa – ”Aamulähdöt ovat harvassa perheessä niin sujuvia, että niitä tarvitsisi mutkistaa”