HÄMEENKYRÖ 17.7.2024 17:00

Uusi pinsiöläinen seura oli menestyksekäs Maisema-Triathlonilla – Kilpailuun osallistui noin 70 triathlonistia

Elisa Tuomisto

Hämeenkyrössä järjestettiin sunnuntaina 14. heinäkuuta jo kahdeksatta kertaa Maisema-Triathlon. Kilpailuun osallistui noin 70 triathlonistia eri puolilta Suomea. Pinsiöläislähtöinen uusi lajin erikoisseura Mäyräjärvi Triathlon ja Triathlonteam 226 Nokialta saavuttivat molemmat neljä palkintokorokesijaa.

Hämeenkyrön pienvenesatamassa Uskelanniemessä oli suurta urheilujuhlan tuntua, kun triathlonin osanottajat ympäri Suomea järjestelivät pyöriään vaihtoalueen telineisiin. Mukana oli niin triathlonpyöriä, kilpapyöriä, fatbikeja ja kaupunkipyöriä. Kilpailun järjestelyistä vastasi Kyrös-Rasti ry. Epävakainen sää oli osallistujille varmasti mieleen sateen tuoden hieman viilennystä.

Triathlonin ensimmäinen laji, 300 metrin uinti käynnistyi yhteislähdöllä Pappilanjoen suulta. Uimaveden lämpötila oli mukavat 20 astetta. Uintia oli turvaamassa Hämeenkyrön VPK:n pintapelastusyksikkö, kaksi soutuvenettä ja vesiskootteri. Ensimmäisenä vedestä nousi nokialaisen Triathlonteam 226:n Ronja Haavisto ajassa 5.18. Haaviston uintiaika oli verrattain kova, sillä Oskari Leikkanen Mäyräjärvi Triathlonista ja Saku Aro Nokialta seurasivat vasta yli kahdenkymmenen sekunnin jälkeen. Pyöräosuudella tilanteet kärjen osalta vaihtuivat. Mäyräjärvi Triathlonin Olli Henriksson nousi kärkeen aivan kannoillaan seurakaverinsa Nestori Lähde ja Ilkka Hurmansalo MSR:stä. Uintiosuuden jälkeen Henriksson oli ollut neljäntenä ajassa 5.57.15 kilometrin pyöräilyn kovimman ajan kellotti Mäyräjärven Lähde, jolla kului Kirkkojärven ympäri pyöräilyyn aikaa 27.05. 45-vuotaiden miesten sarjan hämeenkyröläislähtöinen Petteri Jokinen Velo Salosta ajoi vahvan paikallistuntemuksensa siivittämänä päivän toiseksi nopeimman pyöräajan 27.24. Olli Henriksson kellotti päivän nopeimman juoksuajan 15.01 ja samalla koko kilpailun nopeimman kokonaisajan 48.36. Nestori Lähde piti hopeasijansa ajalla 49.44, vaikka Ilkka Hurmansalo kiristi osuudelle lähdettäessä 27 sekunnin takaa-ajoaseman vain 11 sekunnin tappioon pysäyttäen maalikellon ajassa 49.55. Maalissa Hurmansalolle ei jäänyt jossiteltavaa, sillä mies oli selvästi laittanut itsensä ahtaalle. Mäyräjärven Olli Henriksson kertoi maaliin tultuaan kisan sujuneen hyvin. Mäyräjärvi sijaitsee Pinsiössä Hämeenkyrön puolella ja yhdistys on rekisteröity Ylöjärvelle.

Naisten kilpailussa Stamina TC:n Johanna Viitasen pyörä kulki vahvasti ja hän nousi kilpailun kärkeen vajaan minuutin erolla nopeimpaan uimari Haavistoon. Viitanen oli uinnin jälkeen noin minuutin perässä Haavistoa. Kolmantena naisena vaihtoon pyöräosuudelta saapui naiset 45v. sarjan Annika Suvela TriBabes Finlandista ajalla 35.50. Juoksuosuus ei tuonut muutoksia kilpailun tilanteeseen. Naisten kilpailussa Johanna Viitanen piti johtoasemansa loppuajalla 52.55. Haaviston juoksuaskel oli Viitasta lennokkaampi ja ero voittajaan kutistui lopulta vain 13 sekuntiin. Haaviston loppuaika oli 53.08. Viitanen kertoi maalissa, että hyvin meni kun voitto irtosi, vaikka kova kisa olikin. Kilpailun kolmanneksi sijoittui Saana Paananen Triathlonteam 226:sta, jääden voittajasta noin seitsemän minuuttia ajalla 59.39. Paananen kertoi eksyneensä juoksureitillä ja valitettavaan pummiin tuhraantui aikaa. Onneksi harhautuminen ei kuitenkaan vaikuttanut Paanasen loppusijoitukseen.

Miehet 45-sarjan voiton otti Petteri Jokinen ajalla 53.00. Mäyräjärvi Triathlonin Oskari Leikkanen ja Hannu Henriksson jakoivat hopeapokaalin tasatuloksella ajalla 53.18. Naiset 45-sarjan nopein oli Annika Suvela, jonka loppuaika 56.58 olisi riittänyt päivän kilpailussa naisten yleisen sarjan kolmanteen sijaan. Toiseksi sijoittui Triathlonteam 226:n Sanna Köngäs Nokialta ajalla 1.01.59 ja kolmanneksi Puhti Triathlonin Mari Seppä ajalla 1.02.37. 16-vuotiaiden poikien sarjassa Triathlonteam 226:n Väinö Hautakoski viiletti voittoon kovalla loppuajalla 59.59. Toiseksi tuli Elias Kleemola Tampereen Triathlonklubista ajalla 1.03.15. Tyttöjen 16-sarjassa käytiin päivän kovin voittokamppailu jonka vei niukasti nimiinsä Elli Rantasalo Akaasta ajalla 1.07.36. Toiseksi sijoittui Kyrös-Rastin oma Vilma Pyhtilä jääden vain joitain sadasosia voittajasta. Kolmanneksi sijoittui Anni Rantasalo Akaasta. Joukkuekilpailun voitti team EPO jäseninään Paavo Ala-Jaskara, Eero Ala-Jaskara ja Ohto Riitahaara.