Mielipiteet 19.8.2021 09:05

Useimmat moottoripyöräkerhot ja motoristit asiallisia

Moottoripyöräjengi McExecutors kokoontui viime viikonloppuna Hämeenkyrössä ja UutisOivan ennakkojutussa julisti tekevänsä pesäeroa muihin mp-kerhoihin harrastamalla moottoripyöräilyä sivistyneesti ja järkevästi. Se oli kummallinen toteamus, sillä Suomessa on jo kymmeniä ellei satoja moottoripyöräkerhoja, jossa tätä harrastusta toteutetaan juuri noilla periaatteilla. Kerhotoimintaan kuuluu usein kouluttajia, ajotilaisuuksia, ratapäiviä, kursseja, pyörien kunnostusta, ryhmäajoa jne.
Hyviä ajotapoja ja liikenneturvallisuutta toteuttavia kerhoja on siis yllin kyllin. Itse näen jopa motoristin alkuperäisen vapaus- ja seikkailuviehätyksen olevan osittain uppoamassa ja katoamassa joihinkin ”me olemme vähän parempia motoristeja kerhoihin”, jota tuosta edellä mainitusta julistuksestakin saattaa hieman aistia.
Moottoripyörällä liikkuvassa isossa harrastajajoukossa on aina ilmennyt joitakin älyttömiä kaahailijoita sekä niitä jotka ovat saaneet moottoripyörän hetkeksi käsiinsä väärin tai luvattomin keinoin ja joiden takia sitten usein rytisee kohtalokkaasti. Älköön heitä sekoitettako tavallisiin motoristeihin sillä tänä päivänä useimmat motoristit, mukaan lukien kerholaiset, lähtevät vilkkaaseen liikenteeseen jarrut viritettyinä, peilit ja silmät tarkkana varomaan, oppimaan uutta sekä hyväntuulisesti heilauttamaan kättä vastaantuleville motoristeille.

Hämeenkyröläinen motoristi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 11.10.2021 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Ajoitukset kohdillaan Ikaalisissa – ”Menestystä molemmille hankkeille”

MIELIPIDE 10.10.2021 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Ei säästön takia voi siirtää uuteen paikkaan – eikö itsemääräämisoikeus koske kehitysvammaisia?

JÄMIJÄRVI 7.10.2021 10:00 Tilaajille

Jämijärvi alkaa laskuttaa paljon aikaa vievästä tiedonhausta

PÄÄKIRJOITUS 7.10.2021 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Aluevaltuustoon tarvitaan paikallista ääntä – harva kaupunkiseudulla asuva osaa tai haluaa ajatella palveluita täkäläisen käyttäjän näkökulmasta

KOLUMNI 6.10.2021 19:00 Tilaajille

Kolumni: Polkkatukat ja pirtupöksyt