OIVASEUTU 23.11.2021 11:00

Tutkimus: Äänestäjä selaa sanomalehteä kun päättää aluevaaliehdokkaastaan

Sanomalehdet ovat ylivoimaisesti tärkein media kun suomalaiset hakevat tietoja aluevaaleihin, selviää IRO Reearchin lokakuussa Uutismedian liiton toimeksiannosta tekemästä tutkimuksesta.
Heistä, jotka aikovat varmasti tai melko varmasti äänestää aluevaaleissa jopa 56 prosenttia aikoo hakea tietoa äänestyspäätöksensä tueksi painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä. Seuraavaksi eniten tietoa haetaan televisiosta (37 prosenttia) ja kolmanneksi eniten kaupunkilehdistä (34 prosenttia).
Ehdokkaiden omat verkkosivut ja kunnan omat palvelut sijoittuvat huomattavasti alemmas (31 ja 23 prosenttia).
Vielä harvempi aikoo etsiä tietoa puolueiden verkkosivuilta tai postilaatikkoihin jaettavista mainoksista, Googlesta tai sosiaalisesta mediasta.
Ainoastaan nuorten eli 18–24 -vuotiaiden kohdalla sanomalehdet menettävät ykkössijansa: heidän kohdallaan Google ja sosiaalinen media kiilaavat perinteisten lehtien ohi.
Tutkimus toteutettiin valtakunnallisesti, pois lukien Helsinki, joka ei äänestä aluevaaleissa. Aluevaalit 2022 -tutkimus toteutettiin osana IRO Research Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimusta. Tutkimusta varten haastateltiin 886:ta vähintään 18-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikan tyypin sekä maakunnan mukaan vastaamaan suomalaista väestöä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 6.5.2024 10:30 Tilaajille

Keskusta avasi aluevaalipelin, ensimmäiset ehdokkaat julki – Hämeenkyröstä ehdolla yksi

PÄÄKIRJOITUS 13.9.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Sanomalehti on edelleen luotetuin – Luotettavuus on myös paikallislehden tärkein arvo

HÄMEENKYRÖ 11.4.2022 15:00 Tilaajille

Vaikka moni asia on hyvin, parannettavaa on yhä – ”Hämeenkyrön Sanna Marin” eli Lotta Hamari työskentelee tutkijana konkreettisesti sen eteen, että kaikkialla saa hyvää hoitoa

KOLUMNI 3.3.2022 13:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Nyt mitataan teot kauniiden sanojen takana – ”Hieman kaksijakoisia ajatuksia synnyttää se että valitetaan kalliista energiasta ja samanaikaisesti heristellään sormea uudenlaisten, puhtaiden energialähteiden suuntaan ja maalaillaan paholaisen kuvia”

KOLUMNI 24.2.2022 20:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Historiallista – ”Harvoin säästötoimenpiteissä on helppoja ratkaisuja, mutta päätöksiä on vaan tehtävä”