KOLUMNI 24.2.2022 20:00

Kirjoittajavieras: Historiallista – ”Harvoin säästötoimenpiteissä on helppoja ratkaisuja, mutta päätöksiä on vaan tehtävä”

Maarit Lepistö
Maarit Lepistö
Näin ovat ensimmäiset ja siten historialliset aluevaalit ohi ja vastavalittu aluevaltuusto pääsee suunnittelemaan uutta hyvinvointialuetta. Hämeenkyrön kunnalle on arvokasta, että saimme oman edustajan aluevaltuustoon.

Näiden vaalien olisi kuulunut kiinnostaa kaikkia, sillä niiden aiheet, sosiaali- ja terveysasiat sekä pelastuspalvelut, koskettavat meitä kaikkia. Jotenkin ilmeisesti ei osattu kertoa tarpeeksi selkeästi siitä, mistä on kysymys ja siten vaalien asiat jäivät osalle kaukaisiksi, eivätkä kaikki siten innostuneet äänestämään. Äänestysprosentti oli Hämeenkyrössä seudun kunnista alhaisin, ainoastaan 47,3 prosenttia. On vähän vaikeaa puhua demokratiasta noilla luvuilla.
Itse pääsin vaaleissa varasijalle ja pääsen sitä kautta kyllä vaikuttamaan. Oman ryhmäni kokouksiin kutsutaan aina osa varajäsenistä, ja itse kuulun siihen ryhmään.
Vaikuttamisen valiokuntapaikoista on jo tehty kysely. Neuvottelut eri ryhmien välillä ovat menossa ja ensimmäinen aluevaltuuston kokous on 8. maaliskuuta 2022. Siitä se sitten alkaa – uusi aika!
Omassa kunnassamme Hämeenkyrössä päällimmäisenä ovat nyt tulevat, välttämättömät säästötoimet, joita meidän on kyettävä saamaan aikaan voidaksemme olla jatkossakin itsenäinen kunta. Valittu ohjausryhmä on yhdessä kunnanjohtajan ja palvelupäälliköiden kanssa, konsulttien tuella kääntänyt kivet ja kannot.
Kahdessa valtuustoseminaarissa on säästöpaketista keskusteltu varsin monipuolisesti, sillä kunnanvaltuusto on ylin päättävä elin, joka teki päätökset säästöpakettia koskevista asioista 21. helmikuuta järjestetyssä kokouksessaan. Tätä kirjoittaessa kokous on vielä edessä.
Harvoin säästötoimenpiteissä on helppoja ratkaisuja, mutta päätöksiä on vaan tehtävä.
Nautitaan talven aurinkoisista päivistä! Ainakin lunta on enemmän kuin tarpeeksi!

Kirjoittaja Maarit Lepistö on Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja, joka pohtii kuntalaisia koskettavia asioita valtuuston näköalapaikalta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 6.5.2024 10:30 Tilaajille

Keskusta avasi aluevaalipelin, ensimmäiset ehdokkaat julki – Hämeenkyröstä ehdolla yksi

VILJAKKALA/YLÖJÄRVI 28.3.2024 13:00 Tilaajille

Ylöjärveltä ennakoitua parempi tilinpäätös – Syynä ”verohännät”

IKAALINEN 26.3.2024 17:00 Tilaajille

Ikaalinen teki yli 600 000 euron ylijäämäisen tuloksen – Merkittävin syy ylijäämiin on verohännissä

HÄMEENKYRÖ 26.3.2024 13:00 Tilaajille

Kertaluonteiset erät siivittivät Hämeenkyrön 2,2 miljoonan euron ylijäämään – Edessä silti tiukat vuodet

KOLUMNI

Maarit Lepistö 15.1.2024 17:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Vielä kerran vanhasta vuodesta – ”Hyvällä mielellä silti astun tähän uuteen vuoteen”