KOLUMNI 24.2.2022 20:00

Kirjoittajavieras: Historiallista – ”Harvoin säästötoimenpiteissä on helppoja ratkaisuja, mutta päätöksiä on vaan tehtävä”

Maarit Lepistö
Maarit Lepistö
Näin ovat ensimmäiset ja siten historialliset aluevaalit ohi ja vastavalittu aluevaltuusto pääsee suunnittelemaan uutta hyvinvointialuetta. Hämeenkyrön kunnalle on arvokasta, että saimme oman edustajan aluevaltuustoon.

Näiden vaalien olisi kuulunut kiinnostaa kaikkia, sillä niiden aiheet, sosiaali- ja terveysasiat sekä pelastuspalvelut, koskettavat meitä kaikkia. Jotenkin ilmeisesti ei osattu kertoa tarpeeksi selkeästi siitä, mistä on kysymys ja siten vaalien asiat jäivät osalle kaukaisiksi, eivätkä kaikki siten innostuneet äänestämään. Äänestysprosentti oli Hämeenkyrössä seudun kunnista alhaisin, ainoastaan 47,3 prosenttia. On vähän vaikeaa puhua demokratiasta noilla luvuilla.
Itse pääsin vaaleissa varasijalle ja pääsen sitä kautta kyllä vaikuttamaan. Oman ryhmäni kokouksiin kutsutaan aina osa varajäsenistä, ja itse kuulun siihen ryhmään.
Vaikuttamisen valiokuntapaikoista on jo tehty kysely. Neuvottelut eri ryhmien välillä ovat menossa ja ensimmäinen aluevaltuuston kokous on 8. maaliskuuta 2022. Siitä se sitten alkaa – uusi aika!
Omassa kunnassamme Hämeenkyrössä päällimmäisenä ovat nyt tulevat, välttämättömät säästötoimet, joita meidän on kyettävä saamaan aikaan voidaksemme olla jatkossakin itsenäinen kunta. Valittu ohjausryhmä on yhdessä kunnanjohtajan ja palvelupäälliköiden kanssa, konsulttien tuella kääntänyt kivet ja kannot.
Kahdessa valtuustoseminaarissa on säästöpaketista keskusteltu varsin monipuolisesti, sillä kunnanvaltuusto on ylin päättävä elin, joka teki päätökset säästöpakettia koskevista asioista 21. helmikuuta järjestetyssä kokouksessaan. Tätä kirjoittaessa kokous on vielä edessä.
Harvoin säästötoimenpiteissä on helppoja ratkaisuja, mutta päätöksiä on vaan tehtävä.
Nautitaan talven aurinkoisista päivistä! Ainakin lunta on enemmän kuin tarpeeksi!

Kirjoittaja Maarit Lepistö on Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja, joka pohtii kuntalaisia koskettavia asioita valtuuston näköalapaikalta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

KOLUMNI 21.9.2023 07:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Hyvinvointialue tekee vaikeita ratkaisuja – ”Pirkanmaan osuus mielenterveyden häiriöistä aiheuttavista kustannuksista on noin 1,1 miljardia euroa”

HÄMEENKYRÖ 13.9.2023 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrö linjasi taloudesta – Menokatto 25 miljoonaa, säästöjä etsittävä

JÄMIJÄRVI 12.9.2023 19:00 Tilaajille

Jämijärven suunnitelmat: leikkauksia yksityisteistä, teknisen johtajan virkaa täytetä – nuorisotoimesta tai aamu- ja iltapäivätoiminnasta ei säästetä

HÄMEENKYRÖ 29.8.2023 17:00 Tilaajille

Heiska ry:n tarjous kunnalle: 47 000 eurolla eroon veloista ja omistuksista

JÄMIJÄRVI 29.8.2023 12:40 Tilaajille

132 000 euron säästö perusopetuksesta herätti kysymyksiä, kun Jämijärven valtuusto hyväksyi säästöpaketin