Kulttuuri 14.7.2023 10:00

Taatan tanhuvilla juhlittiin uutta kirjaa – kauniin teoksen tekstit ovat F. E. Sillanpään kynästä


Eija Anttila


F.E.Sillanpään kotitalon pihapiirissä vietettiin kesäistä sunnuntaipäivää iloisen rennossa tunnelmassa. Töllinmäen kesäpäivätapahtuma oli koonnut jälleen kerran monikymmenpäisen joukkion, jotka F.E.Sillanpään Seuran puheenjohtaja Vilho Ponkiniemi toivotti tervetulleeksi. F.E. Sillanpään syntymästä tulee syksyllä kuluneeksi 135 vuotta, minkä kunniaksi seura julkaisi tapahtumassa upeista maisemakuvista ja F.E.Sillanpään teksteistä kootun Taatan tanhuvilla -valokuvakirjan. Kirjan kuvat ovat ikuistaneet Menni Ketola, Seppo Lahtinen ja Erkki Luumi. Marja Lepola ja Heikki Uusitalo ovat valinneet kirjailijamestarin runsaasta tuotannosta kuviin sopivat tekstit.

Erkki Luumi kertoi kirjan synnystä ja kirjaan koonneen työryhmän innostuksesta kirjan kokoamiseen, minkä ansiosta kirja saatiin nopeasti koottua. Kirja herätti runsaasti mielenkiintoa ja sai ansaitut kiitokset.
Tapahtumassa Pirkkalan Pelimannit esittivät niin reipasta musiikkia, että usean kuuntelijan jalat polkivat tahtia ja vain tanssilattia puuttui tanssiin innostavaa musiikkia kuunnellessa.
Ikaalisten Kalevalaiset naiset esittivät koskettavia poimintoja suomalaisesta kirjallisuudesta teemalla Naisia suvimaisemassa. Tekstit kertoivat Kantelettaren tytöistä maailman naisiin, savusaunassa syntyneistä (Maaria Leinonen) vanheneviin naisiin (Eeva Heilala). Niin Kirje rintamalle kuin ote Irene Hietalan Päiväkirjastakin herättivät monenlaisia mietteitä. Esitys liittyi Töllinmäkeen Sillanpään tekstin Vanhan Siinan vierailu myötä.
Vielä tapahtuman lopuksi Pirkkalan Pelimannien soittama loppumusiikki antoi hyvän mielen kotiin vietäväksi. Puheensorina jatkui Töllinmäen tanhuvilla vielä pitkään musiikin tauottua. Sääkin suosi tapahtumaa sopivalla lämmöllä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 19.2.2024 15:02 Tilaajille

Perinteet ja nykyaika yhdistyivät: Kansallispuvun kanssa sai hiihtää vaikka luistelutyylillä

HÄMEENKYRÖ 5.10.2023 10:00 Tilaajille

Tänään 70 vuotta: Kutsumus löytyi kirjanteosta – Kuvien ja tekstin yhdistäminen on kiehtonut Erkki Luumia kauan

HÄMEENKYRÖ 17.7.2023 17:00 Tilaajille

Myllykolussa koetaan erilaisia ihmiskohtaloita – ”Kahdessa yössä koko eletty elämä”

HÄMEENKYRÖ 31.5.2023 08:00 Tilaajille

Ooppera palaa taianomaiseen Myllykoluun F. E. Sillanpään tarinalla – suviyössä on läsnä elämä ja kuolema

HÄMEENKYRÖ 22.5.2023 10:00 Tilaajille

Hämeenkyrön Kameraseura lähestyy keski-ikää – 40 vuoteen mahtuu monta retkeä ja näyttelyä