HÄMEENKYRÖ 12.12.2022 15:00

Taatan kalotit myönnettiin Heinijärven alakoululle ja Eero Pylsylle – F.E. Sillanpään Seura juhli Hämeenkyrön Masurkan tahdissa

Eija Anttila


Kolmen vuoden tauon jälkeen F. E. Sillanpään Seuran joulukahville Ravintola Brukaan kokoontui runsas vierasjoukko ja sali täyttyi iloisesta puheensorinasta. Ohjelman aloittivat Heinijärven alakoulun oppilaat Ellen, Linnea ja Minea lauluillaan opettaja Kirsi Kero-Katajan johdolla. Hämeenkyrön Masurkka johdatti kahvivieraat sillanpääläiseen tunnelmaan. Seuran varapuheenjohtaja Pertti Haavisto toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi Taatan joulupakinoiden historiasta.

Seura myöntää kunniakirjan ja alkuperäisen mallin mukaisen Taatan kalotin henkilöille tai yhteisöille ansioista F.E. Sillanpään ja hänen tuotantonsa tunnetuksi tekemisestä. Joulukahvilla seuran varapuheenjohtaja Pertti Haavisto ja sihteeri Eija Anttila luovuttivat kalotit seuran kummikoulu Heinijärven alakoululle sekä Eero Pylsylle. Pylsy on esiintynyt ansiokkaasti kymmeniä vuosia eri tilaisuuksissa lukien Taata Sillanpään joulupakinoita ja tarinoita. Kiitoksena Eero Pylsy luki Taatan joulupakinan Taatan malliin.
Joulukahville oli kutsuttu myös Kielo Unho Saers ja Marja Helakivi. Kielo Unho Saers on kirjoittanut muistelmakirjan Koti kallis Kunnalliskoti hänen, äitinsä ja sisarustensa asumisesta Hämeenkyrön vanhan kunnalliskodin alueella. Kielo ja sisarensa Marja tarinoivat kunnalliskodista kasvuympäristönä, elämästä ja tapahtumista siellä sekä kirjan synnystä. Muistelmat kirvoittivat monet läsnäolijatkin kertomaan muistojaan kunnalliskodista. Keskustelu olisi jatkunut koko illan, niin mielenkiintoinen aihe oli.
Ohjelma jatkui videoidulla Taatan itsensä lukemalla joulupakinalla sekä Heinijärven koulun oppilaiden esittämillä joululauluilla. Lopuksi laulettiin yhdessä vanhoja tuttuja joululauluja.
Joulun alusajan tapahtumana F.E.Sillanpään Seura vielä järjestää yhteistyössä Heinijärven alakoulun kanssa koulun oppilaille tutustumisretken Eemelin jouluun keskiviikkona 14. joulukuuta. Oppilaat tulevat Töllinmäkeen, jossa Marja Lepola kertoon joulunvietosta Eemelin aikaan ja joulukuusen historiasta. Tietysti myös jouluiset piirileikit kuusen ympärillä luovat iloista joulutunnelmaa oppilaiden palatessa koululle jatkamaan joulujuhlaansa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 17.10.2023 10:00 Tilaajille

Avi tutkii Hämeenkyrön kunnan menettelyt Heinijärven koululla – Taustalla 15 vanhemman kantelu

HÄMEENKYRÖ 17.7.2023 17:00 Tilaajille

Myllykolussa koetaan erilaisia ihmiskohtaloita – ”Kahdessa yössä koko eletty elämä”

Kulttuuri 14.7.2023 10:00 Tilaajille

Taatan tanhuvilla juhlittiin uutta kirjaa – kauniin teoksen tekstit ovat F. E. Sillanpään kynästä

HÄMEENKYRÖ 31.5.2023 08:00 Tilaajille

Ooppera palaa taianomaiseen Myllykoluun F. E. Sillanpään tarinalla – suviyössä on läsnä elämä ja kuolema

HÄMEENKYRÖ 10.5.2023 10:00 Tilaajille

Heinijärven koulun tilannetta on setvitty jo vuoden ajan – ”Missään nimessä tätä ei ole haluttu salailla”